Teo

1

Bucataras
incepator

Tiganesti

Bucataras din 31.10.2009

RETETE58
PRIETENI51
Retete / Dulciuri

Tort cu crema de ciocolata, branza dulce si mascarpone

In Torturi la 15 Mar 2015

Batem albusurile spuma cu zaharul; adaugam galbenusurile, margarina topita si racita, cacaua, esenta si omogenizam bine. Amestecam praful de copt cu faina si incorporam usor in compozitie. Aluatul obtinut il turnam in tava (30 x 24) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 40 min la foc...

Desert prajitura cu nuca si caramel

In Prajituri la 25 Feb 2015

Blatul: S e bat albusurile cu sarea, apoi se adauga zaharul in 2-3 reprize. Galbenusurile se amesteca cu uleiul, usor, ca la maioneza. Le amestecam cu albusurile, fara sa mai batem, adaugam pe rand faina, praful de copt si nuca prajita, maruntita. Asezam neaparat hartie de copt in tava, turnam...

Prajitura ''Trandafirul negru''

In Prajituri la 19 Feb 2015

Mai intai framantam: amestecam toate ingredientele si framantam o coca mai moale. Impartim coca in 6 parti egale. Pana ''ajunge coca la moara''  pregatim umplutura : amestecam macul pudra cu faina, margarina topita, vanilia, coaja de lamaie, praful de copt, apoi turnam laptele...

Prajitura ''Floriilor''

In Prajituri la 12 Apr 2014

Blatul colorat: batem separat albusurile de galbenusuri adaugand zaharul in trei reprize, apoi frecam galbenusurile cu uleiul si amestecam cu celelalte ingrediente.Tapetam tava de aragaz cu hartie de copt si turnam compozitia obtinuta. Coacem 35-40 min. Cat timp se coace blatul preparam...

Prajitura senzationala

In Prajituri la 28 Mar 2014

Mod de preparare. Pentru blat  separam albusurile de galbenusuri ;batem albusurile  adaugand  mai intai praful de sare ,apoi zaharul in trei reprize;separat frecam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza si le adaugam peste bezea,fara sa amestecam;cernem usor faina si acum...

Tort cu crema de cicolata si nuci caramelizate

In Torturi la 14 Mar 2014

Blatul. Separam albusurile de galbenusuri, batem bezeaua cu zaharul; frecam galbenusurile cu uleiul si amestecam cu albusurile. Adaugam faina, cacaua bine cernute, romul, amestecam bine si turnam compozitia in tava de 22/30 cm. Coacem 35 de minute. Dupa racire se taie blatul in 2 pe...

Tort spirala

In Prajituri la 14 Mar 2014

  Blat: separam albusurile de galbenusuri; batem albusurile cu un praf de sare ,apoi cu zaharul adaugat in trei reprize.Separat frecam galbenusurile cu o lingura de ulei si amestecam cu albusurile; adaugam faina cacao,praful de copt si esenta; tapetam tava de aragaz cu hartie...

Prajitura ungureasca

In Prajituri la 12 Mar 2014

Se framanta o coca amestecand toate ingredientele pentru foi; se imparte coca in doua  si se coc pe dosul tavii doua foi. Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri, se bate bezeaua cu un praf de sare, apoi se adauga galbenusurile frecate cu uleiul; amestecam apoi cu  faina...

Prajitura cu branza dulce si pere

In Prajituri la 14 Noi 2013

Separam albusurile de galbenusuri,adaugam un praf de sare in albusuri si batem pana incepe sa se intareasca; punem si zaharul in 2-3 reprize. Frecam galbenusurile cu untul moale si combinam cu bezeaua; adaugam pe rand faina,praful de copt,cacao,esenta si omogenizam,turnam  jumatate...

Prajitura cu pere

In Prajituri la 28 Oct 2013

Se separa albusurile de galbenusuri; batem albusurile cu zaharul pe care il adaugam in trei reprize; frecam galbenusurile cu un praf de sare, apoi le adaugam in albusuri alaturi de smantana, unt, lamaie, faina si praful de copt. Amestacam usor compozitia si turnam in tava tapetata cu hartie de...

Tort cu crema de branza dulce si capsuni

In Torturi la 26 Sep 2013

BLAT: separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile cu putina sare, adaugam putin cate putin zaharul, batem pana obtinem o spuma consistenta; treptat adaugam un galbenus, faina si praful de copt, cacao, uleiul si esenta de rom. Turnam in forma de tort, tapetata cu hartie de copt, Se da la...

Prajitura Liana

In Prajituri la 26 Sep 2013

BLAT 1 : se separa albusurile de galbenusuri; batem albusurile cu un parf de sare, apoi batem cu cele 7 lg de zahar puse in doua reprize; adaugam treptat cele 7 galbenusuri, faina si praful de copt. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt pentru 20-25 minute. BLAT 2 : batem...

Potcoave

In Prajituri la 26 Sep 2013

Se framanta o coca amestecand toate ingredientele, dam aluatul la frigider pentru o jumatate de ora. Rupem cate o bucata de coca de marimea unei nuci si o modelam sub forma de potcoava. Se aseaza in tava cu hartie de copt pentru o jumatate de ora la foc potrivit. Calde se pudreaza cu zahar...

Tort aniversar 55 Tiramisu, reţetă originală

In Torturi la 17 Mar 2013

Tiramisu reţetă originală Pregatim mai intai cafeaua si o lasam la racit. Batem galbenusruile cu zaharul pana se albesc; adaugam cutia cu mascarpone, amestecam cu vanilia, coniacul, albusurile batute bine si cele 300 g frisca batuta. Intr-o tava mai inalta asezam un strat de piscoturi...

Prajitura fina cu nuci

In Prajituri la 16 Mar 2013

Framantam aluatul si il dam 30 min la rece.Impartim aluatul in doua si intindem prima foaie in tava. Peste aceasta foaie asezam umplutura 1. Punem pe foc mierea zaharul si untul pana se topesc, dam de-o parte si punem nuca macinata. Intindem aceasta crema peste foaie si dam la foc pt...

Prajitura cu alune, caramel si ciocolata

In Prajituri la 16 Mar 2013

Se amesteca ingredientele de la stratul 1, se framanta, se aseaza in tava si se coace 20'. Stratul 2. Se arde zaharul, se adauga untul, smantana. Se mai tine putin pe foc, apoi se adauga alunele cand s-a racit crema. Punem caramelul caldut peste blatul racit. Asezam un strat de...

Tort cu crema de iaurt si frisca

In Torturi la 15 Mar 2013

Asezam piscoturile in tava de cozonac cu folie. Taiem din fiecare piscot pana la inaltimea tavii.Dizolvam gelatina cu zeama de compot. Branza dulce o amestecam cu zaharul, vanilia, iaurtul, gelatina si frisca batuta. Asezam 1/2 din crema in forme, iar la jumatate am adaugat felii de rulada,...

Prajitura "Ambasador"

In Prajituri la 15 Mar 2013

Blatul.  Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam faina, pesmetul si praful de copt; batem albusurile spuma si amestecam totul. Se toarna compozitia intr-o tava de aragaz si se coace 40 minute. Crema. 800 ml lapte se pun la fiert; intr-un vas se amesteca galbenusurile cu...

Prajitura "Parlament"

In Prajituri la 18 Mar 2012

se pune hartie de copt in tava si se aseaza cele 2 cani de nuca prajita; pregatim apoi blatul din 7 albusuri batute spuma, 7 lg de zahar, 7 lg nuca macinata, 3 lg faina si praful de copt. Turnam compozitia obtinuta peste nuca din tava si o dam la copt pentru 30 min; cand e copt blatul il...

Prajitura cu foi dospite, gem si rahat

In Prajituri la 27 Noi 2011

Se framanta o coca mai tare care se imparte in 4 foi. UMPLUTURA. Se bat albusurile spuma cu 200 g zahar si se amesteca cu nucile, apoi se taie rahatul bucatele. Se intind foile. Peste prima foaie aseazam bucatile de rahat, punem a II-a foaie, peste ea gemul, a III-a foaie, compozitia de nuca...

Desert prajitura "Triumf"

In Prajituri la 6 Noi 2011

Blat:   Se bat albusurile cu zaharul si se adauga pe rand celelalte ingrediente. Se asaza hartie de copt in tava de aragaz si se toarna compozitia de blat. Se asaza cele 15 piscoturi deasupra, cate 3 piscoturi pe 5 randuri cu distanta de aprox 1 cm intre ele. Se apasa usor fiecare piscot...

Prajitura din albus si Creme Ole

In Prajituri la 9 Oct 2011

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi cu zaharul. Se adauga fulgii de cocos si se incorporeaza amestecand usor. Pasta astfel rezultata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si sa lasa in cuptor la foc potrivit circa 20 de minute. Intre timp se fierbe crema de ciocolata....

Tort cu crema de iaurt si dulceata de mure

In Torturi la 20 Mar 2011

Se bat albusurile separat de galbenusuri, se adauga faina, cacao si praful de copt, esenta de rom si apoi uleiul. Se tapeteaza tava (25x30cm) cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 20-25 min la foc mediu. Dupa ce s-a racit se taie in doua pe lungime si se insiropeaza cu zeama de compot...

Budinca cu branza dulce si stafide

In Dulciuri la 2 Sep 2010

Se bat 4 oua cu 2 linguri de zahar, adaugam laptele si incepem sa inmuiem feliile de paine;ungem bine tava de aragaz cu ulei si tapetam cu pesmet;incepem sa asezam feliile in tava in asa fel incat sa nu ramana spatii libere intre ele; pregatim crema de branza:amestecam branza cu zaharul,...

Prajitura cu crema de castane

In Prajituri la 2 Sep 2010

Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi nuca macinata, grisul, esenta si praful de copt. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie si se da la cuptor pentru aprox. 30 min. Intre timp se bate frisca si se amesteca cu...

Prajitura rapida cu parfum de caisa

In Prajituri la 11 Iul 2010

Se bat ouale cu zaharul, adaugam uleiul fara sa mai batem, smantana, faina, praful de copt, esenta. Tapetam tava cu hartie de copt si asezam 2/3 din compozitie. Adaugam in compozitia ramasa lingura de cacao si o turnam in tava. Asezam peste blat feliile de caise taiate pe lungime mai subtiri...

Prajitura cu nuca de cocos

In Prajituri la 14 Mar 2010

Blatul. Se amesteca faina, praful de copt si untura, se adauga zaharul, cacaoa, oul, laptele si se framanta aluatul. Crema 1. Se bat albusurile spuma cu zaharul. Se amesteca nuca de cocos cu laptele si se fierb la foc mic cat sa dea intr-un clocot, se da compozitia deoparte. Se lasa la rece,...

Prajitura cu brinza dulce

In Prajituri la 14 Mar 2010

Amestecam ingredientele pentru crema de branza si omogenizam bine. Punem intr-un vas ciocolata + margarina amestecand continuu. Dupa ce s-a topit ciocolata, se da la rece. Separat batem ouale cu zaharul, apoi incorporam ciocolata topitacu margarina, faina amestecata cu praful de copt. Asezam...

Tort "Jumatate copt jumatate crema"

In Torturi la 14 Mar 2010

Se freaca margarina spuma, se adauga apoi galbenusurile unul cate unul si se freaca bine dupa fiecare. Separat se amesteca cacao cu zaharul, se adauga apa putin cate putin si se pune pe foc. Se fierbe pana cand se obtine un sirop gros ca mierea. Se lasa la racit. Dupa ce s-a racit se adauga...

Tort de zapada

In Torturi la 15 Feb 2010

Blatul:  Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile cu zaharul,  se freaca galbenusurile cu 2 linguri de ulei si se incorporeaza apoi in albusurile batute spuma. Se adauga faina si cacaoa fara sa se mai bata, amestecand usor. Se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt...

Afisate 1 - 30 din 39 retete    

Postari recente

publicat la 02.03.2015

Ruga pentru mama

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Asa-i ca vrei sa stii ce se intampla in vietile tuturor oamenilor din galaxie, cu toate ca nu prea stii ce se intampla in viata ta?Daca ai noroc prietenii tai o sa-ti spuna.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]