Preluare din ziarul "Click"
Batem albusurile spuma cu zaharul; adaugam galbenusurile, margarina topita si racita, cacaua, esenta si omogenizam bine. Amestecam praful de copt cu faina si incorporam usor in compozitie. Aluatul obtinut il turnam in tava (30 x 24) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 40 min la foc mic.
Crema
Punem gelatina la inmuiat in apa, apoi pe baie de aburi si lasam la racit. Batem frisca cu esenta, o amestecam cu gelatina, branza dulce bine scursa frecata cu zaharul si cu crema mascarpone.
Glazura
Frecam untul cu zahrul, adaugam esenta, laptele si cele 250 g de ciocolata de menaj topita si racita impreuna cu ciocolata neagra.
Pentru sirop topim zaharul in apa pana siropul se leaga, adaugam coaja de portocala, acoperim vasul si dam la racit.
Taiem blatul rece in doua, insiropam prima foaie, turnam jumatate din crema de ciocolata, peste ciocolata punem jumatate din crema cu branza dulce, apoi iar un strat de ciocolata. Peste ultimul strat de ciocolata punem a doua foaie din blat, insiropam usor si intindem ultimul strat din crema de branza dulce.
Imbracam tortul cu crema ramasa, facem un gratar de ciocolata si ornam cu floricele colorate din frisca.