Este un tort aniversar pentru ziua de nastere a fetei mele, Liana. Mami si tati ii ureaza "La Multi Ani!" si un inceput bun in casa lor.
BLAT: separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile cu putina sare, adaugam putin cate putin zaharul, batem pana obtinem o spuma consistenta; treptat adaugam un galbenus, faina si praful de copt, cacao, uleiul si esenta de rom. Turnam in forma de tort, tapetata cu hartie de copt, Se da la cuptor pentru 30 min. Dupa racire se taie blatul in doua pe orizontala.
CREMA: Fierbem budinca de capsuni conform instructiunilor de pe plic; batem branza cu zaharul pudra; punem gelatina la inmuiat cu 150 ml apa, apoi o topim pe baie de aburi; batem frisca, amestecam cu budinca si branza dulce, capsunile maruntite si la final gelatina racita.
PENTRU DECOR: punem toate ingredientele intr-un vas pe baie de aburi pana se omogenizeaza compozitia.
Punem prima foaie de blat, o insiropam si asezam crema; peste crema asezam a doua foaie de blat, insiropam usor si turnam compozitia pentru decor peste a doua foaie. Il imbracam si pe lateral, iar deasupra ornam cu floricele din frisca si capsuni intregi.
1
am folosit budinca de capsuni pentru un gust mai intes de fruct
2
am taiat blatul in doua pentru ca era mai importanta crema
3
este deosebit de gustos si racoritor