Este pregatita special pentru fata mea, care implineste maine 30 de ani, este o prajitura care ii place foarte mult.
BLAT 1: se separa albusurile de galbenusuri; batem albusurile cu un parf de sare, apoi batem cu cele 7 lg de zahar puse in doua reprize; adaugam treptat cele 7 galbenusuri, faina si praful de copt. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt pentru 20-25 minute.
BLAT 2: batem albusurile cu putina sare, adaugam zaharul la fel in doua reprize, apoi faina, praful de copt si nuca prajita. Coacem blatul in aceiasi tava in care am copt primul blat.
CREMA: amestecam galbenusurile cu zaharul pudra, praful de budinca, omogenizam si punem peste acest amestec laptele fierbinte. Fierbem pe baie de aburi pana cand se ingroasa, lasam la racit, intre timp batem spuma cele 2 pachete de unt. Dupa ce crema s-a racit, adaugam lingura cu lingura crema in untul frecat spuma.
Impartim crema in doua: o parte o lasam necolorata, iar in a doua parte punem ciocolata cu rom.
ASAMBLARE:
Asezam in tava BLATUL 1, il ungem cu crema de ciocolata, asezam BLATUL 2 apasam usor cu mana. Peste blatul cu nuca asezam crema galbena, iar deasupra rezuim ciocolata alba si neagra alternativ.
1
optional putem adauga peste BLATUL 1 : 150 gr de zahar ars