Tort aniversar 55 Tiramisu, reţetă originală

de Teo in Torturi, 17 Mar 2013 | 3677 vizualizari

 

 Tiramisu reţetă originală

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 5 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 250 g mascarpone
  • 1 fiola vanilie
  • 2 linguri coniac
  • 500 ml cafea dulce
  • 1 pachet mare de piscoturi
  • 500 ml frisca (300 pt crema+200 pt ornat)
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar 55 Tiramisu, reţetă originală:

Tiramisu reţetă originală

Pregatim mai intai cafeaua si o lasam la racit. Batem galbenusruile cu zaharul pana se albesc; adaugam cutia cu mascarpone, amestecam cu vanilia, coniacul, albusurile batute bine si cele 300 g frisca batuta.

Intr-o tava mai inalta asezam un strat de piscoturi inmuiate usor in cafea in care am adaugat o lingura de coniac. Peste piscoturi am asezat un strat de crema, apoi din nou un strat de piscoturi, iar strat de crema si ultimul strat de piscoturi.

Imbracam tortul cu restul de crema. Batem cele 200 ml frisca cu care decoram tortul dupa imaginatia de moment.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar 55 Tiramisu, reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar (de post)