Prajitura senzationala

de Teo in Prajituri, 28 Mar 2014 | 20408 vizualizari

 

Este o prajitura de senzatie din cauza gustului placut al caramelului,al nucilor si alunelor de padure.

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 8oua
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • coaja de lamaie
  • un praf de sare
  • 2 linguri apa

CREMA:

  • 400g crema de ciocolata(nuttela)
  • 100g margarina
  • 100ml frisca
  • 50 ciocolata de menaj

CREMA CARAMEL:

  • 300g zahar
  • 100g margarina
  • 100ml smantana
  • 100ml lapte
  • 250g nuci prajite
  • 160 g alune de padure

Glazura:

  • 200g ciocolata
  • 100ml frisca lichida
  • 50 g margarina

Pentru crema caramel 2 foi mari de napolitana

Portii: 40
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura senzationala:

Mod de preparare.

Pentru blat  separam albusurile de galbenusuri ;batem albusurile  adaugand  mai intai praful de sare ,apoi zaharul in trei reprize;separat frecam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza si le adaugam peste bezea,fara sa amestecam;cernem usor faina si acum amestecam totul;asezam compozitia in tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt.Coacem 35-40min;dupa racire taiem blatul in doua pe orizontala.

Pentru crema caramel ardem zaharul, adaugam pe rand margarina ,smantana si laptele;dam jos de pe foc vasul si punem nucile zdrobite si alunele care sunt deja maruntite in punga.Omogenizam totul si intindem pe foaia de napolitana;peste caramel asezam a doua foaie si presam usor cu mana.

Crema de ciocolata:  punem pe baie de abur ciocolata,margarina,frisca si crema de ciocolata;dupa ce s-a racorit un pic asezam jumatate din crema peste prima foaie de blat.

Dupa ce am asezat crema pe blat  adaugam foile de napolitana cu crema intre ele si presam bine cu mana,sa faca ;;priza'' cu crema de ciocolata. Jumatatea de crema ramasa o intindem peste foaia de napolitana,apoi asezam ultima bucata de blat.Topim ingredientele pentru glazura si turnam peste blatul de deasupra pe care la fel l-am presat  cu mana.Putem adauga fulgi de ciocolata.Se poate taia peste 4-5 ore.

TIPS-URI

1

am diluat crema de ciocolata pentru ca este prea dulce:

2

asa am putut sa o intind mai usor:

3

blatul nu trebuie insiropat,a doua zi ai impresia ca ai adaugat sirop,se umezeste:

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura senzationala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Valclaudia 1

30.03.2014, 22:05

iau si eu o bucatica!

Micutza Luana 1

15.05.2014, 19:56

like like like

RuxyRux 1

15.05.2014, 19:59

Cum am ratat asa o minunatie Teo?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu pere si fistic