Tort spirala

de Teo in Prajituri, 14 Mar 2014 | 3357 vizualizari

 

Cred ca am doi ani de cand ma tot gandesc sa incarc ''spirala'';am studiat tehnica,dar cand am trecut la treaba,nu am rulat foia pe latime,ci pe lungime,asa ca a fost mai greu sa rulez fiecare fasie in sens invers.Dupa asta caut aparatul foto si constat ca l-am uitat la gradinita,deci putine poze!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt
  • esenta rom
  • 1 lingura ulei

Sirop:

  • 300 ml apa
  • 150g zahar
  • 1 sticluta rom

Crema:

  • 300ml frisca
  • 100g ciocolata alba
  • 500 g mascarpone
  • 1 plic gelatina
  • 200g visine
  • zeama de la o lamaie
  • 200g zahar farin
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort spirala:

 

Blat: separam albusurile de galbenusuri;

batem albusurile cu un praf de sare ,apoi cu zaharul adaugat in trei reprize.Separat frecam galbenusurile cu o lingura de ulei si amestecam cu albusurile;

adaugam faina cacao,praful de copt si esenta;

tapetam tava de aragaz cu hartie de copt,turnam compozitia si coacem 30 min.

Crema: batem frisca si dam la rece.Gelatina o punem la inmuiat,apoi pe baie de aburi si adaugam pe rand ciocolata topita, crema mascarpone,zaharul si fructele.

Daca blatul s-a racit il taiem in 3 fasii pe lungime,insiropam,intindem crema si rasucim bine,strans,asezand ''spirala in mijlocul platoului;

procedam la fel cu fiecare fasie,rasucin in jurul celei din centru;ramane suficienta crema sa imbracam tortul .

Pentru decor ,m-am jucat iar ''de-a primavara''!

TIPS-URI

1

Blatul mi s-a parut cam gros,era mai bine cu 5 oua

2

Am insiropat cu teama blatul sa nu se rupa la rulat ,deci mai trebuia un pic insiropat

3

Fasiile trebuie taiate in mod egal

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort spirala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort spirala cu jeleu de zmeura si oreo