Orezul se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj, impreuna cu jumatate din cantitatea de condimente chinezesti si sare.
Intre timp, se taie ardeiul si dovlecelul in cuburi mici, usturoiul se piseaza, morcovul se da pe razatoare si carnea se taie fasii.
Carnea se amesteca...
Ceapa si usturoiul se toaca marunt.
Se incalzeste untul intr-o cratita cu fund dublu si se caleste ceapa 3 minute. Se adauga usturoiul si se mai lasa 1 minut. Se adauga orezul si se lasa 3 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga rosiile si se amesteca pana cand aproape tot lichidul s-a...
Orzo se fierbe confrom instructiunilor de pe ambalaj.
Mararul se toaca, usturoiul se piseaza.
Se indeparteaza invelisul carnatului si se taie felii care se prajesc 10 minute, in putin ulei, pana devin crocante. Se tranfera pe prosoape de hartie.
In uleiul ramas, se...
Se toaca ceapa si se amesteca cu carnea tocata, ouale, smantana, pesmetul, condimentele, sare si piper. Se modeleaza chiftele de marime potrivita care se prajesc in cateva linguri de ulei, la foc mediu, 10 minute, apoi se transfera pe prosoape de hartie.
In aceeasi tigaie, in grasimea...
Baconul se taie fasii, daca este nevoie si se prajeste in putin ulei pana devine crocant, intr-o cratita mare.
Intre timp, se toaca ceapa, prazul si morcovul.
Baconul se transfera pe o farfurie. In grasimea ramasa in cratita, se adauga ceapa se soteaza 5 minute, apoi se adauga morcovul,...
Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Se fierb 5-8 minute, apoi se scurg de apa. Se lasa putin la racit.
Intre timp, se taie ceapa julienne, ardeii cuburi si carnatii felii. Baconul se taie fasii, daca este nevoie, iar tarhonul se toaca marunt.
Se incalzeste putin...
Cartofii se curata de coaja si se taie in cuburi mici.
Se fierb in apa cu sare, 7 minute, se scurg si se lasa putin la racit.
Intre timp, se taie ceapa julienne, ardeii cuburi, iar carnatii felii nu foarte subtiri. Usturoiul se piseaza si patrunjelul se toaca marunt.
Se...
Aripioarele se decongeleaza (daca este nevoie) si se usuca bine folosind prosoape din hartie. Se adauga in vasul slow cooker-ului.
Se amesteca sosul BBQ cu amidonul si se adauga peste aripioare. Se amesteca bine, se acopera cu capacul si se gatesc 3 ore la setarea high sau 6 ore la setarea...
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Puiul se usuca bine folosind prosoape din hartie.
Se taie cepele in sferturi. 2 sferturi se introduc in cavitatea puiului impreuna cu rozmarinul si cimbrul.
Restul de ceapa se aseaza intr-o tava ceva mai mare decat puiul (eu am folosit o...
Cum se prepara Tocanita din inimioare de pui cu mamaliga - Reteta gustoasa de care nu te saturi
Ceapa, ardeii si rosiile se toaca.
Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie si se soteaza ceapa cateva minute, pana devine translucida. Apoi se adauga ardeii si rosiile si se mai lasa la foc...
Se aduce carnea la temperatura camerei. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Intre timp, se spala cartofii bine si se taie in cuburi de 1 cm. Rosiile de taie in jumatati, fasolea se curata de codite, maslinelor li se indeparteaza samburele (daca este nevoie) si se toaca,...
Se toaca baconul, ceapa, usturoiul si patrunjelul, iar morcovii se taie in bucati nu foarte mici.
Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie cu fund dublu si se prajeste baconul pana devine crocant. Se transfera pe o farfurie. In aceeasi tigaie, se adauga bucatile de pui uscate cu un prosop de...
In vasul unei blender, se adauga usturoiul, sare, uleiul, iaurtul si sucul de lamaie. Se mixeaza pana devine un sos omogen.
Se taie ficatii in jumatati daca este nevoie. Se toaca chilliul, usturoiul si patrunjelul.
Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se adauga usturoiul si...
Bucatile de pui se presara cu sare, condimentele pentru pui si rozmarinul si se prajesc in putin ulei, intr-o caserola, pana devin aurii.
Intre timp, se taie ardeiul in bucati groase, usturoiul se feliaza, ceapa se toaca marunt, iar cartofii dulci se taie in batoane groase.
Se...
Intr-un vas mic, se amesteca uleiul cu harissa, paprika si mierea si se ung bucatile de carne cu mixul obtinut. Se transfera intr-o tava potrivita pentru cuptor. Se taie portocala in jumatate si se aseaza langa carne cu partea taiata in sus. Se gatesc pe raftul din mijloc al cuptorului...
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Intre timp, se indeparteaza frunzele rozmarinului de pe crengute si se taie marunt.
Vanata se taie in cuburi mici, la fel si dovlecelul. Fasolea se scurge de apa si se clateste sub jet de apa rece. Se lasa la scurs.
Se aseaza vanata...
Castravetele se taie in cuburi mici si se amesteca cu ghimbirul ras, ceapa tocata, sucul de lime, zaharul, sarea si otetul. Se pastreaza in frigider pana in momentul folosirii.
Se toaca salotele, usturoiul, partea alba si frageda de lemongrass, chiliul, patrunjelul/coriandrul si se...
Intr-un mojar se adauga semintele de feicul, fulgii de chilli, cateii de usturoi, cimbrul si rozmarinul si se transforma intr-o pasta. Se adauga cateva linguri de ulei, se amesteca bine si se unge ciolanul cu mixul obtinut.
Se taie feniculul julien si se adauga intr-o caserola cu putin...
Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius.
Se gateste orezul conform instructiunilor de pe ambalaj in apa cu sare, ulei si cub concentrat.
Se unge carnea cu 1 lingura de ulei si se gateste 15 minute in cuptor.
Intre timp, se curata ghimbirul de coaja si se toaca...
Rosiile se taie bucati si se adauga, impreuna cu coaja de lamaie in vasul unui blender. Se transforma in piure.
Ceapa se toaca nu foarte marunt si se soteaza in 1 1/2 linguri ulei, la foc mediu pana devine sticloasa. Se adauga orezul, se lasa 1-2 minute, apoi se adauga pasta de tomate si...
Se amesteca laptele cu paprika, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sare, piper si pudra de usturoi si se toarna peste aripioarele curatate. Se lasa la marinat minim 2 ore.
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Se amesteca pesmetul cu mixul de condimente.
Se...
Se taie ceapa si ardeii julien si se amesteca cu jumatate din cantitatea de condimente pentru Fajita.
Se amesteca carnea de porc cu restul de condimente si se soteaza in putin ulei, la foc mediu spre mare 5-10 minute, in functie de marimea bucatilor de carne. Se transfera pe o...
Ceapa, rosiile si usturoiul se toaca marunt.
Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie la foc mediu si se soteaza ceapa pana devine aurie. Se adauga apoi carnea si se amesteca usor. Se adauga imediat usturoiul, oregano, rosiile proaspete si cele in bulion si pasta de rosii. Astfel carnea va...
Carnea tocata se gateste la foc mare 15 minute, pana devine bruna si crocanta. Se toaca frunzele rozmarinului si se adauga, impreuna cu fasolea scursa de apa, peste carne. Se mai lasa 8 minute.
Intre timp, se toaca ceapa, usturoiul, telina si ciupercile marunt. Se adauga peste carne si...
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.
Se adauga carnatii si cartofii intr-o tava potrivita pentru cuptor, impreuna cu 2 linguri de ulei. Se amesteca bine. Se coc 10 minute.
Se adauga feniculul, ardeiul, usturoiul, 1 lingura de ulei si mustarul. Se amesteca bine, apoi se toarna...
Se rupe/ taie carnea de pui in bucati potrivite.
Intr-un vas mai mare, se amesteca iaurtul cu usturoiul pisat, sare, ierburile, sofranul, piperul cayenne si caisele tocate. Se adauga carnea de pui si se amesteca bine.
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. ...
Pentru chiftele, se taie ceapa marunt si se amesteca cu restul ingredientelor, mai putin uleiul. Se formeaza bile de marime potrivita care se prajesc cateva minute pe parte, intr-o tigaie la foc mediu cu 1 lingura de ulei. Nu trebuie sa fie gatite complet.
Intre timp, se incalzeste vasul de...
Se amesteca otetul balsamic cu uleiul, oregano, cimbru, usturoiul pisat, sucul si coaja de lamaie.
Se aseaza puiul cu spatele in sus, iar cu o foarfeca de bucatarie ascutita se indeparteaza coloana vertebrala. Se intoarce cu pieptul in sus si se apasa usor, pana devine usor aplatizat....
Vasul pentru tajine se lasa la hidratat 1 noapte, daca se foloseste pentru prima oara sau 1 ora daca este folosit din cand in cand.
Ceapa se taie julienne, usturoiul se piseaza, maslinelor li se indeparteaza samburii si se taie in jumatati, iar puiul se usuca pe prosoape de...
Inimioarele se fierb in apa cu sare 20 de minute, apoi se scurg de apa.
Intre timp, se toaca ceapa si ardeiul rosu, cartofii se curata de coaja si se taie cuburi, iar usturoiul se piseaza. Cartofii se fierb in apa cu sare 20 de minute.
Se incalzeste putin ulei de masline intr-o...
Stir-fry cu carne de vita si dovlecel
Orezul se fierbe conform instructiunilor de pe ambalaj, impreuna cu jumatate din cantitatea de condimente chinezesti si sare. Intre timp, se taie ardeiul si dovlecelul in cuburi mici, usturoiul se piseaza, morcovul se da pe razatoare si carnea se taie fasii. Carnea se amesteca...
Risotto rosu cu chorizo, spanac si branza
Ceapa si usturoiul se toaca marunt. Se incalzeste untul intr-o cratita cu fund dublu si se caleste ceapa 3 minute. Se adauga usturoiul si se mai lasa 1 minut. Se adauga orezul si se lasa 3 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga rosiile si se amesteca pana cand aproape tot lichidul s-a...
Orzo cu chorizo, naut si oua ochiuri
Orzo se fierbe confrom instructiunilor de pe ambalaj. Mararul se toaca, usturoiul se piseaza. Se indeparteaza invelisul carnatului si se taie felii care se prajesc 10 minute, in putin ulei, pana devin crocante. Se tranfera pe prosoape de hartie. In uleiul ramas, se...
Chiftele in stil suedez
Se toaca ceapa si se amesteca cu carnea tocata, ouale, smantana, pesmetul, condimentele, sare si piper. Se modeleaza chiftele de marime potrivita care se prajesc in cateva linguri de ulei, la foc mediu, 10 minute, apoi se transfera pe prosoape de hartie. In aceeasi tigaie, in grasimea...
Linte in stil german cu Spatzle (taitei germani) si carnati
Baconul se taie fasii, daca este nevoie si se prajeste in putin ulei pana devine crocant, intr-o cratita mare. Intre timp, se toaca ceapa, prazul si morcovul. Baconul se transfera pe o farfurie. In grasimea ramasa in cratita, se adauga ceapa se soteaza 5 minute, apoi se adauga morcovul,...
Cartofi la tigaie cu sos cremos de mustar si tarhon si carnati Frankfurt
Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Se fierb 5-8 minute, apoi se scurg de apa. Se lasa putin la racit. Intre timp, se taie ceapa julienne, ardeii cuburi si carnatii felii. Baconul se taie fasii, daca este nevoie, iar tarhonul se toaca marunt. Se incalzeste putin...
Carnati Thuringer cu legume la tigaie
Cartofii se curata de coaja si se taie in cuburi mici. Se fierb in apa cu sare, 7 minute, se scurg si se lasa putin la racit. Intre timp, se taie ceapa julienne, ardeii cuburi, iar carnatii felii nu foarte subtiri. Usturoiul se piseaza si patrunjelul se toaca marunt. Se...
Aripioare fragede in sos BBQ cu salata de broccoli (slowcooker)
Aripioarele se decongeleaza (daca este nevoie) si se usuca bine folosind prosoape din hartie. Se adauga in vasul slow cooker-ului. Se amesteca sosul BBQ cu amidonul si se adauga peste aripioare. Se amesteca bine, se acopera cu capacul si se gatesc 3 ore la setarea high sau 6 ore la setarea...
Spaghete in sos de pui la tava
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Puiul se usuca bine folosind prosoape din hartie. Se taie cepele in sferturi. 2 sferturi se introduc in cavitatea puiului impreuna cu rozmarinul si cimbrul. Restul de ceapa se aseaza intr-o tava ceva mai mare decat puiul (eu am folosit o...
Tocanita din inimioare de pui cu mamaliga - Reteta gustoasa de care nu te saturi
Cum se prepara Tocanita din inimioare de pui cu mamaliga - Reteta gustoasa de care nu te saturi Ceapa, ardeii si rosiile se toaca. Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie si se soteaza ceapa cateva minute, pana devine translucida. Apoi se adauga ardeii si rosiile si se mai lasa la foc...
Friptura de vita cu salata calda de fasole verde, cu rosii si cartofi
Se aduce carnea la temperatura camerei. Se incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Intre timp, se spala cartofii bine si se taie in cuburi de 1 cm. Rosiile de taie in jumatati, fasolea se curata de codite, maslinelor li se indeparteaza samburele (daca este nevoie) si se toaca,...
Pui in sos de vin rosu cu piure de cartofi cu unt brun si salvie si 3 feluri de branza (Slow Cooker)
Se toaca baconul, ceapa, usturoiul si patrunjelul, iar morcovii se taie in bucati nu foarte mici. Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie cu fund dublu si se prajeste baconul pana devine crocant. Se transfera pe o farfurie. In aceeasi tigaie, se adauga bucatile de pui uscate cu un prosop de...
Ficatei de pui cu chilli si sos de usturoi
In vasul unei blender, se adauga usturoiul, sare, uleiul, iaurtul si sucul de lamaie. Se mixeaza pana devine un sos omogen. Se taie ficatii in jumatati daca este nevoie. Se toaca chilliul, usturoiul si patrunjelul. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se adauga usturoiul si...
Tocanita picanta de pui cu naut si cartofi dulci
Bucatile de pui se presara cu sare, condimentele pentru pui si rozmarinul si se prajesc in putin ulei, intr-o caserola, pana devin aurii. Intre timp, se taie ardeiul in bucati groase, usturoiul se feliaza, ceapa se toaca marunt, iar cartofii dulci se taie in batoane groase. Se...
Salata de naut cu friptura picanta de porc si dressing cu portocala coapta
Intr-un vas mic, se amesteca uleiul cu harissa, paprika si mierea si se ung bucatile de carne cu mixul obtinut. Se transfera intr-o tava potrivita pentru cuptor. Se taie portocala in jumatate si se aseaza langa carne cu partea taiata in sus. Se gatesc pe raftul din mijloc al cuptorului...
Ratatouille cu fasole si friptura de porc cu unt aromatizat
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Intre timp, se indeparteaza frunzele rozmarinului de pe crengute si se taie marunt. Vanata se taie in cuburi mici, la fel si dovlecelul. Fasolea se scurge de apa si se clateste sub jet de apa rece. Se lasa la scurs. Se aseaza vanata...
Taitei cu salata de castraveti si chiftele in stil thailandez
Castravetele se taie in cuburi mici si se amesteca cu ghimbirul ras, ceapa tocata, sucul de lime, zaharul, sarea si otetul. Se pastreaza in frigider pana in momentul folosirii. Se toaca salotele, usturoiul, partea alba si frageda de lemongrass, chiliul, patrunjelul/coriandrul si se...
Fasole cu ciolan afumat si fenicul
Intr-un mojar se adauga semintele de feicul, fulgii de chilli, cateii de usturoi, cimbrul si rozmarinul si se transforma intr-o pasta. Se adauga cateva linguri de ulei, se amesteca bine si se unge ciolanul cu mixul obtinut. Se taie feniculul julien si se adauga intr-o caserola cu putin...
Burrito filipinez cu pui si conopida
Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Se gateste orezul conform instructiunilor de pe ambalaj in apa cu sare, ulei si cub concentrat. Se unge carnea cu 1 lingura de ulei si se gateste 15 minute in cuptor. Intre timp, se curata ghimbirul de coaja si se toaca...
Pilaf rosu cu fasole verde si carnaciori
Rosiile se taie bucati si se adauga, impreuna cu coaja de lamaie in vasul unui blender. Se transforma in piure. Ceapa se toaca nu foarte marunt si se soteaza in 1 1/2 linguri ulei, la foc mediu pana devine sticloasa. Se adauga orezul, se lasa 1-2 minute, apoi se adauga pasta de tomate si...
Aripioare crocante la cuptor, marinate in lapte batut
Se amesteca laptele cu paprika, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sare, piper si pudra de usturoi si se toarna peste aripioarele curatate. Se lasa la marinat minim 2 ore. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se amesteca pesmetul cu mixul de condimente. Se...
Fajita cu carne de porc
Se taie ceapa si ardeii julien si se amesteca cu jumatate din cantitatea de condimente pentru Fajita. Se amesteca carnea de porc cu restul de condimente si se soteaza in putin ulei, la foc mediu spre mare 5-10 minute, in functie de marimea bucatilor de carne. Se transfera pe o...
Ardei umpluti cu orez, carne tocata de vita, curmale si muguri de pin
Ceapa, rosiile si usturoiul se toaca marunt. Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie la foc mediu si se soteaza ceapa pana devine aurie. Se adauga apoi carnea si se amesteca usor. Se adauga imediat usturoiul, oregano, rosiile proaspete si cele in bulion si pasta de rosii. Astfel carnea va...
Placinta cu fasole si carne tocata
Carnea tocata se gateste la foc mare 15 minute, pana devine bruna si crocanta. Se toaca frunzele rozmarinului si se adauga, impreuna cu fasolea scursa de apa, peste carne. Se mai lasa 8 minute. Intre timp, se toaca ceapa, usturoiul, telina si ciupercile marunt. Se adauga peste carne si...
Carnati la cuptor cu ardei, fenicul si mustar
Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Se adauga carnatii si cartofii intr-o tava potrivita pentru cuptor, impreuna cu 2 linguri de ulei. Se amesteca bine. Se coc 10 minute. Se adauga feniculul, ardeiul, usturoiul, 1 lingura de ulei si mustarul. Se amesteca bine, apoi se toarna...
Placinta crocanta de pui cu iaurt si ierburi proaspete
Se rupe/ taie carnea de pui in bucati potrivite. Intr-un vas mai mare, se amesteca iaurtul cu usturoiul pisat, sare, ierburile, sofranul, piperul cayenne si caisele tocate. Se adauga carnea de pui si se amesteca bine. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. ...
Kefta Mkaouara (Tajine cu chiftele si oua, in sos de rosii)
Pentru chiftele, se taie ceapa marunt si se amesteca cu restul ingredientelor, mai putin uleiul. Se formeaza bile de marime potrivita care se prajesc cateva minute pe parte, intr-o tigaie la foc mediu cu 1 lingura de ulei. Nu trebuie sa fie gatite complet. Intre timp, se incalzeste vasul de...
Pui intreg la gratar cu lamaie si oregano
Se amesteca otetul balsamic cu uleiul, oregano, cimbru, usturoiul pisat, sucul si coaja de lamaie. Se aseaza puiul cu spatele in sus, iar cu o foarfeca de bucatarie ascutita se indeparteaza coloana vertebrala. Se intoarce cu pieptul in sus si se apasa usor, pana devine usor aplatizat....
Tajine de pui cu masline
Vasul pentru tajine se lasa la hidratat 1 noapte, daca se foloseste pentru prima oara sau 1 ora daca este folosit din cand in cand. Ceapa se taie julienne, usturoiul se piseaza, maslinelor li se indeparteaza samburii si se taie in jumatati, iar puiul se usuca pe prosoape de...
Tocanita de cartofi cu inimioare de pui
Inimioarele se fierb in apa cu sare 20 de minute, apoi se scurg de apa. Intre timp, se toaca ceapa si ardeiul rosu, cartofii se curata de coaja si se taie cuburi, iar usturoiul se piseaza. Cartofii se fierb in apa cu sare 20 de minute. Se incalzeste putin ulei de masline intr-o...