Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Intre timp, se indeparteaza frunzele rozmarinului de pe crengute si se taie marunt.
Vanata se taie in cuburi mici, la fel si dovlecelul. Fasolea se scurge de apa si se clateste sub jet de apa rece. Se lasa la scurs.
Se aseaza vanata intr-o tava mare, potrivita pentru cuptor, tapetata cu hartie de copt. Se stropeste cu ulei de masline si se presara cu sare, piper si 1/3 din cantitatea de rozmarin. Se amesteca bine, apoi se aseaza intr-un singur strat. Se coace in cuptorul preincalzit, pe raftul superior 10-12 minute, intorcand bucatile la jumatatea timpului si avand grija sa nu se arda.
Intre timp, se incalzeste putin ulei de masline intr-o caserola, la foc mediu spre mare si se soteaza dovlecelul 4-5 minute, pana devine auriu. Se adauga restul de rozmarin, sare si piper si se mai lasa cateva minute. Se adauga fasolea si rosiile tocate si se gatesc la foc mediu inca 10-12 minute, amesteand frecvent.
Intr-o tigaie, se incalzeste putin ulei de masline, la foc mediu spre mare si se adauga carnea intr-un singur strat. Se prajesc bucatile 2 minute pe parte, se reduce focul la mediu si se mai prajesc 3-4 minute pe parte, pana sunt gatite complet.
Se toaca patrunjelul si se amesteca cu sare, piper usturoiul toacat si untul pana devine o pasta omogena.
Se adauga vanata in caserola cu dovlecei, se amesteca bine si se mai lasa cateva minute.
Se transfera carnea pe un tocator si se lasa la odihnit. In tigaia in care a fost prajita carnea, se adauga untul aromatizat si se amesteca usor pana se obtine un sos matasos.
Se taie carnea fasii, se aseaza ratatouille in farfurii, carnea deasupra si se stropeste totul cu sosul de unt.