O reteta Jamie Oliver
Carnea tocata se gateste la foc mare 15 minute, pana devine bruna si crocanta. Se toaca frunzele rozmarinului si se adauga, impreuna cu fasolea scursa de apa, peste carne. Se mai lasa 8 minute.
Intre timp, se toaca ceapa, usturoiul, telina si ciupercile marunt. Se adauga peste carne si se lasa 10 minute, la foc mediu, amestecand din cand in cand. Se adauga faina, se amesteca bine, apoi se adauga supa. Se aduce la punctul de fierbere, se acopera cu un capac, se reduce focul la mic si se lasa 30 de minute.
Intre timp, se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
Gulia si cartofii se curata de coaja si se taie cuburi. Se adauga gulia int-o oala cu apa fierbinte si sare si se fierbe 10 minute inainte de a adauga cartofii. Se mai lasa 10 minute, se scurg de apa, apoi se transforma in piure, folosind o unealta pentru piure. Se adauga laptele, sare, piper si branza rasa si se amesteca bine.
Se adauga sosul Worcestershire, sare si piper in sosul de carne, se transfera intr-un vas potrivit pentru cuptor daca este nevoie, se adauga mazarea deasupra intr-un singur strat, apoi piureul de cartofi si gulie.
Se coace in cuptor 50 de minute, pana cand piureul devine auriu.