Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius.
Se gateste orezul conform instructiunilor de pe ambalaj in apa cu sare, ulei si cub concentrat.
Se unge carnea cu 1 lingura de ulei si se gateste 15 minute in cuptor.
Intre timp, se curata ghimbirul de coaja si se toaca fin. Se taie ceapa, usturoiul si rosia in bucati mari si se adauga in vasul unui blender impreuna cu ghimbirul si fulgii de chilli si se transforma intr-un sos omogen.
Se incalzeste curcuma intr-o tigaie la foc mediu cateva minute, apoi se adauga uleiul ramas si sosul obtinut anterior. Se gateste la foc mediu, 10 minute, amestecand frecvent. Se adauga otetul si laptele de cocos si se mai lasa pana se ingroasa usor.
Se taie carnea fasii, iar conopida se desface in buchetele mici. Se adauga in sos, se amesteca bine si se lasa la foc mic 15 minute. Se adauga sare si piper dupa gust.
Se incalzesc tortilla intr-o tigaie fara ulei cateva minute, pana devin maleabile. Se umplu cu orez, pui si felii de jalapeno.
Se servesc imediat.