Inimioarele se fierb in apa cu sare 20 de minute, apoi se scurg de apa.
Intre timp, se toaca ceapa si ardeiul rosu, cartofii se curata de coaja si se taie cuburi, iar usturoiul se piseaza. Cartofii se fierb in apa cu sare 20 de minute.
Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se soteaza ceapa, ardeiul si inimioarele cateva minute, la foc mediu spre mare. Se adauga apoi vinul, se ajuteaza focul la mare si se fierbe pana cand aproape tot lichidul s-a evaporat. Se adauga jumatate din cantitatea de usturoi, se gateste 1 minut, apoi se adauga rosiile in bulion, tocate, impreuna cu sucul lor si supa. Se adauga sare si piper, se acopera cu un capac si se lasa la fiert, la foc mic 40 de minute. Cu 5 minute inainte de expirarea timpului, se adauga usutroiul ramas si cartofii. Se amesteca bine.
Se serveste cu paine si patrunjel proaspat, tocat.