Kefta Mkaouara (Tajine cu chiftele si oua, in sos de rosii)

de Satisfyyourcravings in Vita, 29 Mai 2018 | 12329 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftele:
  • 500 grame carne de vita sau amestec vita+ miel
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita cumin pudra
  • 1/2 lingurita paprika afumata picanta
  • 1 ceapa mica
  • 2 linguri patrunjel proaspat, tocat
  • 1 varf de cutit piper Cayenne
  • 1/2 lingurita Ras el Hanout (mix de condimente)
  • 1 lingura de ulei
  • Pentru sos:
  • 1 ceapa mare
  • 1 catel mare de usturoi
  • 2x 400 ml rosii in bulion
  • 1/2 lingurita cumin pudra
  • 1 lingurita Ras el hanout
  • 4 oua
  • piper
  • paine pentru servit
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kefta Mkaouara (Tajine cu chiftele si oua, in sos de rosii):

Pentru chiftele, se taie ceapa marunt si se amesteca cu restul ingredientelor, mai putin uleiul. Se formeaza bile de marime potrivita care se prajesc cateva minute pe parte, intr-o tigaie la foc mediu cu 1 lingura de ulei. Nu trebuie sa fie gatite complet.

Intre timp, se incalzeste vasul de tajine (sau o tigaie cu fund dublu prevazuta cu capac) la foc mic cu 1 lingura de ulei de masline si se soteaza ceapa tocata cateva minute, pana devine sticloasa. Se adauga chifetelele si usturoiul pisat, se lasa 1 minut, apoi se adauga rosiile in bulion (tocate daca este nevoie), piper, sare, cuminul si Ras el Hanout. Se amesteca bine, se acopera cu capacul de la tajine si se lasa la foc mic 20 de minute. 

Dupa 20 de minute, se sparg ouale din loc in loc, se acopera iar cu capacul si se mai lasa 10 minute, pana cand ouale sunt gatite, dar galbenusul este inca moale. 

Se presara cu patrunjel proaspat si se consuma imediat cu paine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kefta Mkaouara (Tajine cu chiftele si oua, in sos de rosii)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ceafa de vitel cu vin si rosii