Intr-un mojar se adauga frunzele de rozmarin, cateii de usturoi si sare si se transforma intr-o pasta. Se adauga 1 lingura de ulei de masline, paprika, sofranul si putina apa fierbinte. Se adauga crevetii si o portocala taia in sferturi, se amesteca si se lasa la marinat 10 minute.
Se...
Se taie fasiile de Pancetta in cuburi si se prajesc intr-o tigaie cu putin ulei, 2 minute. Se adauga ceapa taiata julienne si prazul tocat. Dupa 1 minut se adauga foile de dafin, rozmarinul, cimbrul si putina apa si se lasa la gatit la foc mediu spre mare, 3-4 minute.
Se ung carnatii cu...
Se amesteca carnea de miel cu garam masala, sare si piper si se formeaza 4 chiftele lunguiete ca niste degete. Se prajesc intr-o lingura de ulei de masline pana se rumanesc pe toate partile.
Cu ajutorul unui robot de bucatarie, se amesteca si maruntesc menta si chili. Se tranfera intr-un...
Se calesc cepele in ulei de rapita impreuna cu dovleacul, conopida si pasta de curry. Se amesteca si se adauga chiliul tocat si cei 4 catei de usturoi maruntiti, apoi nautul cu tot cu apa, se toarna apa pana la jumatatea cratitei, se adauga tulpinile de coriandru si 1/2 din frunze. Se acopera cu...
Se taie dovlecelul in 2, longitudinal si apoi in felii. Se feliaza vinetele. Se aseaza pe un gratar fierbinte.
Orezul se fierbe in apa cu sare, sofran, lamaie, ulei si sare acoperit cu un capac, la foc mic.
Se toaca ardeii si ceapa si se calesc intr-o tigaie cu o lingurita din uleiul in...
Conopida se fierbe in apa cu sare impreuna cu macaroanele 5-6 minute. Se scurg pastrand o parte din apa in care au fiert. Se tranfera intr-un vas pentru cuptor, se zdrobesc usor si se amesteca cu branza Cheddar rasa, apa in care au fiert, creme fraiche si 2 catei de usturoi...
Intr-o tigaie, fara ulei, se prajesc semintele de cumin, paprika, paprika afumata, garam masala, turmericul, boabele de coriandru si piper pana incep sa elibereze aromele.
Se aseaza in vasul unui robot de bucatarie, impreuna cu celelalte ingrediente si se mixeaza pana se obtine o pasta...
Cartofii se fierb in apa cu sare 7-8 minute.
Se scug si se lasa putin la racit.
Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se aseaza cartofii intr-un singur strat. Se adauga capatana de usturoi, desfacuta in catei, fasii lungi de coaja de lamaie si untul.
Se...
Se prajesc alunele intr-o tigaie fara ulei. Se sfarama cu ajutorul unui mojar. Se adauga untul si sucul de lamaie si se amesteca.
Se sfarama biscuitii cu ghimbir si se adauga peste alune. Se imparte compozitia intre 4 pahare.
Se amesteca creme fraiche/ mascarpone cu zaharul...
Cartofii se fierb in apa cu sare, impreuna cu lamaia, intr-o oala acoperita cu un capac.
Cu ajutorul unui robot de bucatarie, se amesteca si toaca usturoiul, ceapa, oregano, chili, foaia de dafin si coriandrul/patrunjelul. Se adauga otetul si putin apa fierbinte si se amesteca din nou....
Se prajesc alunele si susanul, intr-o tigaie fara ulei, cateva minute. Se scot intr-un bol mic.
Se presara sare, piper si mixul de condimente peste steak si se prajeste intr-o tigaie fierbinte cu ulei de susan, cateva minute, intorcand-o frecvent.
Cu ajutorul unui robot de...
Se feliaza cartofii si varza de Bruxelles si se fierb in apa sarata, acoperite i cu un capac.
Se ung steak-ul si ficatul cu mustar si se presara sare si piper.
Se aseaza steak-ul intr-o tigaie fierbinte, cu putin ulei de masline si se prajeste la foc mare cateva minute,...
Tiramisu reţetă originală
Se acopera cu biscuiti baza unui vas nu foarte mare. Se stoarce sucul celor 2 portocale si se amesteca cu Limoncello. Se toarna peste biscuiti.
Se amesteca mascarpone cu zaharul, semintele de vanilie, coaja si sucul de lamaie pana are o consistenta aerata....
Se fierb spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se adauga usturoiul zdrobit, caperele, chiliul tocat, tulpinile de la patrunjel, tocate, 4 ansoa si o parte din uleiul in care au fost conservate.
Cand usturoiul...
Se aseaza morcovii intr-o tava, se stropesc cu ulei de masline si se introduc in cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius unde vor ramane pentru 10 minute.
Intre timp, se amesteca carnea cu pesmetul, morcovul ras, sare, piper, pesmet, oregano si branza feta. Se formeaza intr-o chiftea nu...
Se incalzeste putin ulei de masline si 1 lingurita de unt intr-o tigaie. Se adauga usturoiul, cimbrul si prazul. Se amesteca astfel incat prazul sa fie invelit in ulei. Se adauga vinul, sare, piper si supa. Se acopera complet cu fasii de Parma, se acopera si se gateste la foc mic 25-30 de...
Intr-o tigaie sau tava foarte mare se incalzeste putin ulei de masline si se adauga usturoiul si harissa.
Cu ajutorul unui blender se amesteca rosiile cu patrunjelul, lamaile si sofranul, sare si piper si se toarna in tava, tigaie. Se da focul la mare si se aduce sosul la punctul de...
Se presara bucatile de pastrav cu sare si piper si se stropesc cu putin ulei de masline. Se aseaza intr-o tava, impreuna cu lamaia si se introduce in cuptorul preincalzit la 240 de grade Celsius, pe raftul superior.
Se pun cartofii la fiert in supa.
Se amesteca toate...
Se hidrateaza couscousul in apa fierbinte pentru 3 minute.
Se presara sare si piper pe bucata de somon si se stropeste cu putin ulei de masline. Se pune la prajit intr-o tigaie fierbinte, cu partea cu piele in jos. Dupa cateva minute se intorace si se adauga dovlecelul, chili si sugar...
Cu ajutorul unui robot de bucatarie se amesteca si maruntesc ghimbirul, chili, usturoiul, ceapa, sosul de soia si sucul de lime pana se obtine un sos omogen. Se toarna intr-o tava relativ mica, in care sa incapa bucatile de peste si sa nu mai ramana mult spatiu. In acest mod, bucatile de peste...
Se presara ceaiul verde, sare si piper pe bucatile de somon. Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie, se aseaza bucatile de somon cu pielea in jos si se lasa 4 minute. Se intorc apoi si se lasa 1 minut pe parte.
Se scot pe o farfurie, se indeparteaza pielea care se aseaza inapoi in...
Se aseaza bucatile de somon, cu pielea in sus in centrul unei tavi, impreuna cu crevetii, sparanghelul, rosiile, busuiocul si lamaia, taiata in 4, catre margini. Se stropeste cu ulei de masline, sare, piper, usturoi, chili ansoa tocat si 2 lingurite din uleiul de la ansoa. Se amesteca bine si se...
Se amesteca laptele de cocos cu faina, praful de copt si sare pana se obtine un aluat omogen care se imparte in 7-8 bucati. Se aseaza in hatie pentru cupcakes intr-un steamer. Se aseaza steamerul pe o oala cu aoa fiarta si se lasa la foc mediu pana sunt gatite complet.
Se amesteca carnea...
Se incalzeste uleiul intr-o cratita si se adauga toate celelalte ingrediente pentru supa plus 800 ml apa fierbinte. Se lasa sa fiarba la foc mic 12-13 minute.
Intre timp, cu ajutorul unul blender se amesteca toate ingredientele pentru sosul de iaurt.
Dupa cele 12-13 minute se...
Se încălzește uleiul într-o tigaie și se adaugă ceapa, fenicul si chili, tăiate fâșii, apoi anșoa. Se sotează câteva minute, se adaugă sare și piper, cei doi căței de usturoi, pisați, vinul, passata și apa fierbinte.
Se adaugă apoi midiile,...
Se separă gălbenușurile de albușuri.
Gălbenușurile se amestecă cu făina, praful de copt și laptele.
Separat se bat albușurile cu puțină sare până formează creste moi. Se adaugă peste mixul de făină cu gălbenușuri și se amestecă cu grijă, folosind o...
Se amestecă toate ingredientele pentru găluște, cu ajutorul unui tel. Într-o tigaie, se încălzește puțin ulei de măsline, iar cu o lingură se formează găluște care se prăjesc pe ambele părți până devin ferme.
Într-o tigaie, se încălzește...
Într-un robot de bucătărie se toacă și amestecă nautul cu fasolea, coaja de lime, ras el hanout, faina, sarea și piperul.
Cu mâinile ude, se formează chifetelele ca pentru burgeri. Se prăjesc în 2 linguri de ulei pe ambele părți până devin...
Creveti marinati cu sofran si portocale si salata de couscous cu sparanghel si rodie
Intr-un mojar se adauga frunzele de rozmarin, cateii de usturoi si sare si se transforma intr-o pasta. Se adauga 1 lingura de ulei de masline, paprika, sofranul si putina apa fierbinte. Se adauga crevetii si o portocala taia in sferturi, se amesteca si se lasa la marinat 10 minute. Se...
Fasole cu carnati in stil frantuzesc
Se taie fasiile de Pancetta in cuburi si se prajesc intr-o tigaie cu putin ulei, 2 minute. Se adauga ceapa taiata julienne si prazul tocat. Dupa 1 minut se adauga foile de dafin, rozmarinul, cimbrul si putina apa si se lasa la gatit la foc mediu spre mare, 3-4 minute. Se ung carnatii cu...
Chiftele de miel cu fistic in stil marocan
Se amesteca carnea de miel cu garam masala, sare si piper si se formeaza 4 chiftele lunguiete ca niste degete. Se prajesc intr-o lingura de ulei de masline pana se rumanesc pe toate partile. Cu ajutorul unui robot de bucatarie, se amesteca si maruntesc menta si chili. Se tranfera intr-un...
Curry vegetarian Rogan Josh cu orez cu cuisoare, salata de morcov cu midgale si lamaie picanta
Se calesc cepele in ulei de rapita impreuna cu dovleacul, conopida si pasta de curry. Se amesteca si se adauga chiliul tocat si cei 4 catei de usturoi maruntiti, apoi nautul cu tot cu apa, se toarna apa pana la jumatatea cratitei, se adauga tulpinile de coriandru si 1/2 din frunze. Se acopera cu...
Ratatouille rapid, orez cu sofran si Steak
Se taie dovlecelul in 2, longitudinal si apoi in felii. Se feliaza vinetele. Se aseaza pe un gratar fierbinte. Orezul se fierbe in apa cu sare, sofran, lamaie, ulei si sare acoperit cu un capac, la foc mic. Se toaca ardeii si ceapa si se calesc intr-o tigaie cu o lingurita din uleiul in...
Macaroane cu branza si conopida
Conopida se fierbe in apa cu sare impreuna cu macaroanele 5-6 minute. Se scurg pastrand o parte din apa in care au fiert. Se tranfera intr-un vas pentru cuptor, se zdrobesc usor si se amesteca cu branza Cheddar rasa, apa in care au fiert, creme fraiche si 2 catei de usturoi...
Pasta de curry Rogan Josh
Intr-o tigaie, fara ulei, se prajesc semintele de cumin, paprika, paprika afumata, garam masala, turmericul, boabele de coriandru si piper pana incep sa elibereze aromele. Se aseaza in vasul unui robot de bucatarie, impreuna cu celelalte ingrediente si se mixeaza pana se obtine o pasta...
Cartofi noi crocanti cu lamaie si rozmarin
Cartofii se fierb in apa cu sare 7-8 minute. Se scug si se lasa putin la racit. Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se aseaza cartofii intr-un singur strat. Se adauga capatana de usturoi, desfacuta in catei, fasii lungi de coaja de lamaie si untul. Se...
Cheesecake ultra rapid cu Lemon Curd si Zmeura
Se prajesc alunele intr-o tigaie fara ulei. Se sfarama cu ajutorul unui mojar. Se adauga untul si sucul de lamaie si se amesteca. Se sfarama biscuitii cu ghimbir si se adauga peste alune. Se imparte compozitia intre 4 pahare. Se amesteca creme fraiche/ mascarpone cu zaharul...
Steak Chimichurri cu salata crocanta si cartofi noi
Cartofii se fierb in apa cu sare, impreuna cu lamaia, intr-o oala acoperita cu un capac. Cu ajutorul unui robot de bucatarie, se amesteca si toaca usturoiul, ceapa, oregano, chili, foaia de dafin si coriandrul/patrunjelul. Se adauga otetul si putin apa fierbinte si se amesteca din nou....
Taitei picanti cu Steak si Creveti lipiciosi in sos Hoisin
Se prajesc alunele si susanul, intr-o tigaie fara ulei, cateva minute. Se scot intr-un bol mic. Se presara sare, piper si mixul de condimente peste steak si se prajeste intr-o tigaie fierbinte cu ulei de susan, cateva minute, intorcand-o frecvent. Cu ajutorul unui robot de...
Steak de vita cu Ficat, Pancetta si Piure cu Varza de Bruxelles
Se feliaza cartofii si varza de Bruxelles si se fierb in apa sarata, acoperite i cu un capac. Se ung steak-ul si ficatul cu mustar si se presara sare si piper. Se aseaza steak-ul intr-o tigaie fierbinte, cu putin ulei de masline si se prajeste la foc mare cateva minute,...
Tiramisu reteta cu Limoncello
Tiramisu reţetă originală Se acopera cu biscuiti baza unui vas nu foarte mare. Se stoarce sucul celor 2 portocale si se amesteca cu Limoncello. Se toarna peste biscuiti. Se amesteca mascarpone cu zaharul, semintele de vanilie, coaja si sucul de lamaie pana are o consistenta aerata....
Spaghete alla puttanesca cu ton
Se fierb spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj. Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se adauga usturoiul zdrobit, caperele, chiliul tocat, tulpinile de la patrunjel, tocate, 4 ansoa si o parte din uleiul in care au fost conservate. Cand usturoiul...
Meatloaf cu Feta in sos de rosii picant
Se aseaza morcovii intr-o tava, se stropesc cu ulei de masline si se introduc in cuptorul preincalzit la 200 de grade Celsius unde vor ramane pentru 10 minute. Intre timp, se amesteca carnea cu pesmetul, morcovul ras, sare, piper, pesmet, oregano si branza feta. Se formeaza intr-o chiftea nu...
Tagliatelle cu praz si pangratatto crocant cu porcini
Se incalzeste putin ulei de masline si 1 lingurita de unt intr-o tigaie. Se adauga usturoiul, cimbrul si prazul. Se amesteca astfel incat prazul sa fie invelit in ulei. Se adauga vinul, sare, piper si supa. Se acopera complet cu fasii de Parma, se acopera si se gateste la foc mic 25-30 de...
Midii cu arome marocane, toast cu tapenade si salata de castraveti
Intr-o tigaie sau tava foarte mare se incalzeste putin ulei de masline si se adauga usturoiul si harissa. Cu ajutorul unui blender se amesteca rosiile cu patrunjelul, lamaile si sofranul, sare si piper si se toarna in tava, tigaie. Se da focul la mare si se aduce sosul la punctul de...
Pastrav crocant la cuptor cu sos de mustar si cartofi noi mentolati
Se presara bucatile de pastrav cu sare si piper si se stropesc cu putin ulei de masline. Se aseaza intr-o tava, impreuna cu lamaia si se introduce in cuptorul preincalzit la 240 de grade Celsius, pe raftul superior. Se pun cartofii la fiert in supa. Se amesteca toate...
Somon si couscous
Se hidrateaza couscousul in apa fierbinte pentru 3 minute. Se presara sare si piper pe bucata de somon si se stropeste cu putin ulei de masline. Se pune la prajit intr-o tigaie fierbinte, cu partea cu piele in jos. Dupa cateva minute se intorace si se adauga dovlecelul, chili si sugar...
Somon cu arome chinezesti in supa aromata
Cu ajutorul unui robot de bucatarie se amesteca si maruntesc ghimbirul, chili, usturoiul, ceapa, sosul de soia si sucul de lime pana se obtine un sos omogen. Se toarna intr-o tava relativ mica, in care sa incapa bucatile de peste si sa nu mai ramana mult spatiu. In acest mod, bucatile de peste...
Somon in crusta de ceai verde cu orez in lapte de cocos
Se presara ceaiul verde, sare si piper pe bucatile de somon. Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie, se aseaza bucatile de somon cu pielea in jos si se lasa 4 minute. Se intorc apoi si se lasa 1 minut pe parte. Se scot pe o farfurie, se indeparteaza pielea care se aseaza inapoi in...
Somon si creveti la cuptor cu salsa verde si cartofi noi
Se aseaza bucatile de somon, cu pielea in sus in centrul unei tavi, impreuna cu crevetii, sparanghelul, rosiile, busuiocul si lamaia, taiata in 4, catre margini. Se stropeste cu ulei de masline, sare, piper, usturoi, chili ansoa tocat si 2 lingurite din uleiul de la ansoa. Se amesteca bine si se...
Dim Sum cu pui, chifle cu cocos, castraveti murati si sos Hoisin
Se amesteca laptele de cocos cu faina, praful de copt si sare pana se obtine un aluat omogen care se imparte in 7-8 bucati. Se aseaza in hatie pentru cupcakes intr-un steamer. Se aseaza steamerul pe o oala cu aoa fiarta si se lasa la foc mediu pana sunt gatite complet. Se amesteca carnea...
Supa mexicana de rosii cu ardei copti si crema de iaurt mentolat picant by Jamie Oliver
Se incalzeste uleiul intr-o cratita si se adauga toate celelalte ingrediente pentru supa plus 800 ml apa fierbinte. Se lasa sa fiarba la foc mic 12-13 minute. Intre timp, cu ajutorul unul blender se amesteca toate ingredientele pentru sosul de iaurt. Dupa cele 12-13 minute se...
Supă pescărească cu aioli de șofran
Se încălzește uleiul într-o tigaie și se adaugă ceapa, fenicul si chili, tăiate fâșii, apoi anșoa. Se sotează câteva minute, se adaugă sare și piper, cei doi căței de usturoi, pisați, vinul, passata și apa fierbinte. Se adaugă apoi midiile,...
Clătite americane din făină integrală cu merișoare
Se separă gălbenușurile de albușuri. Gălbenușurile se amestecă cu făina, praful de copt și laptele. Separat se bat albușurile cu puțină sare până formează creste moi. Se adaugă peste mixul de făină cu gălbenușuri și se amestecă cu grijă, folosind o...
Găluște din Ricotta în sos de roșii
Se amestecă toate ingredientele pentru găluște, cu ajutorul unui tel. Într-o tigaie, se încălzește puțin ulei de măsline, iar cu o lingură se formează găluște care se prăjesc pe ambele părți până devin ferme. Într-o tigaie, se încălzește...
Wrap cu falafel, legume la gratar și salsa
Într-un robot de bucătărie se toacă și amestecă nautul cu fasolea, coaja de lime, ras el hanout, faina, sarea și piperul. Cu mâinile ude, se formează chifetelele ca pentru burgeri. Se prăjesc în 2 linguri de ulei pe ambele părți până devin...