O supă gata în 15 minute, dar plină de savoare!
Pentru supă:
Pentru aioli:
Pentru servit:
Se încălzește uleiul într-o tigaie și se adaugă ceapa, fenicul si chili, tăiate fâșii, apoi anșoa. Se sotează câteva minute, se adaugă sare și piper, cei doi căței de usturoi, pisați, vinul, passata și apa fierbinte.
Se adaugă apoi midiile, monkfish, bibanul de mare, creveții și busuiocul. Se acoperă și se lasă la fiert, la foc mic, 8 minute.
Pentru aioli, se amestecă într-un mojar, usturoiul cu puțină sare, șofranul și sucul de lămâie. La final, se adaugă iaurtul și se amestecă până acesta are o culoare galbenă, intensă.
Se așează bucățile de pește, midiile și creveții în farfurii, se toarnă supa deasupra, se așează aioli și se presară frunze de fenicul. Se servește fierbinte cu pâine cu usturoi.
1
Tipurile de pește folosite pot varia în funcție de preferințe.
2
Midiile care nu s-au deschis după gătire, nu se consumă.