Tagliatelle cu praz si pangratatto crocant cu porcini

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 13 Sep 2015 | 2686 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru praz:
  • 5 tulpini praz, spalate bine si tocate
  • 3 lingurite unt
  • 3 catei de usturoi, tocati
  • cateva crengute de cimbru
  • 1 pahar mic de vin alb
  • sare/piper
  • 500 ml supa de pui bio
  • 12 fasii Parma ham
  • Pentru tagliatelle:
  • 500 grame foi de lasagna proaspete
  • faina
  • 2 maini parmeazan ras plus extra pentru servit
  • Pentru pangratatto:
  • Cateva ciuoerci porcini uscate
  • sare/piper
  • ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1/2 ciabatta, mai veche sau pesmet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tagliatelle cu praz si pangratatto crocant cu porcini:

Se incalzeste putin ulei de masline si 1 lingurita de unt intr-o tigaie. Se adauga usturoiul, cimbrul si prazul. Se amesteca astfel incat prazul sa fie invelit in ulei. Se adauga vinul, sare, piper si supa. Se acopera complet cu fasii de Parma, se acopera si se gateste la foc mic 25-30 de minute. 

Cu ajutorul unui robot de bucatarie se amesteca si maruntesc ciupercile si ciabatta pana arata ca un pesmet. 

Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie si se soteaza usturoiul si rozmarinul pentru 1 minut, apoi se adauga pesmetul. Se prajeste pana devine auriu avand grija sa nu se arda. Se scoate pe un prosop de hartie, se indeparteaza usturoiul si rozmarinul si se lasa la racit. 

Se aseaza foile de lasagna unele langa altele. Se presara cu faina, apoi se aseaza unele peste altele. Se taie in fasii de 1,5-2 cm grosime. 

Se fierb in multa apa sarata, 1-2 minute. 

Se indeparteaza fasiile de parma din tigaia cu praz si se toaca , apoi se adauga inapoi in tigaie. Se adauga sare, piper si parmezan, plus restul de unt. 

Se scurg pastele pastrand o parte din apa in care au fiert si se adauga in tigaia cu praz, adaugand putin din apa, pentru a obtine o consistenta cremoasa. 

Se servesc pastele presarate cu pangratatto crocant si parmezan. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tagliatelle cu praz si pangratatto crocant cu porcini" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pasta de dovlecei a la Jamie Oliver