Se fierb pastele in apa sarata.
Se taie fasiile de bacon bucati mici si se prajesc in putin ulei de masline pana devin crocante.
Se adauga catelul de usturoi pisat, frunzele de rozmarin si piper si se ia tigaia de pe foc.
Se amesteca oul cu branza si 4 linguri din apa...
Se curata, taie si fierb cartofii in apa sarata, 15-20 de minute.
Intre timp, se toaca varza cat mai fin.
Se scurg cartofii si se transforma in piure. Se adauga intr-o tigaie si se lasa cateva minute, amestecand frecvent pana cand se evapora aproape toata apa. Se adauga untul,...
Se dau ceapa, morcovul si varza pe razatoarea mare. Se toaca menta si chiliul si se adauga peste legume. Se stropeste totul cu ulei de masline si otet. Se adauga sare si piper si se amesteca.
Se amesteca oul si laptele intr-un bol , cu ajutorul unui tel. Se adauga treptat faina,...
Se gateste orezul conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se rupe carnea in bucati si se amesteca cu sosul BBQ, sosul picant si 1 lingura sos de soia.
Se prajesc semintele de susan intr-o tigaie fara ulei, 1 minut. Se scot pe o farfurie.
Se feliaza usutroiul, chiliul si...
Se hidrateaza taiteii in apa fierbinte, pentru 10 minute, amestecand frecvent ca sa nu se lipeasca intre ei.
Se prajesc alunele impreuna cu semintele de susan, 1 ligurita ulei de susan si frunzele Kaffir sfaramate, pana incep sa elibereze aromele. Se scot pe o farfurie.
In vasul unui...
Se presara bucatile de somon cu mixul de condimente, evitand pielea si se ung cu ulei, sare si piper.
Se prajesc intr-o tigaie antiaderenta la foc mediu, cu pielea in jos, 8-9 minute, pana cand sunt gatite aproape complet. Se opreste focul, se intorc bucatile si se lasa pana sunt gatite...
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se curata cartofii de coaja si se dau pe razatoarea mare, impreuna cu morcovii. Se adauga sare din belsug si se lasa 5 minute.
Se amesteca mustarul cu sucul de lamaie si ulei de masline extra virgin.
Intr-un bol mai mare, se amesteca...
Se taie prazul si ceapa grosier si sa calesc in ulei de masline, 15 minute, la foc mediu, impreuna cu cimbrul. Se adauga apa daca este nevoie.
Se adauga cartoful curatat si taiat cuburi si 750 ml de apa fierbinte, se aduce la punctul de fierbere si se lasa 25 de minute, pana cand cartoful este...
Se taie vanata in cuburi de 1 cm si se caleste in ulei de masline, la foc mic timp de 15 minute, pana se inmoaie.
Se adauga zaharul si otetul.
Se taie usturoiul felii, se adauga in tigaie si se gateste 1 minut.
Se adauga rosiile si putin apa.
Se aduce...
Se gateste lintea conform instructiunilor de pe ambalaj, se scurge, pastrand o parte din apa in care a fost gatita.
Se taie ceapa in fasii foarte subtiri, folosind o mandolina. Se amesteca cu o lingura de otet si putina sare.
Se amesteca uleiul cu restul de otet, mustarul si sucul in...
Se taie vanata in cuburi de 1 cm, se prasara generos cu sare si se lasa 15 minute. Se toaca patrunjelul si se amesteca cu carnea. Se imparte carnea in 20 parti si din fiecare se formeaza o biluta care se tavaleste prin semintele de fenicul. Se lasa la frigider 30 minute.
Se scurge vanata de...
Se gateste carnea tocata intr-un wok, la foc mediu, impreuna cu mixul de condimente si putina sare si putin piper, timp de 15 minute, amestecand frecvent.
Se curata de coaja ghimbirul si usturoiul si se toaca marunt. Se adauga peste carne, impreuna cu cubul concentrat, amidonul din porumb,...
Se ung feliile de paine cu unt pe ambele parti. Se aseza 3/4 din cantitatea de branza pe una dintre felii si se inchide sandvisul cu felia ramasa.
Se incalzeste untul ramas intr-o tigaie si se prajeste sandvisul pe ambele parti, la foc mic, pana cand branza s-a topit.
Se opreste focul...
Se ung 4 tortilla cu sosul de merisoare si se imparte carnea de curcan, taiata, intre ele.
Se taie Camembertul in felii subtiri si se aseaza peste carnea de curcan, apoi se presara funzulite de cimbru si se aseaza celelalte tortilla deasupra.
Se incalzesc intr-o tigaie fara ulei, pana...
Se amesteca ouale si laptele intr-un bol, cu ajutorul unui tel. Se adauga treptat faina si sare. Se adauga apoi, treptat untul topit si racit si se amesteca pana se obtine o compozitie matasoasa.
Se inclazeste tigaia grill la foc mare, se adauga untul ramas si se toarna compozitia. Se intinde...
Se taie dovlecelul longitudinal in sferturi. Se indeparteaza semintele si se taie oblic in fasii de 1-2 cm, cam de aceeasi marime ca pennele.
Se soteaza ceapa impreuna cu dovlecelul 5 minute, pana incep sa se inmoaie.
Intre timp, se toaca frunzele de rozmarin si se taie pastravul in...
Se fierbe qunoa conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare.
Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie, la foc mare, se adauga semintele cumin si dupa 30 de secunde fasolea scursa si clatita sub jet de apa rece. Se gatesc 5-7 minute, pana devin crocante.
Se aseaza chiliul...
Se aseaza carnea pe un tocator si se presara sare si piper. Se marunteste piperul Szechuan cu ajutorul unui mojar. Se aseaza cate putin in 2 boluri si restul se presara peste carnea de vita impreuna cu 5 condimente chinezesti. Se stropeste totul cu ulei de masline si se maseaza condimentele in...
Se amesteca faina cu oul si branza. Se toaca sunca marunt si se adauga peste mixul de faina impreuna cu rosia si ciupercile taiate cuburi.
Se incalzeste o tigaie non-aderenta la foc mediu. Se aseaza cate o lingura din compozitie in tigaia fierbinte, impartind aluatul astfel...
Se prajesc alunele intr-o tigaie fiebinte, fara ulei timp de cateva minute, apoi se maruntesc intr-u mojar.
Se curata de coaja ghimbirul si usturoiul si se toaca marunt.
Se incalzeste o lingura de ulei de susan intr-o tigaie si se adauga anasonul. Se adauga apoi carnea tocata, urmata de...
Se amesteca faina cu sare si apa, pana se obtine un aluat. Se framanta cateva minute si se lasa la odihnit.
Se curata kiwi-ul de coaja si se taie in jumatate. Se aseaza intr-o tigaie fienbinte, fara ulei, impreuna cu frunzele firelor de ceapa si chiliul fara seminte.
Se gatesc cateva...
Se amesteca porumbul cu tot cu apa in care a fost conservat cu faina, ouale, chiliul tocat, branza cottage si ceapa verde taiata rondele. Se adauga treptat laptele pana se obtine o compozitie usoara. Se adauga sare si piper.
Se incalzeste o tigaie non-aderenta la foc mediu. Se prajeste o...
Se fierbe orezul 30 de minute in laptele de cocos si 400 ml de apa.
Se feliaza broccoliul si se soteaza intr-o tigaie cu putin ulei de susan si usturoiul, iar la final se adauga si sosul Hoisin.
Se marunteste ceaiul verde, daca are frunzele intregi si se amesteca cu susanul, sare si...
Se amesteca crema de branza cu hrenul, coaja de lamaie si sucul de la 1/2 lamaie. Se incorporeaza mare parte din cantitatea de chives tocat si se adauga sare si piper.
Se rupe pastravul in fasii, indepartand oasele si pielea, daca este nevoie si se adauga peste mixul de branza. Se amesteca...
Se taie rosiile in 2 si se amesteca cu 1 lingura ulei de masline, busuiocul, sare si sucul de lamaie si se lasa la macerat.
Se incalzeste o tigaie la foc mare si se adauaga fasolea scursa de apa, impreuna cu semintele de fenicul si piper.
Se lasa 5 minute, pana devin crocante. Se adauga...
Se aseaza mazarea intr-o sita si se toarna apa fiebinte deasupra.
Se prajesc semintele intr-o tigaie fara ulei 1 minut, apoi se transfera intr-un mojar si se maruntesc, se adauga catelul de usturoi, sucul de lamaie, busuiocul, sare si parmezanul si se tranforma intr-o pasta. Se adauga apoi...
Se taie chorizo in bucati de 2 cm.
Se prajesc in putin ulei de masline pana devin aurii.
Se preseaza cu podul palmei cei doi catei de usturoi si se adauga in tigaie.
Se scurge cea mai mare parte din grasimea din tigaie, se adauga otetul si mierea si se reduce pana devine o glazura...
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
Se curata si taie cartofii in cuburi mari si se fierb in apa sarata 15 minute. Se scurg si se amesteca cu sare, piper, unt si sucul de la 1/2 lamaie si se tranforma in piure.
Se aseaza mazarea intr-o sita, se toarna apa fierbinte peste, se...
Se presara pieptul de rata cu sare, piper, 5 condimente chinezesti, ulei de masline si cimbru. Se cresteaza pielea din loc in loc si se aseaza, cu piele in jos, intr-o tigaie fierbinte cu putin ulei de masline. Se acopera cu o farfurie si se preseaza cu un mojar sau un obiect greu. Se gateste...
Se da sfacla pe razatoarea mare si se amesteca cu sare, piper, otetul balsamic, sucul de lamaie si uleiul, apoi se adauga patrunjelul tocat si branza feta si se amesteca pentru omogenizare.
Se presara sare, piper si cimbru pe bucata de steak si se gateste pe un gratar fierbinte cateva...
Fusilli carbonara in stil britanic
Se fierb pastele in apa sarata. Se taie fasiile de bacon bucati mici si se prajesc in putin ulei de masline pana devin crocante. Se adauga catelul de usturoi pisat, frunzele de rozmarin si piper si se ia tigaia de pe foc. Se amesteca oul cu branza si 4 linguri din apa...
Chiftele de cartofi si varza de Bruxelles cu oua posate by Gordon Ramsay
Se curata, taie si fierb cartofii in apa sarata, 15-20 de minute. Intre timp, se toaca varza cat mai fin. Se scurg cartofii si se transforma in piure. Se adauga intr-o tigaie si se lasa cateva minute, amestecand frecvent pana cand se evapora aproape toata apa. Se adauga untul,...
Waffa la tigaia grill cu carne de porc in sos BBQ si salata coleslaw
Se dau ceapa, morcovul si varza pe razatoarea mare. Se toaca menta si chiliul si se adauga peste legume. Se stropeste totul cu ulei de masline si otet. Se adauga sare si piper si se amesteca. Se amesteca oul si laptele intr-un bol , cu ajutorul unui tel. Se adauga treptat faina,...
Orez prajit in stil coreean
Se gateste orezul conform instructiunilor de pe ambalaj. Se rupe carnea in bucati si se amesteca cu sosul BBQ, sosul picant si 1 lingura sos de soia. Se prajesc semintele de susan intr-o tigaie fara ulei, 1 minut. Se scot pe o farfurie. Se feliaza usutroiul, chiliul si...
Salata Koh Samui (Salata thailandeza cu tofu si creveti)
Se hidrateaza taiteii in apa fierbinte, pentru 10 minute, amestecand frecvent ca sa nu se lipeasca intre ei. Se prajesc alunele impreuna cu semintele de susan, 1 ligurita ulei de susan si frunzele Kaffir sfaramate, pana incep sa elibereze aromele. Se scot pe o farfurie. In vasul unui...
Taco cu somon si iaurt mentolat
Se presara bucatile de somon cu mixul de condimente, evitand pielea si se ung cu ulei, sare si piper. Se prajesc intr-o tigaie antiaderenta la foc mediu, cu pielea in jos, 8-9 minute, pana cand sunt gatite aproape complet. Se opreste focul, se intorc bucatile si se lasa pana sunt gatite...
Rosti cu mazare, sparanghel si oua posate
Se incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se curata cartofii de coaja si se dau pe razatoarea mare, impreuna cu morcovii. Se adauga sare din belsug si se lasa 5 minute. Se amesteca mustarul cu sucul de lamaie si ulei de masline extra virgin. Intr-un bol mai mare, se amesteca...
Supa de praz
Se taie prazul si ceapa grosier si sa calesc in ulei de masline, 15 minute, la foc mediu, impreuna cu cimbrul. Se adauga apa daca este nevoie. Se adauga cartoful curatat si taiat cuburi si 750 ml de apa fierbinte, se aduce la punctul de fierbere si se lasa 25 de minute, pana cand cartoful este...
Spaghete Caponata
Se taie vanata in cuburi de 1 cm si se caleste in ulei de masline, la foc mic timp de 15 minute, pana se inmoaie. Se adauga zaharul si otetul. Se taie usturoiul felii, se adauga in tigaie si se gateste 1 minut. Se adauga rosiile si putin apa. Se aduce...
Chiftele din sfecla rosie cu salata de linte
Se gateste lintea conform instructiunilor de pe ambalaj, se scurge, pastrand o parte din apa in care a fost gatita. Se taie ceapa in fasii foarte subtiri, folosind o mandolina. Se amesteca cu o lingura de otet si putina sare. Se amesteca uleiul cu restul de otet, mustarul si sucul in...
Chiftele alla Norma
Se taie vanata in cuburi de 1 cm, se prasara generos cu sare si se lasa 15 minute. Se toaca patrunjelul si se amesteca cu carnea. Se imparte carnea in 20 parti si din fiecare se formeaza o biluta care se tavaleste prin semintele de fenicul. Se lasa la frigider 30 minute. Se scurge vanata de...
Tofu in sos de carne tocata
Se gateste carnea tocata intr-un wok, la foc mediu, impreuna cu mixul de condimente si putina sare si putin piper, timp de 15 minute, amestecand frecvent. Se curata de coaja ghimbirul si usturoiul si se toaca marunt. Se adauga peste carne, impreuna cu cubul concentrat, amidonul din porumb,...
Sandvis dantelat
Se ung feliile de paine cu unt pe ambele parti. Se aseza 3/4 din cantitatea de branza pe una dintre felii si se inchide sandvisul cu felia ramasa. Se incalzeste untul ramas intr-o tigaie si se prajeste sandvisul pe ambele parti, la foc mic, pana cand branza s-a topit. Se opreste focul...
Quesadilla cu sos de merisoare, carne de curcan si Camembert
Se ung 4 tortilla cu sosul de merisoare si se imparte carnea de curcan, taiata, intre ele. Se taie Camembertul in felii subtiri si se aseaza peste carnea de curcan, apoi se presara funzulite de cimbru si se aseaza celelalte tortilla deasupra. Se incalzesc intr-o tigaie fara ulei, pana...
Waffa la tigaia grill cu sos de ciocolata calda
Se amesteca ouale si laptele intr-un bol, cu ajutorul unui tel. Se adauga treptat faina si sare. Se adauga apoi, treptat untul topit si racit si se amesteca pana se obtine o compozitie matasoasa. Se inclazeste tigaia grill la foc mare, se adauga untul ramas si se toarna compozitia. Se intinde...
Penne "carbonara" cu pastrav afumat si dovlecel
Se taie dovlecelul longitudinal in sferturi. Se indeparteaza semintele si se taie oblic in fasii de 1-2 cm, cam de aceeasi marime ca pennele. Se soteaza ceapa impreuna cu dovlecelul 5 minute, pana incep sa se inmoaie. Intre timp, se toaca frunzele de rozmarin si se taie pastravul in...
Brunch Sud-american
Se fierbe qunoa conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare. Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie, la foc mare, se adauga semintele cumin si dupa 30 de secunde fasolea scursa si clatita sub jet de apa rece. Se gatesc 5-7 minute, pana devin crocante. Se aseaza chiliul...
Friptura de vita cu taitei Dan Dan
Se aseaza carnea pe un tocator si se presara sare si piper. Se marunteste piperul Szechuan cu ajutorul unui mojar. Se aseaza cate putin in 2 boluri si restul se presara peste carnea de vita impreuna cu 5 condimente chinezesti. Se stropeste totul cu ulei de masline si se maseaza condimentele in...
Clatite pentru micul dejun cu ciuperci, branza si sunca presata
Se amesteca faina cu oul si branza. Se toaca sunca marunt si se adauga peste mixul de faina impreuna cu rosia si ciupercile taiate cuburi. Se incalzeste o tigaie non-aderenta la foc mediu. Se aseaza cate o lingura din compozitie in tigaia fierbinte, impartind aluatul astfel...
Carne crocanta de vita cu taitei si salata in stil asiatic
Se prajesc alunele intr-o tigaie fiebinte, fara ulei timp de cateva minute, apoi se maruntesc intr-u mojar. Se curata de coaja ghimbirul si usturoiul si se toaca marunt. Se incalzeste o lingura de ulei de susan intr-o tigaie si se adauga anasonul. Se adauga apoi carnea tocata, urmata de...
Taco cu peste si salsa de kiwi
Se amesteca faina cu sare si apa, pana se obtine un aluat. Se framanta cateva minute si se lasa la odihnit. Se curata kiwi-ul de coaja si se taie in jumatate. Se aseaza intr-o tigaie fienbinte, fara ulei, impreuna cu frunzele firelor de ceapa si chiliul fara seminte. Se gatesc cateva...
Clatite cu banane caramelizate si bacon
Se amesteca porumbul cu tot cu apa in care a fost conservat cu faina, ouale, chiliul tocat, branza cottage si ceapa verde taiata rondele. Se adauga treptat laptele pana se obtine o compozitie usoara. Se adauga sare si piper. Se incalzeste o tigaie non-aderenta la foc mediu. Se prajeste o...
Ton in crusta de ceai verde cu orez cu lapte de cocos si broccoli in sos Hoisin
Se fierbe orezul 30 de minute in laptele de cocos si 400 ml de apa. Se feliaza broccoliul si se soteaza intr-o tigaie cu putin ulei de susan si usturoiul, iar la final se adauga si sosul Hoisin. Se marunteste ceaiul verde, daca are frunzele intregi si se amesteca cu susanul, sare si...
Pate din pastrav afumat
Se amesteca crema de branza cu hrenul, coaja de lamaie si sucul de la 1/2 lamaie. Se incorporeaza mare parte din cantitatea de chives tocat si se adauga sare si piper. Se rupe pastravul in fasii, indepartand oasele si pielea, daca este nevoie si se adauga peste mixul de branza. Se amesteca...
Oua cu fasole si toast cu ricotta
Se taie rosiile in 2 si se amesteca cu 1 lingura ulei de masline, busuiocul, sare si sucul de lamaie si se lasa la macerat. Se incalzeste o tigaie la foc mare si se adauaga fasolea scursa de apa, impreuna cu semintele de fenicul si piper. Se lasa 5 minute, pana devin crocante. Se adauga...
"Carbonara" dietetica cu pesto de mazare
Se aseaza mazarea intr-o sita si se toarna apa fiebinte deasupra. Se prajesc semintele intr-o tigaie fara ulei 1 minut, apoi se transfera intr-un mojar si se maruntesc, se adauga catelul de usturoi, sucul de lamaie, busuiocul, sare si parmezanul si se tranforma intr-o pasta. Se adauga apoi...
Chorizo glazurat
Se taie chorizo in bucati de 2 cm. Se prajesc in putin ulei de masline pana devin aurii. Se preseaza cu podul palmei cei doi catei de usturoi si se adauga in tigaie. Se scurge cea mai mare parte din grasimea din tigaie, se adauga otetul si mierea si se reduce pana devine o glazura...
Placinta cu somon, spanac si mazare
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Se curata si taie cartofii in cuburi mari si se fierb in apa sarata 15 minute. Se scurg si se amesteca cu sare, piper, unt si sucul de la 1/2 lamaie si se tranforma in piure. Se aseaza mazarea intr-o sita, se toarna apa fierbinte peste, se...
Salata cu piept de rata si crutoane gigantice
Se presara pieptul de rata cu sare, piper, 5 condimente chinezesti, ulei de masline si cimbru. Se cresteaza pielea din loc in loc si se aseaza, cu piele in jos, intr-o tigaie fierbinte cu putin ulei de masline. Se acopera cu o farfurie si se preseaza cu un mojar sau un obiect greu. Se gateste...
Focaccia umpluta cu Steak si salata de sfecta rosie cu branza Feta
Se da sfacla pe razatoarea mare si se amesteca cu sare, piper, otetul balsamic, sucul de lamaie si uleiul, apoi se adauga patrunjelul tocat si branza feta si se amesteca pentru omogenizare. Se presara sare, piper si cimbru pe bucata de steak si se gateste pe un gratar fierbinte cateva...