Cu ajutorul unui robot de bucatarie se amesteca si maruntesc ghimbirul, chili, usturoiul, ceapa, sosul de soia si sucul de lime pana se obtine un sos omogen. Se toarna intr-o tava relativ mica, in care sa incapa bucatile de peste si sa nu mai ramana mult spatiu. In acest mod, bucatile de peste fierb in sos si pielea devine crocanta.
Se taie bucatile de peste din loc in loc, pe partea cu piele. Se presara sare, piper si mix de mirodenii chinezesti si se stropesc cu putin ulei de masline. Se aseaza in tava cu sos si se introduce aceasta in cuptorul preincalzit la 250 de grade Celsius, unde va ramane pentru 18 minute.
Intr-o cratita se incalzeste putin ulei si se adauga ceapa verde si chili, apoi ghimbirul si usturoiul. Dupa cateva minute se adauga mixul de condimente si amidonul. Se amesteca, apoi se adauga supa si mazarea. Se aduce la punctul de fierbere si se adauga sos de soia, daca este nevoie. Se adauga taiteii, se acopera si se lasa la fiert cateva minute.
Se serveste supa, impreuna cu bucatile de somon si sosul in care a fost gatit somonul.