Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
Se curata si taie cartofii in cuburi mari si se fierb in apa sarata 15 minute. Se scurg si se amesteca cu sare, piper, unt si sucul de la 1/2 lamaie si se tranforma in piure.
Se aseaza mazarea intr-o sita, se toarna apa fierbinte peste, se tranfera in vasul unui robot de bucatarie si se marunteste. Se amesteca cu piureul obtinut anterior.
Se toaca morcovii si ceapa si se calesc in putin ulei de masline, 15 minute, pana se inmoie, avand grija sa nu se arda.
Se incalzeste laptele intr-o tigaie si se adauga pestele. Se gateste 10 minute. Se scoate cu o spumiera si se aseaza pe o farfurie.
Se adauga faina peste morcovi si treptat, se adauga si laptele, amestecand continuu. Se adauga spanacul, sare si piper. Se desface pestele in fasii si se adauga in tigaie, impreuna cu mustarul, sucul de la 1/2 lamaie si branza rasa.
Se transfera intr-un vas nu foarte mare, potrivit pentru cuptor si se acopera cu piureul obtinut anterior.
Se gateste 30-40 de minute.
Se serveste cu fasole calita.