Se amesteca faina cu oul si branza. Se toaca sunca marunt si se adauga peste mixul de faina impreuna cu rosia si ciupercile taiate cuburi.
Se incalzeste o tigaie non-aderenta la foc mediu. Se aseaza cate o lingura din compozitie in tigaia fierbinte, impartind aluatul astfel incat sa rezulte 6 clatite.
Se lasa sa prinda culoare cateva minute, se intorc si se preseaza usor cu o paleta. Se mai lasa 1 minut si se scot pe farfurie.
Se ia tigaia de pe foc, se acopera baza cu parmezan si se aseaza clatitele inapoi in tigaie, intr-un singur strat. Parmezanul se va topi datorita caldurii reziduale si va forma o dantela care va acoperi baza clatitelor.
Se scot clatitele cu grija si se aseaza pe o farfurie.
Se amesteca iaurtul cu sosul picant.
Se stropeste rucola cu sucul de lamaie.
Se impart clatitele intre 2 farfurii si se servesc cu iaurt picant si salata de rucola cu capsunile feliate.