Se gateste lintea conform instructiunilor de pe ambalaj, se scurge, pastrand o parte din apa in care a fost gatita.
Se taie ceapa in fasii foarte subtiri, folosind o mandolina. Se amesteca cu o lingura de otet si putina sare.
Se amesteca uleiul cu restul de otet, mustarul si sucul in care au fost consevate sfeclele. Se adauga sare si piper dupa gust.
Se pastreaza putin dressing pentru final, iar restul se amesteca cu lintea si putin din apa in care aceasta a fiert, daca este nevoie.
Se amesteca hreanul cu oul si faina, apoi se adauga branza Cottage si se amesteca usor pentru a obtine un efect marmorat.
Se incalzeste o tigaie mare, la foc mediu, cu putin ulei de masline. Cu o lingura se aseaza compozitie in tigaie, formand mici chiftele (o lingura cu varf pentru fiecare). Se prajesc 2-3 minute pe fiecare parte, pana devin aurii.
Se desface salata frunza cu frunza.
Se scurge ceapa murata.
Se imparte lintea intre 4 farfurii. Deasupra se aseaza frunze de salata, ceapa murata si chftelele din sfecla, stropind totul cu dressingul ramas.