Se aseaza mazarea intr-o sita si se toarna apa fiebinte deasupra.
Se prajesc semintele intr-o tigaie fara ulei 1 minut, apoi se transfera intr-un mojar si se maruntesc, se adauga catelul de usturoi, sucul de lamaie, busuiocul, sare si parmezanul si se tranforma intr-o pasta. Se adauga apoi mazarea si se transforma intr-un piure nu foarte fin.
Se fierb pastele in apa sarata conform instructiunilor de pe ambalaj.
Se taie fasia de bacon bucati mici si se prajesc in foarte putin ulei pana devin crocante. Se scot pe o farfurie. In uleiul ramas in tigaie se adauga trei sferturi din cantitatea de pesto de mazare obtinut anterior si se incalzeste.
Se amesteca oul cu iaurtul. Dupa ce pastele s-au gatit se scurg si se pastreaza o cana din apa in care au fiert. Se adauga spaghetele in tigaie cu mazare si se amesteca. Se ia tigaia de pe foc, se adauga mixul de ou si iaurt si se amesteca. Se mai adauga apa daca este nevoie pentru a obtine o textura cremoasa. Se adauga sare si piper, daca este nevoie si se serveste cu restul de pesto si bucatile de bacon crocant.