Salata cu piept de rata si crutoane gigantice

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 27 Noi 2015 | 3676 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru pieptul de rata:
  • 1/2 piept de rata, cu piele
  • sare/piper
  • 1 lingurita mix 5 condimente chinezesti
  • ulei de masline
  • cateva crengute de cimbru
  • 1 lingura menta proaspata tocata
  • 1/2 chili
  • sucul de la 1/4 lamaie
  • Pentru crutoane:
  • 1/2 ciabatta
  • 1/2 lingura seminte de fenicul
  • 1 catel de usturoi
  • 1 crenguta rozmarin
  • Pentru salata:
  • semintele de la 1/2 rodie
  • 150 grame salata
  • 1/2 lingura menta proaspata tocata
  • 1 morcov
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura otet balsamic
  • sucul de la 1/4 lamaie
  • sare/piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata cu piept de rata si crutoane gigantice:

Se presara pieptul de rata cu sare, piper, 5 condimente chinezesti, ulei de masline si cimbru. Se cresteaza pielea din loc in loc si se aseaza, cu piele in jos, intr-o tigaie fierbinte cu putin ulei de masline. Se acopera cu o farfurie si se preseaza cu un mojar sau un obiect greu. Se gateste astfel 3 minute, la foc mediu spre mare. 

Ciabatta se taie in felii de 2 cm si se aseaza intr-un singur strat, intr-o tava. Se presara sare, piper, ulei de masline, seminte de fenicul, catelul de usturoi zdrobit, rozmarinul si se amesteca cu grija. Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius. 

Se intoarce pieptul de rata si se gateste 10-15 minute, la foc mediu, intorcandu-l frecvent, fara a-l mai presa.  

Pentru salata, se aseaza semintele de rodie pe un paltou, impreuna cu salata, menta, si morcovul taiat cu ajutorul unui peeler, pentru a obtine fasii lungi si subtiri. 

Pentru dressing, se amesteca 2 linguri de ulei cu 1 lingura de otet balsamic, sucul de la 1/4 lamaie, sare si piper.

Se scoate pieptul de rata, pe o farfurie. 

Se amesteca menta cu chiliul tocat, sucul de lamaie, ulei, sare si piper pe un tocator. Se aseaza pieptul de rata deasupra, impreuna cu sucul rezultat. Se tavaleste prin amestecul obtinut anterior si se feliaza.

Se aseaza crutoanele de jur imprejurul pieptului de rata. 

Se serveste imediat, impreuna cu salata si dressing.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata cu piept de rata si crutoane gigantice" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Zamfira 1

27.11.2015, 16:34

CameliaR 1

27.11.2015, 16:50

Buuna salata!

Satisfyyourcravings 1

28.11.2015, 23:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dovleac copt a la Jamie Oliver