Se presara pieptul de rata cu sare, piper, 5 condimente chinezesti, ulei de masline si cimbru. Se cresteaza pielea din loc in loc si se aseaza, cu piele in jos, intr-o tigaie fierbinte cu putin ulei de masline. Se acopera cu o farfurie si se preseaza cu un mojar sau un obiect greu. Se gateste astfel 3 minute, la foc mediu spre mare.
Ciabatta se taie in felii de 2 cm si se aseaza intr-un singur strat, intr-o tava. Se presara sare, piper, ulei de masline, seminte de fenicul, catelul de usturoi zdrobit, rozmarinul si se amesteca cu grija. Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius.
Se intoarce pieptul de rata si se gateste 10-15 minute, la foc mediu, intorcandu-l frecvent, fara a-l mai presa.
Pentru salata, se aseaza semintele de rodie pe un paltou, impreuna cu salata, menta, si morcovul taiat cu ajutorul unui peeler, pentru a obtine fasii lungi si subtiri.
Pentru dressing, se amesteca 2 linguri de ulei cu 1 lingura de otet balsamic, sucul de la 1/4 lamaie, sare si piper.
Se scoate pieptul de rata, pe o farfurie.
Se amesteca menta cu chiliul tocat, sucul de lamaie, ulei, sare si piper pe un tocator. Se aseaza pieptul de rata deasupra, impreuna cu sucul rezultat. Se tavaleste prin amestecul obtinut anterior si se feliaza.
Se aseaza crutoanele de jur imprejurul pieptului de rata.
Se serveste imediat, impreuna cu salata si dressing.