RuxyRux

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE1294
PRIETENI305
Retete

Tortellini cu feta, smantana si parmezan la cuptor

In Tortellini la 2 Dec 2010

Se fierb tortellini si se scurg apoi se clatesc usor. Se unge o tava cu unt se pun cele doua linguri de ulei in tava si apoi tortellini si apoi bucatelele de unt. Se pune feta deasupra bucatele. Se face un sos din smantana si oua, sare si piper. Se toarna peste tortellini, se rade...

Cartofi unguresti

In Aperitive / Garnituri la 2 Dec 2010

Se fierb cartofii in coaja, se lasa la racit, se curata si se taie cubulete. Se incinge uleiul in tigaie avand grija sa adaugam de la inceput si doua trei linguri de apa, se pune ceapa taiata marunt si o lingurita de boia si se lasa la sotat trei patru min cu grija sa nu o prajim ci doar sa o...

Friganele cu iaurt

In Dulciuri la 2 Dec 2010

Se bate oul, cu vanilia si cu iaurtul. Se feliaza painea. Se incinge ulei vegetal in tigaie si se inmoaie pe rand feliile de paine in compozitie. Se prajesc pe ambele parti si se scot pe o farfurie pe care se presara zahar. Sunt yamyyyy bun!

Pizza alsaciana

In Pizza la 2 Dec 2010

 Faina , uleiul, galbenusul, sarea si apa se amesteca si framantam un aluat moale si flexibil in doua trei minute. Il lasam la odihnit in jur de cinci minute. Intre timp curatam ceapa si o taiem rondele, apoi zucchini felii( sau dovlecel). Intindem in tava un aluat foarte subtire( sau...

Cornetti cu iaurt

In Prajituri la 2 Dec 2010

Untul se topeste la baine-marin si apoi se raceste. Intr-un vas se amesteca faina, untul, iaurtul, praful de copt si vanilia, se adauga si un praf de sare. Se framanta un aluat bun, moale care se intinde intr-o foaie rotunda de 0,5 cm grosime, care se taie in 8 triunghiuri. In centrul...

Apple Crumble

In Prajituri la 1 Dec 2010

Se curata merele, se scoate casuta cu samburi si se taie cubulete. Zaharul, merele si scortisoara se pun intr-o tigaie si se lasa acoperit la foc mic sa se calesca usor. Se lasa in jur de o jumatate de ora amestecand ocazional. Cand sunt gata trebuie sa fie moi si nu piure. Se racesc...

Poale-n brau

In Dulciuri la 30 Noi 2010

Pregatim maiaua: Amestecam drojdia cu putin lapte caldut, o lingurita de zahar si putina faina atat cat sa acoperim drijdia. Lasam la loc caldut sa creasca. ( zece min) Galbenusurile le frecam spuma cu sarea si zaharul, apoi adaugam maiaua cu drojdie si faina. Framantam in jur de 20 de...

Tarta cu ciuperci si branza

In Aperitive / Garnituri la 30 Noi 2010

Aluatul: Se pune faina intr-un vas, sarea si untul si se amesteca pana se obtine un aluat faramicios( firmituri). Se face o gropita in mijloc si se pune oul si apa. Se amesteca usor si e foarte probabil sa mai fie nevoie de putina faina sa se lege un aluat bun si usor manevrabil. Se...

Paine cu orez

In Piine la 30 Noi 2010

Puneti faina in vasul de paine, sarea, drojdia, untul moale la temperatura camerei, apa calduta, lapte si oul. Adaugati si orezul fiert scurs si bine racit. Framantati aluatul care o sa vapara lipicios la inceput si pentru asta este foarte probabil sa mai aveti nevoie de faina...vazand si facand....

Parfait de capsuni

In Prajituri la 29 Noi 2010

Toate ingredientele de la I. merg pe foc pana iese o crema...dai cateva clocote apoi trimiti compozitia la racit bineee de tot. Intre timp cand e rece crema, bati 500 ml frisca bine la mixer, separat zdrobesti la blender 2-3 maini bune de capsuni( sau alte fructe), si apoi le amesteci. Cand crema...

Annemarie's Lemon Bars

In Prajituri la 29 Noi 2010

1.Incalziti cuptorul la 180 grade( sau pe treapta pentru prajituri) 2. Blatul: amestecati untul, faina, zaharul, un praf sare si faceti o coca moale elastica pe care o intindeti pe o foaie de copt si apoi o asezati in tava, mai presati cu mainile. Daca se intinde greu, faceti-o direct in...

Coltunasi cu feta in sos de smantana si usturoi

In Aperitive / Garnituri la 29 Noi 2010

Facem un aluat bun si pe masa infainata rupem bucatele, formam cerculete cu mana e usor si nu avem nevoie de sucitor, le umplem cu branza si le pliem parte peste parte. Lipim bine marginile ii fierbem si apoi ii scurgem ii asezam in tava unsa cu unt. Turnam si sosul deasupra, apoi mai presaram...

Tarta cu nectarine si migdale

In Prajituri la 29 Noi 2010

Aluatul de tarta: Puneti faina si untul intr-un vas, apa si zaharul apoi esenta de vanilie, amestecati si faceti un aluat bun pe care il intindeti in tava de tarta. Puneti aluatul pentr 15 min la cuptor si-l scoateti si  il lasati deoparte. Crema o putem face cu ceva timp inainte:...

Salata a la russe

In Aperitive / Garnituri la 29 Noi 2010

Se fierb cartofii in coaja, se fierb ouale, se fierb morcovii,  se toaca totul marunt, cartofii ouale, morcovii, se toaca marunt gogosarii si castravetii se scurg intr-o sita de excesul de apa si se amesteca toate ingredientele. Se sareaza se adauga mustarul, lamaia si se amesteca bine...se...

Palanet ca pe la Cluj

In Prajituri la 29 Noi 2010

Se framanta un aluat moale si se lasa o ora la dospit. Se imparte in doua bucati. Se ung mainile cu ulei si se intinde foaia in tava. Branza telemea se amesteca cu ouale zaharul si esentele, se aseaza in tava iar deasupra se pune foaia cealalta. Se incinge cuptorul la 180 grade si se...

Chiftele vegetariene

In Aperitive / Garnituri la 29 Noi 2010

Cartofii ii fierbem in coaja, ii lasam la racit. Ii zdrobim, si ii amestecam cu ouale, branza, ceapa si usturoiul tocate marunt, verdeata si sarea. Formam chiftelele pe care le dam prin faina si le prajim in ulei vegetal( eu am pus de  palmier)

Bors de legume cu zdrente de ou

In Ciorbe la 29 Noi 2010

Se toarna uleiul in oala in care facem borsul,  putina apa, apoi se adauga legumele tocate pe rand si se soteaza putin( in jur de 5 minute), se pune apa si se lasa sa fiarba. Se adauga si orezul. Cand toate ingredientele au fiert, dregem  cu un ou batut  si putin bors, potrivim...

Omleta vegetariana

In Aperitive / Garnituri la 29 Noi 2010

Se pune uleiul in tigaie apoi legumele tocate marunt si se soteaza cinci minute, se adauga ouale putin batute cu un praf de sare...se decoreaza cu marar si daca se doreste se pune si branza rasa. O nebunie!

Macrou marinat in sos indian, prajit in pesmet

In Peste la 29 Noi 2010

sosul: ghimbirul, hreanul, pudra de mustar, praful de curry, zeama de lamaie, usturoiul piperul, sarea si uleiul se amesteca bine. Pestele se spala se curata si se lasa la marinat o ora in sos. Se prajeste apoi in pesmet si se serveste cu usturoi...Deliciu total!  

Pan de Hojaldre

In Piine la 28 Noi 2010

Maiaua: Se amesteca faina cu drojdia  se adauga apa lacduta si se framanta pana se obtine o bila mica pe care o lasam sa creasca o ora pana isi dubleaza volumul. Se amesteca faina cu drojdia pentru aluat se face o gropita in centrul ei apoi se adauga maiaua si lingura de ulei. Se...

Creme a la creme

In Prajituri la 28 Noi 2010

Se bate la mixer albusul spuma cu zaharul treptat incorporat( max 2 linguri), pana bezeaua sta batoasa. La vitza mica a mixerului se adauga si galbenusurile ( pe rand),si apoi praful de crem ole. Se pune in tava tapetata se intinde uniform, se coace la 180 grade 25 de minute. Eu am...

Paine impletita in sase, cu rozmarin

In Piine la 28 Noi 2010

In vasul de paine cernem faina si punem drojdia adaugam apoi uleiul si apa, zaharul si uleiul de masline. Framantam un aluat mai tare si compact sa-l putem modela. Il lasam acoperit 30 de minute pana devine pufos si-l putem lucra usor. Il rasturnam pe masa infainata il facem sul si-l...

Panna Cotta in sos cald de nectarine si physalis

In Prajituri la 28 Noi 2010

1. Ungeti cu unt 4 cupe in care veti face panna cotta 2. Amestecati gelatina cu laptele lasati 5 minute sa se dizolve bine 3. Intre timp, amestecati frisca lichida cu zaharul pudra si puneti pe foc la incalzit... Atentie!...Nu aduceti in punctul de fierbere...e suficient sa incalziti...

Tort Laura

In Torturi la 28 Noi 2010

Se incepe cu decorul pentru aluat: Se amesteca toata ingredientele pentru decor: faina, zahar, albus, unt si cacao. Pasta pe care o obtinem o intindem pe o hartie de copt, ne folosim de o spatula sa ne fie mai usor. Cu ajutorul unui pieptan special de cofetarie facem un grilaj cu patratele...

Salam de biscuiti reteta

In Prajituri la 27 Noi 2010

 Salam de biscuiti reteta  Se sfarama biscuitii, si se amesteca cu esentele, untul moale la temperatura camerei, zaharul, rahatul, si restul ( nuci, alune, migdale daca dorim), se adauga laptele usor caldut , cacaoa si se face o pasta groasa atat cat sa se poata modela usor, o punem...

Salata Cezar

In Salate la 27 Noi 2010

Ciupercutele se frig pe gratar, si se amesteca cu oul fiert, salata verde, maslinele, crutoanele, rosiile cherry si se stropeste salata cu un sos facut din iaurt, hrean ras, usturoi, sare dupa gust si zeama de lamaie...delicioasa!

Paine cu tarate si iaurt

In Piine la 27 Noi 2010

1. Puneti faina toata , taratele in vasul de framantat. Faceti o gropita in mijloc. Adaugati si sarea. Faceti o pasta din jumatate din cantitatea de apa calduta si drojdia la care adaugati si zaharul. Turnati peste faina impreuna cu restul de apa calduta, iaurtul si uleiul. 2.Framantati...

Cartofi cu ciupercute si rozmarin la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 27 Noi 2010

Curatam cartofii, ii taiem , curatam si ciupercutele ( alegem micute si le lasam intregi), punem uleiul de palmier in tava, ungem bine tava, adaugam cartofii, ciupercutele, stropim cu uleiul de masline. Turnam si apa cam pana pe la jumatate, vinul, sarea, piperul, rozmarinul proaspat si dam la...

Crema de zahar ars

In Prajituri la 27 Noi 2010

Punem la mixer, ouale cu zaharul si esenta de vanilie, mixam bine de tot in jur de 15 minute pana devine o crema foarte spumoasa. Adaugam cu grija laptele rece. Caramelizam forma cu zahar avand grija de unegm bine si marginile pana mai bine de jumatatea vasului. Turnam compozitia si dam o...

Supa de rosii cu galuste

In Supe la 27 Noi 2010

Punem uleiul in oala, punem doua  trei linguri de apa si adaugam zarzavatul mare, netocat, mai putin rosiile si bulionul, il sotam 5 minute dupa aceea punem apa si fierbem bine. Cand e aproape fiert zarzavatul, punem rosiile rase bulionul si mai fierbem putin. Strecuram printr-o sita...

Afisate 1141 - 1170 din 1294 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Ești un artist, îți place să redecorezi, dar cei din familie se plâng tot mai des că descoperă obiecte pierdute în acvariul peștilor, cărți in frigider și tacâmuri în șifoier. Poate e timpul să îți temperezi un pic elanul artistic.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]