O paine delicioasa moale, cu o textura deosebita ....
Puneti faina in vasul de paine, sarea, drojdia, untul moale la temperatura camerei, apa calduta, lapte si oul. Adaugati si orezul fiert scurs si bine racit. Framantati aluatul care o sa vapara lipicios la inceput si pentru asta este foarte probabil sa mai aveti nevoie de faina...vazand si facand. Framantati in jur de 10 minute si lasati o ora la crescut sau pana isi dubleaza volumul la loc cald.
Tapetati cu hartie o forma de cozonac( paine) si rupeti aluatul in sase parti egale.
Modelati fiecare bucata in forma de painica mica lunguiata de aprox 13 cm lungime.
Asezati cele sase painici una langa alta pe latime in tava pregatita.
Mai lasati sa creasca pana aluatul ajunge in margineaza de sus a tavii .
Preincalziti cuptorul la 200 grade si coaceti 30 de minute sau pana se rumeneste.