Cartofi unguresti

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 2 Dec 2010 | 13732 vizualizari

 

Din bucataria ungureasca traditionala...acesti cartofi atat de gustosi ....

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi mari
  • 2 cepe
  • o lingurita si jumatate de boia dulce
  • sare dupa gust
  • piper
  • ulei 3 linguri
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi unguresti:

Se fierb cartofii in coaja, se lasa la racit, se curata si se taie cubulete.

Se incinge uleiul in tigaie avand grija sa adaugam de la inceput si doua trei linguri de apa, se pune ceapa taiata marunt si o lingurita de boia si se lasa la sotat trei patru min cu grija sa nu o prajim ci doar sa o inmuiem.

 Adaugam cartofii si vreme de zece minute amestecam intorcand de jos in sus cartofii, mai adaugam un sfert de lingurita de boia si amestecam bine. Potrivim de sare si piper si apoi servim. pentru decor folosim sfertul de lingurita de boia...si pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi unguresti" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (21)

RuxyRux 1

03.12.2010, 18:15

Miutza...multumesc

Ligia Bxl 1

07.12.2010, 12:39

foarte buni

tomyta69 1

31.10.2013, 13:10

Incercati si adaugati ca si condiment putin chimen macinat, iar ca treaba sa fie completa adaugati niste tagliatele ( o punga de 300 gr ).
Muraturi dupa preferinta, dar eu servesc mancarea asta cu zeama de varza murata. Daca incercati veti ramane uimiti de combinatie.

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi cu marar la cuptor