RuxyRux

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE1294
PRIETENI305
Retete

Tarta lemon limoncello

In Prajituri la 27 Noi 2010

Aluatul: Punem la mixer untul,zaharul, sarea, amestecam foarte bine cateva minute, adaugam oul, coaja de lamaie, apoi mixam din nou cateva minute si punem faina. Mixam cu mixerul pe putere mai mare doua trei minute, apoi scoatem aluatul din mixer si continuam sa modelam cu mana. Punem aluatul...

Bulz ciobanesc

In Aperitive / Garnituri la 26 Noi 2010

1. Facem mamaliga...asta stie toata lumea asa ca nu mai spunem cum... 2. Amestecam felurile de branza intr-un vas. 3. Punem putin unt in tigaie si amestecam mamaliga cu branza si cu untul, prajim la foc mic 5- 10 minute dar cu grija sa nu rumenim ci doar sa lasam bine sa se amestece intre...

Drob taranesc de legume

In Mancaruri de legume la 26 Noi 2010

Legumele se toaca, se amesteca cu ouale batute cu smantana cu faina , sarea piperul, verdeata tocata. Se tapeteaza cu unt o forma de chec( sau cu ulei) si se pune drobul. In el se pun bucatelele de branza din loc on loc Se da la cuptor in jur de 60 de minute la 180 grade.... O bunatate!

Ensaimada din Mallorca

In Dulciuri la 26 Noi 2010

1. Pregatiti tava de copt si tapetati cu foaie pergament. Cerneti faina si sarea in vasul de aluat si apoi adaugati si zaharul. Faceti o gropita in mijloc. 2. Faceti o pasta din drojdie si lapte si turnati-o in mijlocul fainii, apoi presarati din amestecul de faina putin deasupra si lasati...

Reteta de preparare a papanasilor aromati

In Dulciuri la 25 Noi 2010

Reteta de preparare a papanasilor Amestecam ingredientele pentru compozitie si cu mana formam mingiute mici pe care le rulam apoi in forma unul sul pe care il facem cerculet. Cine poate si are forme face direct papanasii intinzand o foaie si decupand. Ii prajim la foc potrivit, ii intoarcem...

Pastrav somonat pe pat de sare la cuptor cu orez salbatic

In Pastrav la 25 Noi 2010

Se marineaza pestele in sosul facut din hrean, zeama de la doua lamai si uleiul de masline( il lasam macar pret de o ora), cautand sa bagam mult sos si in interiorul lui. Se aseaza apoi pe patul de sare in tava si se da la cuptor 40 de minute. Incingem o lingura ulei de palmier( sau...

Salata calda de cuscus marocan servita pe pat de legume

In Salate la 25 Noi 2010

Pregatim cuscusul: Punem cuscusul intr-un vas mare, adaugam un praf de sare si doua linguri ulei de masline. Adaugam apa fiarta peste cuscus, amestecam putin, acoperim si lasam sa stea zece minute. Luam un alt vas, punem ceapa maruntita, apoi alunele, stafidele, castravetele taiat marunt,...

Salata de varza rosie

In Salate la 25 Noi 2010

Radem varza sau o taiem fideluta...fiecare cu stilul lui, cum e si normal, o frecam cu sare si o stropim cu un sos facut din lamaie, hrean. otet de miere cu miere si putin piper...o decoram dupa dorinta si servim cu pofta de sanatate!

American pie

In Prajituri la 25 Noi 2010

Pregatitm aluatul: Punem la mixer, faina, sarea, zaharul si untul moale( la temp camerei), mixam doua minute apoi adaugam si apa, foarte putina la inceput si apoi din ce in ce mai multa pana o punem pe toata. Luam aluatul si-l transformam intr-o bila. Il invelim in folie si-l dam o jumatate...

Prajitura Rudy( prajitura cu bulgari)

In Prajituri la 25 Noi 2010

Preparam aluatul in felul urmator:  Faina cernuta,  cacaoa, praful de copt le amestecam cu untul, zaharul si galbenusul amestecand bine pana avem un aluat numai bun de manevrat pe care il vom imprati in doi bulagarasi. Vom pune bulgarasii la congelator pentru 10 minute si ne vom...

Placinta cu dovleac copt

In Prajituri la 25 Noi 2010

Se amesteca intr-un vas...apa calduta cu uleiul, cele 3 linguri de zahar, sarea si dizolvi inauntru drojdia. Dupa ce a dospit 10-15 min pui faina cat sa obtii un aluat care sa nu se lipeasca de degete. Lasi 15 min la dospit. Intinzi prima foaie in tava, o coci 5 min apoi pui compozitia de...

Muffins cu ciocolata umplute cu gem de afine

In Prajituri la 25 Noi 2010

Am folosit aceeasi retetea ca pentru tarta de ciocolata Pe foc intr-un ibric la foc fff mic topim untul si-n el topim ciocolata. Lasam putin la racit. La mixer punem ouale, vanilia, zaharul apoi faina praful de copt , mixam foarte bine pana se umfla compozitia. Turnam untul cu ciocolata si...

Tarta lasagna

In Aperitive / Garnituri la 24 Noi 2010

1. Puneti zuchinni taiati impreuna cu praful de sare intr-un vas. 2. Pentru blatul de tarta combinati faina sarea, coaja de lamaie rasa intr-un bol. Adaugati uleiul si amestecati bine, apoi si apa. Faceti aluatul sub forma unei bile. Intindeti aluatul si puneti-l in forma de tarta cu marginile...

Peanut butter macaroons

In Prajituri la 24 Noi 2010

1. Pregatiti  foaia de pergament pentru copt. 2. Amestecati pasta de alune cu albusul de ou putin batut, adaugati zaharul pudra si esenta si framantati o pasta cremoasa. 3. Adaugati coaja de lamaie, lichiorul, mai amestecati inca 30 de secunde. 4. Umpleti foaia pergament cu o mana...

Placinta pastorului

In Aperitive / Garnituri la 24 Noi 2010

1. Intr-o tigaie incingeti o lingura de ulei si sotati ceapa pana devine moale si putin de tot aurie, totul la foc foarte mic cu grija sa nu o ardem. 2. Peste ceapa adaugam soia fiarta si scursa de apa. si mai sotam inca un minut. 3. Intr-o tigaie incingem putin ulei vegetal si punem la...

Spirala siciliana

In Piine la 24 Noi 2010

1.Amestecati grisul, faina sarea si faceti o gropita la mijloc. 2.Intr-un vas mic amestecati drojdia cu jumatate din cantitatea de apa. Adaugati drojdia la amestecul de faina si gris impreuna cu uleiul de masline si turnati restul de apa treptat( s-ar putea sa nu fie nevoie de toata cantitatea...

Lamingtons( Tavalita)

In Prajituri la 24 Noi 2010

Se mixeaza ouale si zaharul in jur de 15 min pana isi tripleaza volumul. Se adauga faina cu grija, treptat si se amesteca de jos in sus. Se adauga untul topit si racit tot de jos in sus cu grija sa se inglobeze foarte bine. Aluatul trebuie sa fie pufos. Se tapeteaza forma( eu de regula o tapetez...

Tort de ciocolata

In Torturi la 23 Noi 2010

Se prepara un blat de cacao din ingredientele de mai sus. Cremele se prepara astfel :ciocolata se amesteca cu frisca si se pune pe foc mic numai pana ce se dizolva ciocolata .Se da la rece o ora jumatate apoi se spumeaza cu mixerul la putere mare.La sfarsit se aromatizeaza cu esente.Siropul se...

Tiramisu reţetă cu frisca

In Prajituri la 23 Noi 2010

Tiramisu reţetă cu frisca Deci...reteta nu-mi apartine si am sa o postez exact cum am gasit-o pe net... Cele 7 galbenusuri impreuna cu 200 gr zahar il punem pe baie de aburi unde amestecam pentru circa 10 minute pana incepe sa spumeze (se ingroasa un pic) dupa care adaugam 5 linguri cu...

Clatite a la Ruxy

In Prajituri la 23 Noi 2010

Amestecam bine ouale cu zaharul la mixer e mai comod, adaugam laptele, faina, apoi apa minerala, aromele, coaja de portocale, praful de sare. Aerisim bine de tot aluatul ridicand cu polonicul din compozitia din aluat si apoi dam drumul din polonic sa curga inapoi in vas. Facem asta in jur...

Ciabatta

In Piine la 23 Noi 2010

1. Dizolvati drojdia pentru biga in putina apa. Cerneti faina intr-un vas mare, adaugati drojdia dizolvata si restul de apa amestecand pana obtineti un aluat destul de tare. 2. Asezati aluatul pentru biga pe suprafata de lucru si framantati pana devine un aluat neted si elastic. Puneti...

Varza dulce ca la mama acasa

In Mancaruri de legume la 23 Noi 2010

Incingem uleiul intr-o cratita, punem si un stop de apa, adaugam pe rand, ceapa, ardeii tocati si apoi varza tocata. Punem si un strop de apa si o lasam usor sa se inabuse cu un capac deasupra si cu grija  sa nu o ardem. Ea incepe sa se inmoaie si din cand in cand mai adaugam cate o canita...

Supa crema de legume cu iaurt

In Supe la 23 Noi 2010

In oala in care facem supa, punem uleiul, doua linguri apa si adaugam pe rand ceapa, apoi toate  zarzavaturile, le inabusim 5 minute, turnam apa si lasam sa fiarba. Cand au fiert legumele, introducem totul la blender si mixam transformand supa intr-o crema, Ne ramane de adaugat si...

Dovlecei in sos cremos de smantana

In Mancaruri de legume la 23 Noi 2010

Un dovlecel mic se pune in robot, se adauga o lingurita de ulei de masline, o ceapa mica, un catel de usturoi, marar, sare piper dupa gust, condimente italiene( oregano, rozmarin), busuioc proaspat sau pudra cum avem si mixam...apoi servim cu painica de secara si seminte bio daca avem

Budinca de broccoli, sparanghel si ciuperci cu branza feta

In Mancaruri de legume la 23 Noi 2010

Se fierb la aburi broccoli buchetele, si sparanghelul( maxim 7-8 min), se unge o tava cu putin unt, se aseaza legumele, se face un sos din unt, faina, smantana si lapte ( 3-4 linguri faina, lapte 500 ml, unt 50 gr, smantana 4-5 linguri, sare piper), se adauga cescuta de quinoa, se taie...

Salata delicioasa de fructe proaspete

In Dulciuri la 23 Noi 2010

Sigur ca fructele raman la alegerea tuturor.... Am stropit-o cu suc de mandarine si portocale proaspat, i-am pus si vanilie...si am servit-o cu mare placere....e atat de sanatoasa! O recomand cu mare drag!

Supa de cartofi cu unt si chimen

In Supe la 23 Noi 2010

Fierbem cartofii ca pentru piure si apoi chiar ii transformam intr-un piure adaugand si 50 gr unt. Intr-o tigaie rumenim chimenul apoi il dam prin masina de rasnit si-l facem pudra. Luam o tigaie si topim 50 gr unt, apoi adaugam chimenul, lasam cca un min si apoi dam deoparte. Luam...

Tarta cu ciocolata si meringue de cacao

In Prajituri la 23 Noi 2010

Pe foc intr-un ibric la foc fff mic topim untul si-n el topim ciocolata. Lasam putin la racit. La mixer punem ouale, vanilia, zaharul apoi faina, mixam foarte bine pana se umfla compozitia. Turnam untul cu ciocolata si mixam in continuare pana se incorporeaza foarte bine. Luam o tava de tarta...

Cozonac delicios cu mac

In Prajituri la 23 Noi 2010

1. Faina se cerne intr-un vas mare, se adauga sarea. Amestecati si zaharul. Se face o pasta din lapte si drojdie. Adaugati-o la faina, impreuna cu untul topit si oul, apoi aromele( vanilia). Amestecati pana obtineti un aluat. 2.Framantati 8-10 minute, pana cand devine elastic si neted....

Harisi

In Prajituri la 22 Noi 2010

Toate ingredientele se amesteca si se lasa o ora la odihnit la intuneric( acoperiti cu ceva) Se pune in tava unsa cu putin unt si se da la cuptor in jur de 45-50 de min. Inainte sa fie gata cu zece minute taiem cu un cutit inmuiat in apa fierbinte in patratele si turnam usor siropul facut...

Afisate 1171 - 1200 din 1294 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Ești un artist, îți place să redecorezi, dar cei din familie se plâng tot mai des că descoperă obiecte pierdute în acvariul peștilor, cărți in frigider și tacâmuri în șifoier. Poate e timpul să îți temperezi un pic elanul artistic.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura Adelaide, cu crema de portocale

ieri la 10:45

Plăcintă gustoasă cu spanac și telemea - Rețeta simplă și ușoară

ieri la 09:19

Covrigi sarati de casa - Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

pe 13.01 la 20:13

Plăcinte pizza - Gustarea rapidă și inedită

pe 13.01 la 10:06

Paine in oala de fonta - Reteta simpla pentru paine pufoasa si crocanta

pe 12.01 la 17:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]