Tarta cu ciuperci si branza

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 30 Noi 2010 | 7624 vizualizari

 

Branza aromeaza tarta apetisanta cu ciuperci si smantana dulce....delicioasa....

 

INGREDIENTE

  • Aluat tarta: Se obtin 300 gr aluat tarta...  
  • 175 gr faina
  • un varf cutit sare
  • 85 gr unt
  • 1 ou batut
  • 2 linguri apa rece  
  • compozitie tarta:
  • 2 linguri ulei masline
  • 1 lingura ulei palmier
  • 1 ceapa
  • 500 gr ciuperci
  • 3 oua
  • 200 ml smantana
  • 125 gr branza( Gruyere sau Feta)
  • un sfert lingurita sare
  • piper
  • nucsoara( daca o iubiti)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu ciuperci si branza:

Aluatul:

Se pune faina intr-un vas, sarea si untul si se amesteca pana se obtine un aluat faramicios( firmituri).

Se face o gropita in mijloc si se pune oul si apa. Se amesteca usor si e foarte probabil sa mai fie nevoie de putina faina sa se lege un aluat bun si usor manevrabil.

Se pune aluatul pe o suprafata infainata s se mai framanta un minut.

Se intinde o foaie rotunsa sugicienta pentru a captusi o tava de 25 cm, se pune aluatul in forma apasand bine marginile ondulate si se taie surplusul.

Se pune tava la frigider 20 de min.

Intre timp, se preincalzeste cuptorul la 220 grade.

Intr-o tigaie se toarna uleiul, se pune ceapa feliata la rumenit , apoi ciupercile si se amesteca cinci minute cu grija sa nu se arda. Se lasa la racorit.

Se scoate tava de la rece cu tarta si se coace 15 min.

Dupa 15 min se reduce focul la 180 grade, se pune un strat de branza in tava peste aluat, se acopera cu compozitia de ciupercute, apoi din nou restl de branza si apoi amestecul de ou si smantana sare si putin piper.

Se coace 20-30 de min...pana tarta se incheaga bine.

E superba!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ciuperci si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv Gustos