RuxyRux

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 10.11.2010

RETETE1294
PRIETENI305
Retete

Conopida cu smantana

In Aperitive / Garnituri la 12 Dec 2010

Se spala conopida se desface buchetelele. Se incinge uleiul in cratita, se adauga ceapa tocata, apoi buchetelele de conopida, se pune si putina apa( 3 linguri) si se soteaza putin. Se mai pune inca putina apa cat sa fiarba conopida si se acopera cu capacul. Ouale se bat cu un praf de...

Bors de curcan

In Ciorbe la 12 Dec 2010

Legumele se spala, se curata si se toaca dupa dorinta. Se incinge uleiul in oala, se adauga zarzavatul tocat si se soteaza cinci minute, se adauga si carnea se mai lasa cinci minute apoi se pune apa si se lasa sa fiarba acoperit. Cand carnea este fiarta( zarzavatul fierbe mai rapid) dregem...

Ciorba taraneasca de perisoare

In Ciorbe la 11 Dec 2010

Spalam si tocam mai din topor zarzavatul, ca doar facem ciorba taraneasca... Incingem o lingura de ulei in oala si adaugam zarzavatul tocat, sotam cateva minute si apoi stingem cu apa. lasam sa fiarba putin si cand incepe sa dea in clocot, facem focul mai mic si  punem perisoarele....

Cartofi cu vin, usturoi si rozmarin la punga magica

In Aperitive / Garnituri la 11 Dec 2010

Curatam si spalam cartofii, ii taiem ca pentru cuptor, apoi ii lasam 15 minute in vin si usturoi zdrobit amestecandu-i cu mana din cand in cand. Adaugam si rozmarinul si-i frecam putin, apoi uleiul, sarea si piperul. Ii punem la punga magica, cu tot cu sosul lor, punem si bucatelele de unt...

Friptura de miel in sos de vin si usturoi

In Mancaruri cu carne la 11 Dec 2010

Se spala carnea, se impaneaza cu usturoiul( cateii), facand cate o crestatura din loc in loc, se freaca cu condimentele. Se curata usturoiul, se toaca marunt, se pune uleiul in tava, se aseaza usturoiul,  se aseaza si carnea, se toarna apa, apoi vinul si se da la cuptor. Se tine pe foc...

Ultra prajitura de ciocolata

In Prajituri la 10 Dec 2010

1. Incalziti cuptorul la 170 grade. Tapetati cu hartie pergament o tava de copt, sau o tava de chec( cum doriti). 2. Puneti la mixer toate ingredientele, mai putin apa fierbinte. 3. Mixati totul pana compozitia pana devine o crema spumoasa. 4. Treptat incorporati apa fierbinte( din mai...

Tartine foietaj, umplute cu crema de branza cu marar si somon fumee

In Aperitive / Garnituri la 10 Dec 2010

Crema de branza: Faramitam branza cu furculita, apoi adaugam iaurtul si amestecam foarte bine cu un tel...si la sfarsit mararul tocat. In crema de branza punem bucatele mici de somon( fiecare stabileste cantitatea dupa dorinta personala). umplem cornetele de foietaj desfacute cu crema de...

Pasta de somon fumee in foietaj

In Aperitive / Garnituri la 10 Dec 2010

Am amestecat galbenusurile cu apa, sarea si iaurtul, am adaugat si faina si am framantat un aluat numai bun de intins. Am impartit aluatul in doua si am intins fiecare foaie in forma de patrat. Am uns cu untul amestecat cu faina bine peste tot. Am crestat aluatul cu un cutit facand doua taieturi...

Pizza focaccia

In Pizza la 10 Dec 2010

Intr-un vas de framantat amestecam apa, uleiul, mierea si apoi adaugam treptat faina, apoi in mijloc drojdia, si apoi mai adaugam faina pana obtinem un aluat consistent. Adaugam si sarea spre sfarsit si obtinem un aluat moale nelipicios.. Ungem bine biluta de aluat cu ulei de masline  pe...

File de curcan tras la tigaie cu ciupercute si ardei

In Curcan la 10 Dec 2010

1. Se spala fileurile, se  bat foarte usor ca pentru snitel. 2. Incingem uleiul,  punem carnea, apoi ciupercutele si ardeiul taiat rondele si incepem sa o tragem la tigaie, miscand tigaie usor pe foc, inainte si inapoi din minut in minut.  Intoarcem si pe partea cealalta si...

Salata calda de dovlecei

In Mancaruri de post la 9 Dec 2010

Spalam dovleceii, ii taiem rondele, ii lasam la scurs in strecuratoare apoi ii mai zvantam pe un prosop de hartie. Incingem uleiul in tigaie, si prajim dovleceii cu grija. Ii scoatem ii punem intr-un vas , deasupra usturoiul zdrobit, otetul, sarea dupa gust...si pofta mare sa te tii!

Piept de pui in crusta de alune

In Pui la 9 Dec 2010

1. Spalam feliile de piept de pui si le batem foarte usor ca pentru snitel. 2. Facem pudra la blender alunele. 3. Pe o foaie pergament punem pudra de alune, intindem fiecare bucata de piept sarata deja( dupa gust), apoi dam deasupra un strat de pudra de alune...si apoi il rulam strangandu-l...

Placinta cu branza dulce- sarata

In Prajituri la 9 Dec 2010

1. Luam foaia o intindem . Amestecam branza intr-un vas cu zaharul( cateva linguri dupa gust) si zaharul vanilat 2. Pe foaie punem cate o lingura de branza si apoi incepem sa rulam  foaia ca pe clatita. procedam asa pana umplem zece foi( pentru tava din imagine) 3. Le asezam una...

Tort italian de ciocolata si migdale

In Torturi la 9 Dec 2010

Blatul: Intr-un blender transformati migdalele in pudra. Lasati deoparte. Zdrobiti alunele de padure si amestecati-le cu migdalele. Mixati smochinele cu coaja de portocala, apoi adaugati migdalele si alunele si faceti un aluat. Puneti intr-un bol de plastic folie de prospetime si puneti...

Crema de usturoi

In Sosuri la 8 Dec 2010

Se curata usturoiul si se zdrobeste. Se pune sarea, se freaca un min impreuna cu usturoiul, apoi se amesteca putin cate putin cu uleiul si cu lamaia, alternand ca la maioneza. Adaugam si zaharul. Dupa cinci minute ne oprim si incorporam iaurtul sau smantana. Il servim cum dorim...e atat de...

Prajiturelele lui Mosu' Craciun

In Prajituri la 8 Dec 2010

1. Biscuitii Linzer Migdalele se fac pudra impreuna cu zaharul la blender. Intr-un vas se cerne faina si se amesteca cu sarea si scortisoara. Se bate la mixer untul si cu zaharul ramas, apoi vanilia, galbensul si apoi coaja de portocala. Se amesteca si migdalele impreuna cu...

Piure unguresc

In Mancaruri de post la 8 Dec 2010

Se fierb cartofii se scurg si se pastreaza apa in care au fiert. Se  incinge uleiul si se caleste ceapa usor( cine nu vrea sa prajeasca pune de la inceput doua linguri de apa  scursa de la cartofii fierti) Se adauga si boiaua si se soteaza bine pana se inmoaie ceapa, se pun si...

Pappardelle all uovo cu legume

In Paste la 8 Dec 2010

Se fierb pastele al dente( in jur de 7 min). Se clatesc si se scurg se lasa deoparte. Se incinge uleiul in tigaie, se adauga dovlecelul taiat in urmatorul fel: coaja se taie felii, iar ce ramane miezul se taie cubulete. Apoi se pune ardeiul taiat rondele, morcovul ras , rosiile uscate si se...

Paine super rapida

In Piine la 5 Dec 2010

Am amestecat intr-un vas de framantat toate ingredientele si am obtinut un aluat de painica foarte foarte lipicios. Am pus alatul in tava de chec tapetata cu hartie si i-am dat o forma, niveland painica cat de cat. Am presarat seminte  de susan. Apoi am dat-o la foc destul de iute( 200...

Pui imbracat in miere la vasul roman

In Mancaruri cu carne la 5 Dec 2010

Se spala pieptul, se sareaza se pipereaza apoi se imbraca in miere din belsug. Se pune uleiul in vasul roman se aseaza pieptul apoi deasupra cubuletele de unt...si se da la cuptor la rumenit. Din cand in cand se deschide cuptorul si se unge cu sosul din vas. Cand este gata se taie in...

Pilaf de pui cu legume

In Mancaruri cu carne la 5 Dec 2010

Spalam orezul si-l  scurgem. Curatam legumele si le tocam marunt. Incingem uleiul in tigaie adanca( wok) si punem si untul, adaugam ceapa tocata marunt si dupa doua trei minute si restul de legume iar dupa inca cinci minute timp in care amestecam bine carnea si apoi orezul. Adaugam...

Ficat de gasca in sos de citrice

In Mancaruri cu carne la 5 Dec 2010

Se taie ficatul in felii. Se pune in tigaie untul, apoi ficatul si se prajeste la foc mic cu capac. Dupa 5-6 minute se intoarce , se mai lasa 5 minute si se adauga peste el sucul de portocale si grapefruit. Dupa alte 5-6 minute se scurge sucul si se lasa pe foc iute 2-3 minute sa se...

Clatite cu urda

In Prajituri la 5 Dec 2010

Amestecam bine ouale cu zaharul la mixer e mai comod, adaugam laptele, faina, apoi apa minerala, aromele, coaja de portocale, praful de sare. Aerisim bine de tot aluatul ridicand cu polonicul din compozitia din aluat si apoi dam drumul din polonic sa curga inapoi in vas. Facem asta in...

Snitel de curcan

In Mancaruri cu carne la 4 Dec 2010

Batem oul cu faina si sarea. Apoi un praf de piper. Saram si pieptul de pui dupa ce l-am batut bine. Il dam prin compozitia cu ou foarte bine si-l lasam o jumatate de minut. Il tavalim apoi bine prin pesmet. Incingem uleiul in tigaie si prajim cu grija snitelul sa nu-l ardem. Eu...

Bors de curcan a la grec( in varianta a la Ruxy)

In Ciorbe la 4 Dec 2010

Se spala pieptul, se curata se taie bucatele. Se spala, curata zarzavatul, se toaca marunt( eu le tai cubulete). Se pune ulei in oala , se adauga zarzavatul si se soteaza usor, se pune si carnea, se mai lasa 5 minute, se adauga si orezul apoi apa si se lasa la fiert. Cand zarvatul a...

Crocobail

In Mancare copii la 4 Dec 2010

  Se face intai maiaua si se lasa la cald zece minute apoi se amesteca cu restul de ingrediente. Se face un aluat bun, se bate de masa de cateva ori apoi se lasa la crescut. Preparam intre timp merele, le curatam, le scoatem casuta cu samburi, le taiem cubulete mici, le amestecam cu...

Tarta cu pere si migdale

In Prajituri la 3 Dec 2010

1. Aluatul de tarta cu migdale: Se pune intr-un vas, faina, migdalele pudra, zaharul, sarea si apoi se adauga untul cubulete moale la temp camerei. Se framanta un aluat faramicios. Se adauga si oul batut cu o lingura de apa. Se modeleaza o minge din aluat si se da in folie la rece o jumatate...

Ciuperci cu smantana

In Aperitive / Garnituri la 3 Dec 2010

Se curata ciupercutele se spala si se taie in felii mari. Se curata ceapa si se caleste inabusit intr-o lingura de ulei si doua de apa. Se adauga ciupercile si se tin pe foc mic cu capac, 15 minute amestecand din cand in cand. Se pune si untul. Smantana se amesteca cu faina si cu 2 linguri...

Salata " Sanatate" 2

In Salate la 3 Dec 2010

Se spala legumele, se curata, se dau pe razatoare si se amesteca cu un sos facut din ulei de masline hrean si zeama de lamaie, sare dupa gust...delicioasa si fff sanatoasa!

Somon in sos de vin pe pat de sare la cuptor

In Somon la 3 Dec 2010

Faceti o marinata din ulei, sare, piper alb, zeama de lamaie si vin si lasati pestele o ora, avand grija sa ungeti peste tot. Puneti in tava un kg sare grunjoasa si asezati pestele cum va vine mai bine in tava. Turnati deasupra fiecarei bucati din sos si apoi puneti deasupra o felie de...

Afisate 1111 - 1140 din 1294 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Tie iti place sa vorbesti la telefon, însa nu-l deschizi niciodata pentru ca nu ai prieteni care sa te sune.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]