Din capitolul biscuiti si prajituri pentru Mosu' astazi prajiturele Moelleux au chocolat si biscuiti Linzer cu migdale, cu care ne pregatim pentru masa festiva de Craciun
1. Biscuitii Linzer
Migdalele se fac pudra impreuna cu zaharul la blender.
Intr-un vas se cerne faina si se amesteca cu sarea si scortisoara.
Se bate la mixer untul si cu zaharul ramas, apoi vanilia, galbensul si apoi coaja de portocala.
Se amesteca si migdalele impreuna cu compozitia.
Se imparte aluatul in doua dupa ce se scoate de la mixer.
Se fac doua dreptunghiuri ( le intindem cu sucitorul)
Se acopera cu folie si se dau o ora la rece.
Se scot, se lasa putin sa se inmoaie aluatul si se mai fac biscutii cu formele. Coca este foarte fragila, e de preferat sa fie intinsa in strat mai gros.
Aveti grija si cum manevrati biscuiteii. Se coc pe foaie pergament la 180 grade maxim 10-12 minute in functie de cuptor.
Sunt atat de fragezi...se topesc in gura si miros ametitor de bine. Yamyyyyy!
2. Prajiturelele Moelleux
Ciocolata de topeste in baie de aburi impreuna cu untul.
Ouale se amesteca cu zaharul, esenta si faina. Apoi se incorporeaza ciocolata lingura cu lingura.
Cuptorul se incinge la 210 grade, asta fiind si secretul acestor prajiturele atat de ciocolatoase.
Se tapeteaza cu unt o forma dreptunghiulara si se toarna prajitura.
Se coace vreme de 8 minute. Se lasa la racit si apoi se taie cu formele dorite. Eu am facut stelute.