Piure unguresc

de RuxyRux in Mancaruri de post, 8 Dec 2010 | 9354 vizualizari

 

Un piure atat de bun pe care il poti servi la aperitiv cu muraturi...o combinatie perfecta, sau chiar si ca garnitura la un fel principal.

 

INGREDIENTE

  • 6 bucati cartofi
  • 2 cepe
  • 2 lingurite boia o lingura de bulion( facut in casa e ideal)
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei vegetal( eu folosesc de palmier)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure unguresc:

Se fierb cartofii se scurg si se pastreaza apa in care au fiert.

Se  incinge uleiul si se caleste ceapa usor( cine nu vrea sa prajeasca pune de la inceput doua linguri de apa  scursa de la cartofii fierti)

Se adauga si boiaua si se soteaza bine pana se inmoaie ceapa, se pun si cartofii, se adauga si bulionul se mai lasa cinci minute timp in care se amesteca ceapa cu cartofii cu o lingura de lemn. Se ia de pe foc. Se face piureul , se bate impreuna cu apa in care au fiert cartofii. Se toarna usor pana piureul capata consistenta pe care o dorim. Se sareaza se pipereaza...si pofta mare...serviti alaturi de muraturi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure unguresc" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (22)

Bucataras Medi 1

09.12.2010, 21:49

plec repede de aici ca mie o foame ..............

mihaelar63 1

09.12.2010, 23:41

am mai invatat un lucru azi , chestia cu bulion nu o stiam

Ligia Bxl 1

08.02.2011, 18:29

o bunatateeee

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de dovleac si ardei