Piure unguresc

de RuxyRux in Mancaruri de post, 8 Dec 2010 | 8948 vizualizari

 

Un piure atat de bun pe care il poti servi la aperitiv cu muraturi...o combinatie perfecta, sau chiar si ca garnitura la un fel principal.

 

INGREDIENTE

  • 6 bucati cartofi
  • 2 cepe
  • 2 lingurite boia o lingura de bulion( facut in casa e ideal)
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei vegetal( eu folosesc de palmier)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure unguresc:

Se fierb cartofii se scurg si se pastreaza apa in care au fiert.

Se  incinge uleiul si se caleste ceapa usor( cine nu vrea sa prajeasca pune de la inceput doua linguri de apa  scursa de la cartofii fierti)

Se adauga si boiaua si se soteaza bine pana se inmoaie ceapa, se pun si cartofii, se adauga si bulionul se mai lasa cinci minute timp in care se amesteca ceapa cu cartofii cu o lingura de lemn. Se ia de pe foc. Se face piureul , se bate impreuna cu apa in care au fiert cartofii. Se toarna usor pana piureul capata consistenta pe care o dorim. Se sareaza se pipereaza...si pofta mare...serviti alaturi de muraturi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure unguresc" nu uita sa-i faci un review.

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (22)

Bucataras Medi 1

09.12.2010, 21:49

plec repede de aici ca mie o foame ..............

mihaelar63 1

09.12.2010, 23:41

am mai invatat un lucru azi , chestia cu bulion nu o stiam

Ligia Bxl 1

08.02.2011, 18:29

o bunatateeee

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Icre false