E o ciorba care la noi in familie are mare trecere...e iubita de toata lumea, pentru ca e delicioasa....
Zarzavat de ciorba:
pentru perisoare:
Spalam si tocam mai din topor zarzavatul, ca doar facem ciorba taraneasca...
Incingem o lingura de ulei in oala si adaugam zarzavatul tocat, sotam cateva minute si apoi stingem cu apa. lasam sa fiarba putin si cand incepe sa dea in clocot, facem focul mai mic si punem perisoarele.
Perisoarele:
Amestecam carnea cu ceapa rasa cu oul, cu sarea cu orezul si formam bilute mici.
Cand perisoarele si zarzavatul au fiert, dregem ciorba.
Punem bulionul( sau rosiile rase), jumatate de l de bors, apoi batem oul intr-un castronel cu putin bors ramas si apoi luam cate putin din oala si punem peste oul cu bors amestecand continuu, turnam apoi totul in oala usor, si restul de bors lasam sa mai fiarba zece minute, saram dupa gust si punem si jumatate din leusteanul tocat, apoi stingem focul si mai punem si restul de leustean,punem capacul si apoi servim cu smantana si ardei iute .
E atat de gustos....