Ciorba taraneasca de perisoare

de RuxyRux in Ciorbe, 11 Dec 2010 | 22960 vizualizari

 

E o ciorba care la noi in familie are mare trecere...e iubita de toata lumea, pentru ca e delicioasa....

 

INGREDIENTE

Zarzavat de ciorba:

  • 1 ceapa
  • 2 ardei grasi
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • 1 radacina de patrunjel
  • un dovlecel mic
  • 4 cartofi
  • 1 lingura ulei
  • 1 l bors
  • 2 linguri bulion facut in casa sau 300 gr rosii rase pe razatoare
  • 1 ou
  • sare dupa gust
  • leustean

pentru  perisoare:

  • 500 gr piept pui tocat
  • 1 ceapa
  • 3 linguri orez
  • 1 ou
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca de perisoare:

Spalam si tocam mai din topor zarzavatul, ca doar facem ciorba taraneasca...

Incingem o lingura de ulei in oala si adaugam zarzavatul tocat, sotam cateva minute si apoi stingem cu apa. lasam sa fiarba putin si cand incepe sa dea in clocot, facem focul mai mic si  punem perisoarele.

Perisoarele:

Amestecam carnea cu ceapa rasa cu oul, cu sarea cu orezul si formam bilute mici.

Cand perisoarele si zarzavatul au fiert, dregem ciorba.

Punem bulionul( sau rosiile rase), jumatate de l de bors, apoi batem oul intr-un castronel cu putin bors ramas si apoi luam cate putin din oala si punem peste oul cu bors amestecand continuu, turnam apoi totul in oala usor, si restul de bors lasam sa mai fiarba zece minute, saram dupa gust si punem si jumatate din leusteanul tocat, apoi stingem focul si mai punem si restul de leustean,punem capacul si apoi servim cu smantana si ardei iute .

E atat de gustos....

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca de perisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare