Bors de curcan a la grec( in varianta a la Ruxy)

de RuxyRux in Ciorbe, 4 Dec 2010 | 8675 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 650 gr piept de curcan
  • 3 linguri ulei( palmier)

Zarzavat de ciorba:

  • 1 telina
  • 1 morcov mare
  • 5 cartofi
  • 1 ceapa mare
  • 1 dovlecel
  • 1 patrunjel radacina
  • 3 ardei grasi colorati( rosu, portocaliu si verde)
  • marar
  • tarhon
  • 1 cana iaurt
  • 1 cana smantana
  • 1/4 cescuta orez
  • 4 galbenusuri
  • 1 kg bors
  • sare dupa gust  
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bors de curcan a la grec( in varianta a la Ruxy):

Se spala pieptul, se curata se taie bucatele.

Se spala, curata zarzavatul, se toaca marunt( eu le tai cubulete).

Se pune ulei in oala , se adauga zarzavatul si se soteaza usor, se pune si carnea, se mai lasa 5 minute, se adauga si orezul apoi apa si se lasa la fiert.

Cand zarvatul a fiert iar carnea este moale, dregem ciorba.

Turnam in oala 3/4 l bors ca sa si raceasca putin si dam focul foarte mic.

Amestecam galbenusurile cu smantana apoi si cu iaurtul, dam pe razatoarea cea mai fina un morcov mic pentru culoare , si apoi turnam si sfertul de bors ramas.

Cu polonicul luam putin din oala si turnam peste compozitia cu iaurt si oua si apoi, amestecand bine, turnam totul in oala.  Potrivim de sare, apoi punem si verdeata, mai lasam putin pe foc...si apoi stingem.

Servim cu mare placere!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors de curcan a la grec( in varianta a la Ruxy)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

de Rocsi 9

ieri la 19:32

Placinta cu branza si vanilie - Reteta simpla si rapida

de laura_n 7

ieri la 16:32

Cheesecake cu dulceață de smochine - Desertul delicios și rapid la pahar

ieri la 10:11

Prajitura cu prune si mascarpone - Desert delicios de toamna

de oanapl 7

pe 29.09 la 18:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de dovlecei