Crocobail

de RuxyRux in Mancare copii, 4 Dec 2010 | 7117 vizualizari

 

Un crocodilut umplut cu mere si scortisoara...atat de delicios si atractiv nu numai pentru copii...chiar si pentru noi adultii....

 

INGREDIENTE

Maiaua:
  • 1 pliculet de drojdie
  • 1 lingura zahar
  •  4 linguri lapte cald
  • 2 linguri faina
Aluatul:
  • maiaua plus: 2 galbenusuri batute cu -2 linguri miere si 3 de zahar
  • sare
  • jumatate de cana de lapte
  • aproximativ 50 grame de unt topit (jumatate de stick)
  • faina . cat cuprinde ( mai putine de 500 g dar cat sa fie un aluat nelipicios de consistenta lobului de la ureche)
Merele:
  • 6 mere
  • scortisoara
  • 4-5 linguri zahar
  • vanilie        
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crocobail:

 

Se face intai maiaua si se lasa la cald zece minute apoi se amesteca cu restul de ingrediente.

Se face un aluat bun, se bate de masa de cateva ori apoi se lasa la crescut.

Preparam intre timp merele, le curatam, le scoatem casuta cu samburi, le taiem cubulete mici, le amestecam cu zaharul si apoi scortisoara si vanilia si le punem pe foc sa le inmuiem. Daca sunt zemoase punem si cateva linguri de gris.

Intindem foaia ca in imagine, o crestam pe margini si apoi asezam merele.

Inchidem animalutul nostru fasie peste fasie. Punem si sprancenele din bucatica de aluat pe care o taiem cand indreptam aluatul.

Punem si piciorusele tot din aluat, ochii eu i-am pus din goji berry  se pot pune din stafide, apoi ungem cu ou batut si coacem la cuptor la 180 grade pentru 25 de minute...e delicios, a doua zi e la fel de moale si gustos! Si e atat de amuzant....

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crocobail" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

RuxyRux 1

12.01.2011, 13:16

ninina 1

12.03.2011, 18:27

Waw...ce ideee geniala!! Arata superb!!! Sigur o sa fac si eu...sunt curioasa cum o sa fie la gust.....multumesc bucatareasa minunata....

adry88 1

11.05.2011, 15:12

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu mere