Aperitiv mini tarte din cartofi cu peste, pasta de branza si sos de iaurt

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 24 Ian 2014 | 14036 vizualizari

 

Nu stiu la cati o sa placa combinatia asta, dar noua ne-a gadilat rau papilele gustative si narile. O cina usoara facuta asa cum mi-a venit, cu ingrediente care erau ramase prin frigider si trebuiau folosite.

 

INGREDIENTE

Mini tarte:

  • 4-5 cartofi
  • sare dupa gust
  • 1 lingura unt
  • 2 linguri cascaval ras fin
  • 50 ml lapte sau lapte condensat
  • 1/2 macrou afumat

Umplutura:

  • 100 gr branza dulce de vaci
  • 2 linguri cascaval ras fin
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • sare si piper proaspat macinat
  • 1 galbenus

Sos:

  • 4 linguri iaurt
  • 1 castravete murat
  • sare si piper
  • cateva frunze de menta proaspata
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 catel de usturoi

Uns formele:

  • 2 linguri ulei de masline
  • putina faina alba
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv mini tarte din cartofi cu peste, pasta de branza si sos de iaurt:

Cartofii se curata si se pun in apa cu sare la fiert. Din cartofii fierti se face un piure, care se amesteca cu sare, unt, lapte (lapte condensat am folosit eu), cascavalul ras si pestele maruntit si trecut prin robotul de bucatarie, pentru o maruntire cat mai fina. Se amesteca toate ingredinetele si se lasa sa se raceasca piureul rezultat. Formele de mini tarte le ungem cu ulei de masline si le tapetam cu putina faina alba. Punem cate 2 linguri de piure in fiecare forma si cu mana umeda umplem formele, in asa fel incat sa lasam in mijloc loc sa punem si umplutura. 

Umplutura: Amestecam branza cu cascavalul ras, galbenusul, sarea, putina coaja de lamaie. Umplem mijlocul tartelor cu umplutura, punem putin piper proaspat macinat deasupra.

Sos: Tocam catravetele murat cat mai marunt din cutit, la fel si usturoiul si menta, adaugam iaurtul, sare si piper dupa gust, zeama de lamaie. 

Mini tartele le-am pus in tava mare a aragazului, langa ele am pus pe o hartie de copt cateva crochete de peste, am dat tava la cuptorul incins la 200 grade pentru 12-15 minute. Am servit tartele cu crochete de peste si sos de iaurt.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Lasati tartele sa se raceasca ca sa le scoateti frumos din forme, eu le-am lasat doar putin pentru ca eram prea flamanzi si nu sunt prea aspectuoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv mini tarte din cartofi cu peste, pasta de branza si sos de iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sparanghel cu cascaval, la cuptor