Flan cu ton, spanac si somon afumat

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 4 Apr 2012 | 5578 vizualizari

 

Bun tareeeeeee......daca iubiti tartele sarate cu peste si legume atunci veti descoperi ceva delicios!

 

INGREDIENTE

  • 1 lamaie mare bine spalata si taiata felii subtiri
  • 3 oua
  • 250 ml lapte
  • sare piper dupa gust
  • 250 gr ton in ulei scurs
  • 3 linguri de faina
  • 3 fire de ceapa verde
  • 250 gr somon afumat( o bucata)
  • 1 ceapa tocata
  • 300 gr smantana
  • 450 gr spanac congelat si dezghetat
  • 125 gr malai
  • 60 gr faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita si jumatate de praf de copt
  • 100 gr unt topit
  • untisor pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Flan cu ton, spanac si somon afumat:

Punem pe foc intr-o craticioara laptele, 125 ml, amestecat cu doua oua batute si apoi spanacul dezghetat. Lasam pe foc cateva minute pana se leaga compozitia amestecand usor.  Adaugam si smantana faina si ceapa. Mai lasam putin pe foc( maxim 5 min). Introducem blenderul cel cu picior si facem compozitia crema. Potrivim de sare si piper.

Taiem marunt ceapa verde.

Amestecam tonul bucati cu somonul curata bine de tot de oase.( Atentie mare!)

Tapetam o forma rotunda de tarta cu hartie de copt si punem feliile de lamaie.

Va sugerez sa gustati dintr-un colt de lamaie, sa nu cumva sa fie amara coaja pentru ca veti avea un flan amar.

Peste feliile de lamaie punem pestele amestecat cu ceapa verde.

Asezam crema de spanac deasupra.

Blatul il facem amestecand faina cu malaiul, praful de copt si sarea apoi deasupra punem untul topit, oul si laptele ramas.( 125 ml)

Amestecam bine si turnam deasupra spanacului avand grija sa umplem bine si marginile.

 Coacem pentru 30 de minute la 220 grade celsius, sau pana este bine rumenit si mijlocul se intareste.

Lasam sa se raceasca perfect, aopi intoarcem pe un platou. Inlaturam foaia de copt.  Decoram cu untisor sau dupa dorinta.

 

 

TIPS-URI

1

Va sugerez sa gustati dintr-un colt de lamaie sa nu cumva sa fie amara coaja pentru ca veti avea un flan amar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Flan cu ton, spanac si somon afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

bucatarimcudiana 1

05.04.2012, 11:27

imi place

RuxyRux 1

05.04.2012, 21:06

Multumeeesc!

Panacris 1

15.04.2015, 17:15

Cum spuneam suppeerr iddeeeee! Mâine îi vine rândul

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv rulada cu pesto, sunca si cascaval