Cosulete cu vanilie si capsuni

de RuxyRux in Prajituri, 23 Apr 2012 | 4608 vizualizari

 

Ce si cum sa va mai spun? Topitoare...nu ai cum sa nu te indragostesti...

 

INGREDIENTE

  • Crema de vanilie:
  • 6 galbenusuri
  • 250 gr zahar
  • 8 linguri faina
  • 700 ml lapte
  • extract de vanilie dupa gust( sau vanilie esenta)
  • aluat de foietaj
  • galbenusuri pentru uns
  • capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cosulete cu vanilie si capsuni:

Crema:

Galbenusurile se amesteca la mixer cu zaharul. Se adauga faina si putin lapte sa subtieze compozitia. Laptele se infierbanta si in el se adauga vanilia, Se toarna in fir subtire compozitia de ou si se tine pe foc pana se ingroasa si devine crema consistenta. In maxim 12 minute putem lua de pe foc. Racim crema.

Aluatul in dezghetam si formam cosuletele. Decupam cu o forma rotunda mai mare si apoi cu una mai micuta si ridicam marginea, pe care o vom lipi de baza, formand un cosulet. Eu am  sacrificat o parte din foietaj sa fac impletitura. Il ungem cu ou. Si coacem pana se rumeneste. 

Lasam la racit apoi umplem cu crema si capsuni in functie de inspiratia personala.

TIPS-URI

1

alegeti un aluat de foietaj de buna calitate

Daca ti-a placut reteta noastra "Cosulete cu vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Tosca