Supa cu mazare si afumatura - varianta de restaurant

de Mitinita in Supe, 21 Ian 2011 | 5491 vizualizari

 

Ma bucur din plin iarna de supa asta!Reteta e pentru o cantitate mare,cum se face la restaurant si provine de la Loveless Cafe,Nashville,SUA.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciolan afumat sau oase afumate
  • 4 foi de dafin
  • 500 gr mazare verde uscata
  • 3 cartofi
  • 1 lingurita cimbru
  • 2 linguri ulei
  • 2 cani cu ceapa tocata
  • 2 cani morcovi taiati cuburi
  • 2 lingurite usturoi,taiat
  • 2 tulpini de telina,taiate
  • 1 lingura unt
  • 1 lingurita zahar
  • sare 
  • piper
  • otet balsamic
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu mazare si afumatura - varianta de restaurant:

Intr-o oala mare se pune la fiert afumatura cu foile de dafin in 3 litri de apa,cam doua ore si jumatate.

Scoate afumatura,las-o sa se raceasca si rupe bucatile de carne pe care le pui inapoi in supa.

Adauga mazarea verde uscata,cartofii taiati cuburi si cimbru si fierbe pana e fiarta mazarea.

Intr-o tigaie caleste ceapa,morcovul,usturoiul si telina.

Adauga untul si zaharul si lasa sa se caremelizeze.

Pune-le in supa si mai lasa sa fiarba 10 minute.

Se sareaza si se pipereaza.

Se serveste cu putin otet balsamic.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu mazare si afumatura - varianta de restaurant" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

corina241 1

22.01.2011, 10:29

bunn iar vasul

Mitinita 1

22.01.2011, 12:00

care vas?farfuria? O am de la un targ e pentru copii si imi place mult!

RuxyRux 1

23.01.2011, 19:53

Miti...direct la favo America zici? esti fantastica

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de mazare si gulie