Franzele cu lapte

de RuxyRux in Piine, 15 Mar 2012 | 9551 vizualizari

 

Franzele, franzelute, pufosele foarte ...cu mac, susan, seminte, duble sau micute cum mai vreti voi sa fie....variatiuni pe aceeasi tema...oricum un lucru e cert...miros ametitor de bine, despre gust..... va las sa il descoperiti daca le veti proba....v-am convins?

 

INGREDIENTE

  • 1 kg si 100 gr faina alba
  • 600 ml lapte
  • 1 cub de drojdie dublu 50 gr
  • 3 lingurite sare
  • 2 linguri zahar brun
  • 5 linguri smantana
  • 100 gr unt topit
  • 1 lingura plina de ulei de palmier( unt de palmier)
  • mac
  • susan
  • seminte de floarea soarelui sau dovleac( daca doriti)
  • 3 galbenusuri de ou pentru uns
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Franzele cu lapte:

Incalzim usor laptele si luam din toata cantitatea 100 ml cu care vom lichefia drojdia proaspata.

Intr-un bol punem drojdia si o lingura de zahar apoi 100 ml lapte si amestecam bine pana se dizolva complet.

Cernem faina si in mijlocul ei facem o adancitura unde vom pune drojdia lichefiata. Punem deasupra si lingura de zahar ramasa.

Pe margine punem sarea apoi smantana si uleiul de palmier. Adaugam laptele in care am topit untul avem grija sa nu fie fierbinte .  Framantam aluatul de paine in jur de zece minute.

Il crestam adanc in forma de cruce si lasam la crescut la loc cald ferit de curent in jur de o ora sau pana isi dubleaza volumul.

Pentru franzelele duble impartim aluatul in doua, pentru franzelute in patru bucati.

Luam fiecare bucata si o intindem  cat putem de mult in forma dreptunghiulara. Rulam apoi si asezam in tava.

Lasam la crescut inca 30 de minute.

Ungem fiecare franzela cu galbenus( asa ca intr-o mangaiere) nu apasat, presaram deasupra mac, susan sau seminte...si coacem la cuptorul incins la 200 grade pe programul de patiserie( cuptorul meu este electric). Cand dau drumul la cuptor introduc un vas cu apa fierbinte pe care il vom lasa pana la sfarsit.

Mie mi-au iesit 2 franzele mari duble cu mac si susan iar aseara 4 franzelute( fara lapte l-am inlocuit cu apa)

Daca ti-a placut reteta noastra "Franzele cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine