Paine " Cosite" II

de RuxyRux in Piine, 19 Apr 2012 | 3612 vizualizari

 

Cu secara si seminte...o paine minunata potrivita perfect pe masa pascala...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina alba
  • 200 gr faina de secara
  • 50 gr seminte de floarea soarelui ( macinate si facute faina)
  • 1/4 lingurita seminte de in macinate
  • 1/4 lingurita chimion macinat
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite zahar brun
  • 2 linguri ulei palmier
  • 3 linguri tarate
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 350 ml apa calduta
  • pentru uns ulei de palmier
  • seminte de floarea soarelui, susan, mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine " Cosite" II:

Cernem faina in vasul de framantat si facem o adancitura in mijloc, punem zaharul iar pe margine sarea si uleiul. Adaugam si restul de faina de secara si seminte de floarea soarelul, apoi semintele de in rasnite si chimionul. Lichefiem drojdia in 50 ml apa calduta. O punem peste zahar in adancitura din centrul fainii. Adaugam si apa calduta si framantam bine aluatul maxim zece minute. Crestam aluatul cu cutitul in forma de cruce adanc pana jos. Lasam la crescut la loc cald pentru o ora sau pana isi dubleaza volumul.

Modul de impletire este acelasi ca la painea cosite I.

Impartim aluatul in trei bucati si din fiecare bucata facem un sul lung de aproape 50 cm. Formam cosita, impletind in 3 si asezam aluatul in forma rotunda tapetata cu pergament. Rupem capetele cositei si formam din nou o impletitura in 3 mai mica din bucata de aluat. Asezam in mijlocul cositei mari. Lasam la crescut 30 de minute si apoi ungem usor ca intr-o mangaiere aluatul cu ulei de palmier si presaram semintele susanul si macul( dupa dorinta).

Coacem la cuptorul incins la 200 de grade pentru fix 30 de minute. Racim pe un gratar sau un cosulet de nuiele. E o paine deosebita si prin aspect si prin gust...o recomand!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine " Cosite" II" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa cu 2 gr drojdie