Tort de biscuiti cu ciocolata si nuci

de RuxyRux in Torturi, 25 Apr 2012 | 38236 vizualizari

 

O dulce nebunie, simfonie, poezie...este unul din deserturile preferate ale copilariei...

 

INGREDIENTE

  • 4 pachete de biscuiti cu unt( eu am pus Petitte Beurre de la ULKER)
  • 400 ml smantana naturala pentru frisca neindulcita( Milli merge perfect)
  • 200 gr zahar
  • 3 linguri cacao( nu neagra)
  • 2 ciocolate( puteti pune si neagra sau daca doriti cu lapte, eu am pus Heidi cu 70 % cacao)
  • 300 gr unt
  • 25 gr unt de cacao( puteti sa nu puneti daca nu aveti inlocuiti tot cu unt)
  • arome: rom, extract de flori de portocal, extract de vanilie( daca nu aveti puneti esenta)
  • Crema de vanilie:
  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • extract de vanilie( sau esenta)
  • 3 linguri faina
  • nuci si migdale( o cana)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti cu ciocolata si nuci:

Am preparat crema de vanilie, am amestecat ouale cu zaharul, apoi faina si laptele cu vanilia, apoi am pus laptele pe foc, si am adaugat amestecul de ou . Facem crema pe foc mic amestecand tot timpul pana se ingroasa. Dupa 5-6 minute oprim focul si lasam crema la racit.

Punem intr-un vas mai maricel, smantana pe foc, adaugam aromele, apoi in ea topim untul, zaharul si ciocolata. Nu fierbem trebuie doar sa infierbantam pana se dizolva zaharul si se topeste untul.  Cand aproape s-a racit adaugam crema de vanilie racita si punem totul la un blender cu picior, sau cu rabdare amestecam bine cu telul pana se omogenizeaza compozitia.

Punem intr-o forma de tort( eu am folosit una dreptunghiulara, un strat de biscuti apoi un strat de crema si alternam pana ce ultimul start il vom avea cu crema de ciocolata.

Nucile si migdalele pe care le-am rasnit le vom presara pe toata suprafata. Tortul este bun de mancat dupa minim 6 ore...asta pentru cine sta bine cu rabdarea...si pofta mare desigur!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti cu ciocolata si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti de post