Tort de biscuiti cu ciocolata si nuci

de RuxyRux in Torturi, 25 Apr 2012 | 37882 vizualizari

 

O dulce nebunie, simfonie, poezie...este unul din deserturile preferate ale copilariei...

 

INGREDIENTE

  • 4 pachete de biscuiti cu unt( eu am pus Petitte Beurre de la ULKER)
  • 400 ml smantana naturala pentru frisca neindulcita( Milli merge perfect)
  • 200 gr zahar
  • 3 linguri cacao( nu neagra)
  • 2 ciocolate( puteti pune si neagra sau daca doriti cu lapte, eu am pus Heidi cu 70 % cacao)
  • 300 gr unt
  • 25 gr unt de cacao( puteti sa nu puneti daca nu aveti inlocuiti tot cu unt)
  • arome: rom, extract de flori de portocal, extract de vanilie( daca nu aveti puneti esenta)
  • Crema de vanilie:
  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • extract de vanilie( sau esenta)
  • 3 linguri faina
  • nuci si migdale( o cana)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti cu ciocolata si nuci:

Am preparat crema de vanilie, am amestecat ouale cu zaharul, apoi faina si laptele cu vanilia, apoi am pus laptele pe foc, si am adaugat amestecul de ou . Facem crema pe foc mic amestecand tot timpul pana se ingroasa. Dupa 5-6 minute oprim focul si lasam crema la racit.

Punem intr-un vas mai maricel, smantana pe foc, adaugam aromele, apoi in ea topim untul, zaharul si ciocolata. Nu fierbem trebuie doar sa infierbantam pana se dizolva zaharul si se topeste untul.  Cand aproape s-a racit adaugam crema de vanilie racita si punem totul la un blender cu picior, sau cu rabdare amestecam bine cu telul pana se omogenizeaza compozitia.

Punem intr-o forma de tort( eu am folosit una dreptunghiulara, un strat de biscuti apoi un strat de crema si alternam pana ce ultimul start il vom avea cu crema de ciocolata.

Nucile si migdalele pe care le-am rasnit le vom presara pe toata suprafata. Tortul este bun de mancat dupa minim 6 ore...asta pentru cine sta bine cu rabdarea...si pofta mare desigur!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti cu ciocolata si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (63)

gaby_duceag 1

15.04.2014, 19:09

ruxy, cat lapte? 500 ml?

RuxyRux 1

15.04.2014, 19:37

Da Gabyta, scuze...

ralu_ca 1

06.01.2015, 19:18

Excelent

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti