In medicina ayurvedica Lassi este o bautura care reduce excesul de Vatta in acelasi timp echilibrand-o, se prepara din cantitati egale de iaurt si mango adaugand apoi condimente indiene pentru un gust extrem de placut, chiar seducator as zice ...eu am transformat aceasta bautura delicioasa intr-o inghetata minunata!
Se curata mango si se da pe razatoare.
Iaurtul de pune intr-o sita si peste el se adauga mango dat pe razatoare. Se lasa zece minute sa se scurga zeama deasupra unui vas apoi se pune o lingura de miere si se amesteca usor.
Se congeleaza rapid intr-un vas de congelator.
Dupa o ora se scoate de la congelator de amesteca si se sparg acele de gheata si se da din nou la congelator. Dupa o ora sau o ora si jumatate se scoate din nou se pune lingura cu lingura intr-un blender se adauga toate condimentele, /12 lingura de miere si se mixeaza bine. Se pun bucatele de mango si se congeleaza rapid. Se scoate cu lingura de inghetata si se serveste pe felii de mango. Eu am ornat cu menta delicioasa....o recomand tuturor...e o inghetata... mmmmmmmmmm!