O minunatie...multumesc pentru reteta deosebita Cristi Roman!
Am topit untul intr-un vas apoi am pus biscutii facuti pudra la blender si am amestecat bine. Am turnat blatul in forma de tort si am netezit sa uniformizez( am folosit telul pentru piure, multumesc de idee, e geniala Cristi).10 minute la 160 de grade si este gata blatul.
Pentru prepararea umpluturii de branza am pus totul la mixer, branza cu zaharul( am gustat sa-mi placa de dulce) ouale pe rand, zeama si coaja de lamaie, vanilia. Am turnat peste blat si am copt la 160 de grade pentru 30 de minute.
Am pus pe toata suprafata capsunile taiate in doua.
Am pregatit si toppingul . Pe foc intr-un vas punem smantana solida, apoi cea lichida, pentru ca nu avea zahar deloc am adaugat 3 linguri si apoi untul de cacao. Daca aveti ciocolata alba, o puneti in loc de untul de cacao. Am turnat sosul cat a fost cald peste capsuni.
Prajitura a stat la rece toata noaptea. Reteta prevede fulgi de ciocolata deasupra.
Pentru ca eu iubesc sosul de capsuni, am zdrobit la blender capsuni proaspete si am turnat peste tort, chiar daca acest lucru inseamna inmuierea oarecum a compozitiei, eu gasesc ca gustul este unul divin si merita. Se poate pune si separat peste prajitura sosul, fiecare procedeaza dupa dorinta sau inspiratie...
Este o reteta pe care cu siguranta o voi repeta!