Tarta cu somon afumat si feta

de RuxyRux in Somon, 26 Apr 2012 | 15407 vizualizari

 

Cum puteam sa vin fara un dar la ziua lui Medi??? Acest om deosebit si drag inimii mele? Si ce puteam sa aduc mai bun si mai gustos decat o tarta sarata cu somon afumat...asa cum ii place ei...Medi draga mea...te imbratisez si-ti doresc o viata plina ochi de bine si bun!

 

INGREDIENTE

  • 375 gr faina
  • 240 gr unt
  • 5 linguri iaurt grecesc( sau iaurtmai gras)
  • putina sare( 1/2 lingurita)
  • 1 ou
  • 2 linguri ulei de masline
  • un praf de salvie
  • un praf de chimion macinat
  • un praf de piper
  • inca putina faina( o mana )
  • Umplutura:
  • 2 placi de somon afumat( fasiutele subtiri care se gasesc gata ambalate)
  • 300 gr feta
  • 5 linguri iaurt grecesc
  • 3 linguri smantana mai grasa
  • 250 gr crema de branza
  • 2 oua
  • un manunchi de chives
  • 2 galbenusuri pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu somon afumat si feta:

Blatul este acelasi ca la tarta cu branzeturi grecesti si de care v-am spus ca m-am indragostit...aduce teribil de bine cu foietajul si e ff simplu de facut. Framantam toate ingredientele cu untul moale si aluatul rezultat il infoliem si-l dam la rece pentru 30 de minute.

Este posibil ca la framantat sa mai avem nevoie de o mana de faina( framantam pana nu se mai lipeste de maini)

Cat aluatul  sta la rece preparam umplutura:

Amestecam la mixer ingredientele mai putin somonul.

Scoatem aluatul, il impartim in doua bucati una mai mare si una mai mica( cam 3/4 si 1/4).

Punem bucata mai mare pe o suprafata de intins si-l intindem cat este forma de tarta, punand deasupra folie de prospetime. Se intinde mult mai usor peste aceasta folie.

Tapetam cu foaie de copt si asezam aluatul intins. Intepam e toata suprafata cu o furculita si turnam compozitia. Punem si fasiutele de somon.

Intoarcem usor marginea peste umplutura.

Bucata ramasa o impartim in doua si fiecare bucata la randul ei in trei  formand trei snururi pe care le vom impleti prin rasucire ca in imagine.

Asezam impletitura pe marginea tartei presaram din nou chives  si ungem aluatul cu galbenus.

Primele zece minute coacem la 200 de grade dupa aceea reducem temperatura la 180 de grade si coacem inca 40 de minute.

Racim putin si o servim daca se poate calda....e o bunatate!

Medi, ti-o dedic cu mare drag...

TIPS-URI

1

Tarta va sta la cuptor 50 de minute si daca simtim ca se arde, ultimile zece minute vom coace cu usa cuptorului intredeschisa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu somon afumat si feta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu somon si spanac