Iata cum se prepara Reteta de salata a la russe cu oua de prepelita
Legumele se curăță, se spală, se fierb și după ce se răcoresc, se taie cubulețe.
Mazărea se fierbe, dacă este crudă, iar dacă este de la conservă, se strecoară, se clătește cu apă rece și se lasă în...
Cartofii se spală, se fierb, se descojesc și se taie cubulețe.
Se fierb tare ouăle, se decojesc și se taie felii.
Se curăță cepele verzi, se spală și se taie rondele, cu tot cu codițe. Câteva codițe se lasă pentru decor...
Se curăță ridichile, se spală și se...
Se desprind frunzele de salată verde, se spală sub jet de apă, se lasă să se zvânte, după care se taie fideluță.
Se fierb tari două ouă, se decojesc și se îndepărtează cu atenție albușurile de gălbenușuri.
Se spală roșiile, se șterg de apă și se feliază....
Pastele (de preferință de dimensiuni mici) se fierb în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj.
Telemeaua se taie cubulețe, iar măslinele se clătesc în câteva ape reci și se lasă la scurs.
Între timp se pregătesc legumele.
Ardeii se...
Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”. Când sunt gata, se lasă puțin să se răcorească, se decojesc și apoi se taie cubulețe.
Cât timp fierb cartofii, se pregătesc celelalte ingrediente: se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt, se face o...
Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”. Când sunt gata, se strecoară de apă, se lasă să se răcorească și apoi se decojesc și se taie cubulețe.
Cât timp fierb cartofii, se pregătesc celelalte ingrediente: leurda se spală bine, sub jet de apă, se...
Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă.
Se taie pieptul de pui sub formă de cubulețe și se prăjește în ulei de măsline, mai întâi acoperit, ca să se părtrundă și apoi se ia capacul de pe tigaie și se rumenesc frumos cubulețele din piept de pui, la...
Salata se spală sub jet de apă, foaie cu foaie, se zvântă și se taie fâșii.
Se spală roșiile cherry și se înjumătățesc, sau se feliază fiecare în patru.
Se taie telemeaua sub formă de cubulețe.
Se pune un prim strat de salată în bol, se...
Cartofii se spală și se fierb în coajă. Când sunt fierți, se scot din apa clocotită, se lasă să se răcorească, se decojesc și se taie cubulețe.
Ouăle se fierb tari în apă clocotită cu puțină sare. Când sunt gata, se răcoresc, se decojesc și se...
Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj.
Telemeaua se taie cubulețe, roșiile se taie felii, la orizontală, iar măslinele se taie sub formă de fâșii.
Când pastele sunt fierte, se scurg bine de apă, se pun într-un bol...
Se curăță cepele, se spală, se taie rondele și se călesc ușor în uleiul de măsline, în care s-a adăugat și puțin ulei de floarea soarelui.
Se curăță usturoiul, se spală, se mărunțește și se adaugă în tigaie, după ce s-au înmuiat deja cepele.
Se...
Mai întâi se face o maioneză bine legată din 1-2 gălbenușuri fierte tari și un gălbenuș crud, la care se adaugă o linguriță de muștar clasic și 40-50 ml de ulei de floarea soarelui.
Apoi se pregătesc celelalte ingrediente: cartofii se spală, se fierb, se decojesc și...
Se fierbe cus-cusul în apă clocotită cu sare, timp de 8-10 minute (sau conform recomandărilor de pe ambalaj).
Cât timp fierbe cus-cusul, se spală roșiile cherry și măslinele, după care se lasă să se scurgă de apă și să se zvânte.
Se spală ardeii grași mini...
Pastele se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, pentru 7-8 minute, sau conform recomandărilor de pe ambalaj.
Când sunt gata, se strecoară, se clătesc sub jet și se lasă să se scurgă bine de apă.
Între timp se spală roșiile și, cine vrea, le poate...
Dacă folosiți ardei capia copți de la congelator, va trebui să-i scoateți din timp, ca să se decongeleze natural, după care va trebui să-i puneți într-o strecurătoare,ca să se scurgă de lichidul lăsat.
Dacă vreți să folosiți ardei capia proaspeți, va trebui să-i...
Mai întâi se face sosul pentru salată. Se curăță usturoiul, se spală, se taie fin și se adaugă în iaurt, odată cu sare și piper, după gust.
Se alege, se spală, se zvântă și se taie mărarul, după care se adaugă în sosul pentru salată. La urmă se...
Salata verde se spală bine și se lasă să se scurgă de apă.
Se curăță cepele verzi, se spală și se taie rondele, separat, bulbul și codițele.
Se spală roșiile cherry, se zvântă și se înjumătățesc.
Se spală ardeii mini, se curăță de cotoare și de...
Dacă vreți să valorificați ouăle vopsite de Paști, începeți prin a le decoji. Dacă nu aveți ouă rămase de la Paști, veți fierbe mai întâi ouăle tari, după care le veți răcori și decoji.
Se taie ouăle în sferturi.
Frunzele de salată se spală bine...
Se spală bine, sub jet, frunzele de salată verde și se lasă câteva minute să se scurgă de apă.
Între timp, se curăță cepele verzi, se spală și se taie rondele.
Se spală castravetele, se decojește și se taie rondele.
Se spală roșiile și se feliază.
Se...
Ouăle se fierb tari și când se răcoresc. se decojesc și se feliază (cu aparatul special, dacă aveți, pentru un aspect mai frumos).
Se spală roșiile, se șterg cu hârtie absorbantă și se înjumătățesc.
Se taie brânza cu mucegai sub formă de...
Ouăle se fierb tari, se răcesc, se decojesc și se taie sub formă de rondele.
Se spală roșiile și se șterg cu hârtie absorbantă.
Se curăță ceapa, se spală și se feliază subțire.
Se spală salata sub jet de apă rece, se zvântă, se taie și se pune ca prim...
Cartofii se spală, se fierb, iar când sunt gata, se lasă să se răcorească și apoi se decojesc.
Cât timp fierb cartofii, se face o maioneză puțin mai acrișoară din 1-2 ouă.
Se fierb tari ouăle și când sunt gata, se răcoresc în apă rece și se decojesc....
Legumele se curăță, se spală și se fierb la aburi, sau în mod obișnuit.
Oul se fierbe tare și după ce se răcorește, se curăță de coajă.
Când legumele au fiert, se lasă câteva minute să se răcorească și apoi se dau prin răzătoarea mare, separat.
Se...
Conopida și broccoli se desfac în buchețele și se spală sub jet de apă.
Se curăță morcovii, țelina și sfecla roșie, se spală și împreună cu buchețelele de broccoli și conopida se pun la fiert, la aburi.
Se taie cubulețe castraveții murați și se pun...
Vinetele se scot din congelator cu o seară înainte și se lasă peste noapte într-o strecurătoare, ca să se decongeleze natural și să se scurgă de lichid.
Se curăță cepele, se spală, se zvântă și se taie rondele fine.
Se curăță rodia și se scot semințele...
Se face o maioneză bine legată și acrișoară, din două gălbenușuri. Se adaugă o cantitate dublă de muștar clasic, față de obicei și o linguriță de zeamă de lămâie.
Cartofii se spală, se fierb, iar când sunt gata, după ce se răcoresc, se decojesc și se taie...
Se curăță morcovii și sfecla, se spală și se pun la fiert. Cartofii se spală și se fierb în coajă. Când sunt gata, se lasă să se răcorească și se decojesc. (Eu am curățat toate aceste legume, le-am spălat și le-am fiert la aburi, ca să nu fie apoase.)
Pieptul de...
Ouăle se fierb tari și când sunt gata, se lasă să se răcorească, se decojesc și se feliază.
Se prepară dressing-ul din: ulei de măsline, oțet balsamic (sau zeamă de lămâie) sare, piper, oregano și busuioc uscat.
Se spală salata verde sub jet de apă, se scurge, se...
Ardeii capia se scot din congelator cu câteva ore înainte de preparare, ca să se decongeleze natural.
Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”. Când sunt gata, se lasă să se răcească, se decojesc și apoi se taie cubulețe.
Se aleg/desprind...
Salata se spală sub jet de apă și se lasă să se zvânte.
Se curăță ceapa, se spală și se taie julienne.
Se spală roșiile și se înjumătățesc.
Se scurge brânza tofu de lichid, se zvântă și se taie sub formă de cubulețe.
Se prăjesc feliile de...
Reteta de salata a la russe cu oua de prepelita
Iata cum se prepara Reteta de salata a la russe cu oua de prepelita Legumele se curăță, se spală, se fierb și după ce se răcoresc, se taie cubulețe. Mazărea se fierbe, dacă este crudă, iar dacă este de la conservă, se strecoară, se clătește cu apă rece și se lasă în...
Salata de cartofi, cu oua, ceapa verde si ridichi rosii
Cartofii se spală, se fierb, se descojesc și se taie cubulețe. Se fierb tare ouăle, se decojesc și se taie felii. Se curăță cepele verzi, se spală și se taie rondele, cu tot cu codițe. Câteva codițe se lasă pentru decor... Se curăță ridichile, se spală și se...
Salata Cosul cu oua
Se desprind frunzele de salată verde, se spală sub jet de apă, se lasă să se zvânte, după care se taie fideluță. Se fierb tari două ouă, se decojesc și se îndepărtează cu atenție albușurile de gălbenușuri. Se spală roșiile, se șterg de apă și se feliază....
Salata calda cu paste, ardei grasi si telemea
Pastele (de preferință de dimensiuni mici) se fierb în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Telemeaua se taie cubulețe, iar măslinele se clătesc în câteva ape reci și se lasă la scurs. Între timp se pregătesc legumele. Ardeii se...
Cartofi noi, cu salata verde si maioneza
Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”. Când sunt gata, se lasă puțin să se răcorească, se decojesc și apoi se taie cubulețe. Cât timp fierb cartofii, se pregătesc celelalte ingrediente: se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt, se face o...
Salata orientala, cu leurda
Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”. Când sunt gata, se strecoară de apă, se lasă să se răcorească și apoi se decojesc și se taie cubulețe. Cât timp fierb cartofii, se pregătesc celelalte ingrediente: leurda se spală bine, sub jet de apă, se...
Salata calda de cartofi, piept de pui si telemea
Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă. Se taie pieptul de pui sub formă de cubulețe și se prăjește în ulei de măsline, mai întâi acoperit, ca să se părtrundă și apoi se ia capacul de pe tigaie și se rumenesc frumos cubulețele din piept de pui, la...
Salata cu rosii cherry, telemea si masline
Salata se spală sub jet de apă, foaie cu foaie, se zvântă și se taie fâșii. Se spală roșiile cherry și se înjumătățesc, sau se feliază fiecare în patru. Se taie telemeaua sub formă de cubulețe. Se pune un prim strat de salată în bol, se...
Salata orientala cu savori mediteraneene
Cartofii se spală și se fierb în coajă. Când sunt fierți, se scot din apa clocotită, se lasă să se răcorească, se decojesc și se taie cubulețe. Ouăle se fierb tari în apă clocotită cu puțină sare. Când sunt gata, se răcoresc, se decojesc și se...
Salata de paste cu telemea, rosii cherry si masline
Pastele se fierb în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Telemeaua se taie cubulețe, roșiile se taie felii, la orizontală, iar măslinele se taie sub formă de fâșii. Când pastele sunt fierte, se scurg bine de apă, se pun într-un bol...
Salata calda de paste, cu legume si mozzarella
Se curăță cepele, se spală, se taie rondele și se călesc ușor în uleiul de măsline, în care s-a adăugat și puțin ulei de floarea soarelui. Se curăță usturoiul, se spală, se mărunțește și se adaugă în tigaie, după ce s-au înmuiat deja cepele. Se...
Salata Mimoza, cu sunca si mozzarella
Mai întâi se face o maioneză bine legată din 1-2 gălbenușuri fierte tari și un gălbenuș crud, la care se adaugă o linguriță de muștar clasic și 40-50 ml de ulei de floarea soarelui. Apoi se pregătesc celelalte ingrediente: cartofii se spală, se fierb, se decojesc și...
Salata Rio Mare, cu cus-cus
Se fierbe cus-cusul în apă clocotită cu sare, timp de 8-10 minute (sau conform recomandărilor de pe ambalaj). Cât timp fierbe cus-cusul, se spală roșiile cherry și măslinele, după care se lasă să se scurgă de apă și să se zvânte. Se spală ardeii grași mini...
Salata mediteraneana, cu paste, ton, rosii cherry si pesto
Pastele se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, pentru 7-8 minute, sau conform recomandărilor de pe ambalaj. Când sunt gata, se strecoară, se clătesc sub jet și se lasă să se scurgă bine de apă. Între timp se spală roșiile și, cine vrea, le poate...
Salata de ardei capia copti, cu telemea si ceapa verde
Dacă folosiți ardei capia copți de la congelator, va trebui să-i scoateți din timp, ca să se decongeleze natural, după care va trebui să-i puneți într-o strecurătoare,ca să se scurgă de lichidul lăsat. Dacă vreți să folosiți ardei capia proaspeți, va trebui să-i...
Salata de dovlecel, cu iaurt, marar si usturoi
Mai întâi se face sosul pentru salată. Se curăță usturoiul, se spală, se taie fin și se adaugă în iaurt, odată cu sare și piper, după gust. Se alege, se spală, se zvântă și se taie mărarul, după care se adaugă în sosul pentru salată. La urmă se...
Salata cu tofu, ardei mini, ceapa verde si rosii cherry
Salata verde se spală bine și se lasă să se scurgă de apă. Se curăță cepele verzi, se spală și se taie rondele, separat, bulbul și codițele. Se spală roșiile cherry, se zvântă și se înjumătățesc. Se spală ardeii mini, se curăță de cotoare și de...
Salata cu oua, rosii cherry si mini mozzarella
Dacă vreți să valorificați ouăle vopsite de Paști, începeți prin a le decoji. Dacă nu aveți ouă rămase de la Paști, veți fierbe mai întâi ouăle tari, după care le veți răcori și decoji. Se taie ouăle în sferturi. Frunzele de salată se spală bine...
Salata de sezon, cu tofu rumenit la tigaie
Se spală bine, sub jet, frunzele de salată verde și se lasă câteva minute să se scurgă de apă. Între timp, se curăță cepele verzi, se spală și se taie rondele. Se spală castravetele, se decojește și se taie rondele. Se spală roșiile și se feliază. Se...
Salata Floare de nufar, cu oua, ton si branza cu mucegai
Ouăle se fierb tari și când se răcoresc. se decojesc și se feliază (cu aparatul special, dacă aveți, pentru un aspect mai frumos). Se spală roșiile, se șterg cu hârtie absorbantă și se înjumătățesc. Se taie brânza cu mucegai sub formă de...
Salata cu mini mozzarella si rosii cherry
Ouăle se fierb tari, se răcesc, se decojesc și se taie sub formă de rondele. Se spală roșiile și se șterg cu hârtie absorbantă. Se curăță ceapa, se spală și se feliază subțire. Se spală salata sub jet de apă rece, se zvântă, se taie și se pune ca prim...
Salata de oua
Cartofii se spală, se fierb, iar când sunt gata, se lasă să se răcorească și apoi se decojesc. Cât timp fierb cartofii, se face o maioneză puțin mai acrișoară din 1-2 ouă. Se fierb tari ouăle și când sunt gata, se răcoresc în apă rece și se decojesc....
Salata Movilita
Legumele se curăță, se spală și se fierb la aburi, sau în mod obișnuit. Oul se fierbe tare și după ce se răcorește, se curăță de coajă. Când legumele au fiert, se lasă câteva minute să se răcorească și apoi se dau prin răzătoarea mare, separat. Se...
Salata Coronita
Conopida și broccoli se desfac în buchețele și se spală sub jet de apă. Se curăță morcovii, țelina și sfecla roșie, se spală și împreună cu buchețelele de broccoli și conopida se pun la fiert, la aburi. Se taie cubulețe castraveții murați și se pun...
Salata fina de vinete, cu maioneza, ceapa verde si rodie
Vinetele se scot din congelator cu o seară înainte și se lasă peste noapte într-o strecurătoare, ca să se decongeleze natural și să se scurgă de lichid. Se curăță cepele, se spală, se zvântă și se taie rondele fine. Se curăță rodia și se scot semințele...
Salata de cartofi, cu piept de pui, maioneza si rodie
Se face o maioneză bine legată și acrișoară, din două gălbenușuri. Se adaugă o cantitate dublă de muștar clasic, față de obicei și o linguriță de zeamă de lămâie. Cartofii se spală, se fierb, iar când sunt gata, după ce se răcoresc, se decojesc și se taie...
Salata Bratara rubinie
Se curăță morcovii și sfecla, se spală și se pun la fiert. Cartofii se spală și se fierb în coajă. Când sunt gata, se lasă să se răcorească și se decojesc. (Eu am curățat toate aceste legume, le-am spălat și le-am fiert la aburi, ca să nu fie apoase.) Pieptul de...
Salata Mozzarella
Ouăle se fierb tari și când sunt gata, se lasă să se răcorească, se decojesc și se feliază. Se prepară dressing-ul din: ulei de măsline, oțet balsamic (sau zeamă de lămâie) sare, piper, oregano și busuioc uscat. Se spală salata verde sub jet de apă, se scurge, se...
Salata de cartofi, cu ardei copti si salata verde creata
Ardeii capia se scot din congelator cu câteva ore înainte de preparare, ca să se decongeleze natural. Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”. Când sunt gata, se lasă să se răcească, se decojesc și apoi se taie cubulețe. Se aleg/desprind...
Salata de rosii cu branza tofu
Salata se spală sub jet de apă și se lasă să se zvânte. Se curăță ceapa, se spală și se taie julienne. Se spală roșiile și se înjumătățesc. Se scurge brânza tofu de lichid, se zvântă și se taie sub formă de cubulețe. Se prăjesc feliile de...