Cum mi-au rămas câteva rodii, m-am gândit să mai prepar câteva salate, ca să profit de gustul lor deosebit și atât de bun. Iar prima salată făcută, din cele deja programate este aceasta: cu semințe de rodie, piept de pui, cartofi și maioneză legată, ușor onctuoasă și acrișoară, care înlocuiește perfect orice dressing.
Destul de repede, am făcut această salată ușoară, aspectuoasă, consistentă și sățioasă.
Se face o maioneză bine legată și acrișoară, din două gălbenușuri. Se adaugă o cantitate dublă de muștar clasic, față de obicei și o linguriță de zeamă de lămâie.
Cartofii se spală, se fierb, iar când sunt gata, după ce se răcoresc, se decojesc și se taie rondele, groase de 8-10 mm.
Se spală pieptul de pui, se fasonează și se fierbe. Când este gata, se scoate din apa în care a fiert, se scurge bine și se taie cubulețe.
Se curăță rodia și se scot cu grijă semințele, ca să nu se spargă.
În platou se pune un strat de rondele de cartofi, se condimentează cu: sare, piper și oregano. Se ung rondelele de cartofi cu un start subțire de maioneză și se distribuie deasupra o jumătate din cantitatea de piept de pui.
Se pune al doilea strat de rondele de cartofi, se condimentează, se unge cu maioneză, se adaugă restul de carne de piept de pui și apoi se decorează salata cu maioneză, semințe de rodie și frunze de busuioc.
Se poate servi după ce stă 10-15 minute la frigider.
1
Folosiți cartofi roz, care nu se sfărâmă la fiert.
2
Nu mărunțiți tare carnea de pui, ci tăiați-o sub formă de cubulețe.
3
Pentru ca maioneza să fie acrișoară, adăugați o cantitate dublă de muștar clasic, față de obicei și o linguriță de zeamă de lămâie.
4
Scoateți cu grijă semințele de rodie, ca să nu se spargă.