Salata de oua

de RODIMUR in Salate, 20 Feb 2020 | 3783 vizualizari

 

Știu că unii fac salată de ouă mai ales după sărbătorile de Paști, ca să folosească ouăle roșii rămase. Eu nu fac ouă roșii multe, ci prefer să vopsesc din nou, proaspete, așa că nu fac nici o astfel de salată. Am făcut-o acum, de dragul ouălor și a celorlalte ingrediente care se asamblează atât de bine pentru un gust minunat...
 

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi roz
  • 4 ouă, fierte tari
  • 2 castraveți murați
  • 1/2 gogoșar murat în oțet
  • maioneză din 1-2 ouă
  • măsline
  • sare
  • piper
  • oregano (opțional)
  • Pentru decor:
  • frunze proaspete de busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata de oua:

Cartofii se spală, se fierb, iar când sunt gata, se lasă să se răcorească și apoi se decojesc.

Cât timp fierb cartofii, se face o maioneză puțin mai acrișoară din 1-2 ouă.

Se fierb tari ouăle și când sunt gata, se răcoresc în apă rece și se decojesc.

Se feliază gogoșarul, iar castraveții murați se taie rondele.

Se taie cubulețe cartofii fierți, decojiți și răciți și se adaugă în maioneză, cu sare și piper. Se omogenizează și se pune întreaga cantitate pe un platou. Se aranjează și se nivelează, pe cât posibil.

Se taie ouăle fierte în sferturi și se pun pe stratul de cartofi cu maioneză.

De jur împrejur se pun rondelele de castraveți murați, iar deasupra se adaugă celelalte ingrediente: măslinele și feliile de gogoșar.

Se decorează cu frunze proaspete de busuioc și se poate servi.

TIPS-URI

1

Folosiți cartofi roz, care fierb bine și nu se sfărâmă ușor, își păstrează forma la tăiere.

2

Nu fierbeți ouăle mai mult decât trebuie, ca să nu se înverzească gălbenușul.

3

Faceți o maioneză puțin mai acrișoară (cu zeamă de lămâie).

4

Puteți adăuga și alte condimente, care vă plac.

5

Puteți suplimenta cantitatea de măsline și de acrituri: castraveți murați, sau gogoșari.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata de oua" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata de pastai cu maioneza