De obicei, la salata de roșii adaug telemea, dar cum suntem în Postul Crăciunului, m-am gândit să folosesc brânză tofu. Am căutat în mod special brânză tofu cu chimen, pentru că-mi place gustul acestuia și eram sigură că va aduce salatei un plus de savoare. Eu zic că este o alegere bună, sănătoasă și naturală pentru perioadele de post, mai ales dacă o savurăm cu 1-2 felii de pâine prăjită.
Salata se spală sub jet de apă și se lasă să se zvânte.
Se curăță ceapa, se spală și se taie julienne.
Se spală roșiile și se înjumătățesc.
Se scurge brânza tofu de lichid, se zvântă și se taie sub formă de cubulețe.
Se prăjesc feliile de pâine toast.
Se taie salata și se pune în bol. Se adaugă: roșiile tăiate în jumătăți, ceapa roșie, măslinele și cubulețele de brânză tofu.
Se asortează salata cu felii de lămâie.
Se condimentează cu; sare și piper, după care se adaugă uleiul de măsline și zeama de lămâie.
După 15-20 de minute la rece, salata se poate servi, cu felii de pâine prăjită.
1
Se pot folosi orice fel de roșii, nu neapărat roșii cherry, dar atunci ele vor trebui feliate, nu doar înjumătățite, dacă sunt mai mari.
2
Folosiți ceapă roșie, care este mai puțin iute, decât cea galbenă.
3
Se poate folosi ceapă verde, dacă este sezonul ei.
4
Ar fi bine să folosiți măsline fără sâmburi.
5
Uleiul de măsline poate fi înlocuit cu ulei de floarea soarelui.