Am făcut zilele trecute o salată de post, foarte economică și gustoasă, care cere puține ingrediente, unul dintre ele fiind de la congelator (ardei capia copți). Mi-am zis că dacă tot ne-am străduit în toamnă să umplem congelatoarele cu legume, acum este cazul să începem să le golim, încetul cu încetul...
Ardeii capia se scot din congelator cu câteva ore înainte de preparare, ca să se decongeleze natural.
Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”. Când sunt gata, se lasă să se răcească, se decojesc și apoi se taie cubulețe.
Se aleg/desprind frunzele de salată, se spală sub jet de apă și se scurg bine.
Se curăță ceapa, se spală și se taie mărunt, sau julienne, după preferință.
Se taie fâșii ardeii copți decongelați și apoi în bucăți potrivit de mari.
Se face un dressing din: ulei, oțet balsamic, sare, piper, zahăr, oregano și busuioc uscat.
Se pun 3-4 frunze de salată verde creață la baza platoului.
Celelalte frunze de salată se taie fâșii.
Separat se amestecă ușor, ca să nu se sfărâme: cartofii tăiați cubulețe, cu ceapa mărunțită și ardeii tăiați bucățele. Se adaugă fâșiile de salată verde, se toarnă dressing-ul și se amestecă din nou ușor, ca să se pătrundă toate ingredientele.
Se pune amestecul de salată în platou, pe frunzele de salată verde creață și se mai presară deasupra oregano și busuioc uscat. Se poate servi imediat, sau după ce stă 15-20 minute la rece.
1
Scoateți ardeii copți din congelator, cu câteva ore înainte de preparare, ca să se decongeleze natural.
2
Alegeți cartofi roz care fierb bine și se pot tăia perfect sub formă de cubulețe.
3
Folosiți ceapă roșie care are un gust foarte bun și nu este prea iute.
4
Puteți folosi ulei de măsline, dar uneori este mai amar și s-ar putea să schimbe puțin gustul salatei.
5
Este de preferat oțetul balsamic, celui obișnuit.
6
În dressing puteți adăuga și alte condimente, care vă convin.
7
Serviți salata imediat ce o preparați, sau după ce stă la rece 10-15 minute. Oricum, este răcoritoare și tonică.