Sunt fursecurile mele preferate. Foarte fragede si cu un gust exceptional! Reteta nu-mi apartine, am gasit-o acum ceva timp pe internet dar sursa exacta nu o mai stiu.
Punem intr-un bol toate ingredientele (fara gem :D) si framantam un aluat care nu se lipeste de maini. Daca vi se pare un pic lipicios mai adaugati putina faina.
Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider aprox. 3 ore (sau daca este posibil si pana a2a zi). Eu l-am lasat 15-20 min la congelator si 1 ora jumatate in frigider.
Scoatem aluatul din folie, presaram faina pe masa de lucru si rupem aluatul in 2 bucati pentru a ne fi mai usor. Intindem prima bucata intr-o foaie de aprox 4 mm grosime si decupam din ea cu formele pentru fursecuri.
La fel procedam si cu cea de a2a bucata de aluat.
Interiorul se decupeaza cu orice forma va place (eu am decupat cu un capac de la o sticla de plastic).
ATENTIE: numarul fursecurilor decupate in interior trebuie sa fie egal cu cel al fursecurilor intregi pentru ca le vom lipi doua cate doua.
Punem fursecurile cu grija intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptor la foc mic-mediu pentru aprox. 8-10 min.
Le scoatem si le lasam la racit, apoi le umplem cu gem si le pudram cu zahar.
Se pot pastra si mai mult timp neumplute in cutii de plastic, asta daca vreti sa le pregatiti cu ceva timp inainte de sarbatori si atunci doar sa le umpleti.